Näin valitset parhaan kahvinkeittimen

Suomalaiset ovat tunnetusti kahvikansaa – tutkimusten mukaan Suomessa juodaan vuosittain lähes 10 kiloa kahvia henkilöä kohden, mikä tekee yli tuhat kuppia! Koska kahvi on kiistaton osa monien suomalaisten arkea ja juhlaa, monessa kotitaloudessa uuden kahvinkeittimen hankinta tulee aivan yhtä ajankohtaiseksi kuin vaikkapa sängyn osto. Millaisiin asioihin uuden kahvinkeittimen ostossa kannattaa sitten kiinnittää huomiota? Jatka lukemista ja selvitä!

Vinkkejä uuden kahvinkeittimen valintaan

Budjetti

Luonnollisesti oma budjetti määrittää pitkälti sen, millaisen kahvinkeittimen aiot hankkia. Onneksi markkinat ovat täynnä erilaisia kahvinkeittimiä, joten muutamalla kympilläkin on helppo löytää kotiin uusi kahvinkeitin.

Kaikki kahvinkeittimet eivät kuitenkaan ole hintansa väärtejä, joten ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaa tarkistaa tästä testioppaasta, millaisia ominaisuuksia hyvään kahvinkeittimeen kuuluu. Näihin ominaisuuksiin kannattaa tutustua edes jollakin tasolla ennen kahvinkeittimen ostoa, sillä eri tuotemerkinnät kertovat hyvin paljon kahvinkeittimen laadukkuudesta.

Omat mieltymykset

Kahvinkeittimen valintaan vaikuttavat budjetin lisäksi myös omat mieltymykset. Ennen kahvinkeittimen ostoa kannattaa kysyä itseltään, millaisesta kahvista tykkää, kuinka usein kahvia juo, millaista kahvia muut taloudessa asuvat juovat sekä kuinka helppoa kahvinkeiton ja kahvinkeittimen puhdistuksen tulisi olla.

Jos sinulle laatu on tärkeää, kahvinkeittimen kylkeen voi hankkia esimerkiksi erillisen kahvipapumyllyn. Tänä päivänä markkinoilta löytyy lukuisia automatisoituja kahvimyllyjä, joiden avulla kahvipapujen jauhaminen onnistuu helposti ja nopeasti. Kahvimyllyn ansiosta saat tuoreeltaan jauhettua kahvia myös suodatinkahvin tapaan.

Jotkut arvostavat kiireisinä aamuina ennen kaikkea kahvinkeittimen helppoutta ja nopeutta. Tällöin esimerkiksi ajastin on erittäin kätevä lisä kahvinkeittimeen, sillä tällöin kahvi alkaa tippua itsekseen aamukiireiden lomassa. Myös kahvinkeittimen puhdistaminen on hyvä pitää mielessä, sillä mitä enemmän osia ja vempaimia, sitä enemmän aikaa keittimen puhdistamiseen menee – jos haet helppoutta ja nopeutta, yksinkertaisempi kahvinkeitin voi tällöin olla sinulle hyvä vaihtoehto.

2 Aug 2023