Neulominen ja virkkaus

Tervetuloa tähän blogiin, joka käsittelee neulomisen ja virkkauksen luovaa ja ihmeellistä maailmaa! Tästä blogista voit saada paljon hyödyllisiä vinkkejä ja inspiraatiota omaan virkkaus- ja neulontaharrastukseesi.

Aiemmin neulonta ja virkkaus eivät olleet harrastuksia, vaan elinehto monelle. Melkein jokainen talon tytär osasi virkata tai neuloa, sillä se oli ainoa tapa saada uusia vaatteita ja asusteita. Nykyään käsintyötaidot ovat harvemmin osattuja taitoja, mutta sitäkin paremmin hallittuja. Internet on pullollaan monia sivustoja, joista voi hakea tietoa neulonnan perusohjeista haastavimpiin ohjeisiin. Kun neulomisesta ja virkkaamisesta osaa perusasiat, on helppo hypätä harjoittelemaan haastavampia kuvioita ja ohjeita. Toivotamme hauskoja hetkiä oman käsityöharrastuksesi parissa - tervetuloa tähän blogiin!

Näin valitset parhaan kahvinkeittimen

2 Aug 2023

Suomalaiset ovat tunnetusti kahvikansaa – tutkimusten mukaan Suomessa juodaan vuosittain lähes 10 kiloa kahvia henkilöä kohden, mikä tekee yli tuhat kuppia! Koska kahvi on kiistaton osa monien suomalaisten arkea ja juhlaa, monessa kotitaloudessa uuden kahvinkeittimen hankinta tulee aivan yhtä ajankohtaiseksi kuin vaikkapa sängyn osto. Millaisiin asioihin uuden kahvinkeittimen ostossa kannattaa sitten kiinnittää huomiota? Jatka lukemista ja selvitä!

Vinkkejä uuden kahvinkeittimen valintaan

Budjetti

Luonnollisesti oma budjetti määrittää pitkälti sen, millaisen kahvinkeittimen aiot hankkia. Onneksi markkinat ovat täynnä erilaisia kahvinkeittimiä, joten muutamalla kympilläkin on helppo löytää kotiin uusi kahvinkeitin.

Kaikki kahvinkeittimet eivät kuitenkaan ole hintansa väärtejä, joten ennen ostopäätöksen tekemistä kannattaa tarkistaa tästä testioppaasta, millaisia ominaisuuksia hyvään kahvinkeittimeen kuuluu. Näihin ominaisuuksiin kannattaa tutustua edes jollakin tasolla ennen kahvinkeittimen ostoa, sillä eri tuotemerkinnät kertovat hyvin paljon kahvinkeittimen laadukkuudesta.

Omat mieltymykset

Kahvinkeittimen valintaan vaikuttavat budjetin lisäksi myös omat mieltymykset. Ennen kahvinkeittimen ostoa kannattaa kysyä itseltään, millaisesta kahvista tykkää, kuinka usein kahvia juo, millaista kahvia muut taloudessa asuvat juovat sekä kuinka helppoa kahvinkeiton ja kahvinkeittimen puhdistuksen tulisi olla.

Jos sinulle laatu on tärkeää, kahvinkeittimen kylkeen voi hankkia esimerkiksi erillisen kahvipapumyllyn. Tänä päivänä markkinoilta löytyy lukuisia automatisoituja kahvimyllyjä, joiden avulla kahvipapujen jauhaminen onnistuu helposti ja nopeasti. Kahvimyllyn ansiosta saat tuoreeltaan jauhettua kahvia myös suodatinkahvin tapaan.

Jotkut arvostavat kiireisinä aamuina ennen kaikkea kahvinkeittimen helppoutta ja nopeutta. Tällöin esimerkiksi ajastin on erittäin kätevä lisä kahvinkeittimeen, sillä tällöin kahvi alkaa tippua itsekseen aamukiireiden lomassa. Myös kahvinkeittimen puhdistaminen on hyvä pitää mielessä, sillä mitä enemmän osia ja vempaimia, sitä enemmän aikaa keittimen puhdistamiseen menee – jos haet helppoutta ja nopeutta, yksinkertaisempi kahvinkeitin voi tällöin olla sinulle hyvä vaihtoehto.

Neulominen on hyödyllistä ja rentouttavaa

14 Aug 2021

Erilaiset tekstiilityöt ovat mukavaa ja hyödyllistä ajanvietettä. Yleensä aloitetaan neulomisesta tai virkkaamisesta, sillä niihin ei tarvita kuin lankaa ja pari puikkoa. Tämän jälkeen voikin sitten alkaa tekemään itse vaikkapa joululahjoja. Neulominen on myös yllättävän terapeuttista ja pelkkä puikkojen helinän ääni auttaa purkamaan stressiä ja hälventämään pahaa oloa.

Tiedätkö mikä on tällä hetkellä neulomisen kuuminta hottia?

29 Mar 2019

Tämän hetken kuuminta hottia neulomisen saralla on ehdottomasti käsivarsineulonta, joka sopii hieman kärsimättömämmällekin neulojalle, sillä paksulla kuteella valmista syntyy hetkessä. Lopputulokset ovat aivan erityisen trendikkäitä. Käsivarsineulonnan avulla voit neuloa vaikkapa muodikkaan torkkupeiton sohvallesi tai ilahduttaa ystävääsi juuri hänelle suunnittelemallasi käsityöllä. Ei mikään ihme, että käsivarsineulonta on nyt niin suosittua!

Stailaa oma tyylisi

23 Mar 2019

Kirpputorikulttuuri on nostanut suosiotaan räjähdysmäisen paljon. Tämä on erinomainen asia niin lompakolle kuin myös luonnollekin. Kierrättäminen on yksi tyylin avainsanoista vuonna 2019 ja sen ansiosta myös erilaisuus on IN.   

Pienet muutokset vaatteissa on hyvin helppoa toteuttaa itse ja ne tekevät tyylistä täysin uniikin. Tässä artikkelissa kerromme helppoja vinkkejä oman sekä uniikin tyylin löytämiseen ja kirppislöytöjen stailaamiseen.

Stailaa kirppislöytösi

Kirpputori on rahaa sekä luontoa ajatellen uskomaton keksintö, joka mahdollistaa uusien vaatteiden ostamisen sekä löytöjen tekemisen ilman konkurssia tai tarvetta joustoluotolle.

Kirpputorilta tehtyjä löytöjä on myös kiva tuunailla itselle sekä omaan tyyliin sopivammaksi.

Esimerkiksi löysästä t-paidasta on mahdollista taikoa muutamassa minuutissa crop -top. Tämä on nopea sekä helppo tapa muokata vaatetta. Muutoksen toteuttamiseksi, sinulta ei tarvitse löytyä kuin terävät sakset, jotta suoraan leikkaaminen onnistuu.

Voit myös viimeistellä paidan muuttamalla sen väriä. Värjäämisen tarvittavat kapselit löydät normaali ruokakaupoista (värjäys on myös toimiva keino pelastaa kuluneet mustat housut).

Toinen vinkki, joka vaatii myös hieman ompelutaitoja, on leikata / ommella vanhoista farkuista itselle hame. Farkkuhame on kesän ykköstuote, sillä se sopii kaikenlaisten paitojen kanssa. Farkkuhameen voi yhdistää tyylikkääseen sekä toimistolle sopivaan paitaan, mutta se sopii myös mainiosti rennompaan rantatyyliin.

Farkuista voit myös loihtia minishortsit rantalomalle. Löysitkö mukavasti istuvat farkut, mutta todellisuudessa tarvitset shortsit tulevalle matkalle. Miksi tuhlata suuria rahasummia valmiisiin shortseihin, kun voit itse leikata juuri sen mittaiset, kuin haluat. Lisäksi shortseihin on helppo tehdä kulutuksia sekä reikiä oman maun mukaan. Tyylikkäät kulutukset sekä reiät loihdit saksilla sekä hiekkapaperilla.

Ideoita vaatteiden stailaamiseen on paljon. Kokeilemalla rohkeasti oppii paljon. Stailatessa vaatteita uuteen uskoon, tulee myös varautua siihen, että jokin menee vikaan ja vaatteesta tulee käyttökelvoton. Tämäkin kangas on kuitenkin mahdollista hyödyntää myöhemmin. Kokeile siis rohkeasti!

Millainen neulepinta on kuplaneule?

21 Feb 2019

Edettyäsi neulonnassa hieman aloittelijan tasoa edemmäs, haluat luultavasti oppia neulomaan erilaisia neulepintoja, kuten kaunista kuplaneuletta tai monia muita kauniita neulepintavaihtoehtoja. Kuplaneule on kolmiulotteinen ja näyttää nimensäkin mukaisesti siltä, kuin neuleen pinnalla olisi kuplia. Kuplaneule on helpointa tehdä käyttäen kahta eri väristä lankaa, koska silloin kuvio tulee helposti esiin.