11.7.2017

Neulottu kesäinen pitsihuivi

Listasin Instagramissa @nonnu.fi minun suurimmat neulejumin aiheuttajat. Tiedättekö kun neulominen ei vain suju. Mikään työ ei oikein kiinnosta. Aloitat kymmenen uutta työtä, koska mikään uusista aloitetuistakaan ei kiinnosta. Et keksi mitään neulottavaa tai työn alla on joku pakollinen työ, jolla on deadline. Hyvin moni tunnisti niistä itsensä ja omat jumin aiheuttajat. Se on aika lohdullista, koska monesti mietin itse, että mikä tässä nyt on niin hankalaa? Sen kun posottaisi menemään vain ja nauttisi rakkaasta harrastuksesta. 

Edellisessä postauksessa kerroin aloittaneeni neuletakin, Kaupunkilangalta saaduista Koskipuisto -langoista. Työ jumitti jo silloin vähäsen, ja lopullisesti se sitten jumahti kun hihaa neuloessa, totesin hihan liian leveäksi. Olisi pitänyt purkaa hiha, se reunus ja huh! Niin kun aiemmin listasin, neulejumin voi joskus selättää aloittamalla uuden työn. Tämä toimi minulla ainakin tällä kertaa. 

Sain Kaupunkilangalta lankaa sen verran, että se riittäisi useampaan työhön. Ilman sen kummempia suunnitelmia aloin neulomaan tätä huivia. Lopputulos on enemmän kuin mieleinen, vaikka ennen pitsin aloittamista olin jo melkein jumin partaalla taas. HAH!!

En ole blogiin vielä ehtinyt kuvata, taikka esitellä neulomiani Kerttu-sukkia, mutta niissä on kaunis ja helppo pitsi jalkaterän päällä. Joku tarkkasilmäinen ehkä huomaa, että huivissa on sama pitsi. Onko tämä sitten Kerttu-huivi? Sukkien pitsi on todella helppo ja jäi minulla mieleen sukkia neuloessa.  Jätin pitsin reunoilta vain pois sen pienemmän pitsin. Päättelin työn nyppyreunuksella, joka osoittautuikin oikeaksi vaihtoehdoksi. Ilman sitä huivi olisi ehkä ollut vähän tylsä.

Lankana on ihana puuvilla-pellava ja puikot olivat kokoa neljä. Lanka on pellavaiseen tapaan aika kovaa, mutta käytössä se pehmenee. Sanoinko jo, että tykkään tästä huivista valtavasti?

Eilen oli viimeinen päivä osallistua arvontaan ja nyt olen arponut yhden onnellisen voittajan. Osallistujia oli paljon, sekä täällä blogissa että Instagramissa. Voittajaksi arpoutui 

stickande_frusvarvar

Onnea voittajalle ja kiitos kaikille osallistujille. Jos arpaonni ei nyt suosinut, niin pysykää kuulolla, koska arvon kesän tai syksyn mittaan podcastissa 300 tilaajan kunniaksi jotain mukavaa. Jos et jo ole tilannut kanavaani tai katsonut jaksojani, niin löydät ne Youtubesta kanavaltani Nonnu Neuloja.
13 kommenttia:

 1. On kyllä todella kaunis huivi! Hyvä että sait jumin selätettyä.

  VastaaPoista
 2. Huivista tuli tosi kaunis. Neulejumi on usein aika kiusallinen juttu.

  VastaaPoista
 3. Ihanan hempeä :) tekisi mieli apinoida idea, mutta keskehän se huivi jäisi, joten anti olla :D

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi! Minä meinasin lauantai-iltana heittää kaikki puikot menemään ja myydä langat pois, kun jostain syystä koko neulominen tökki. Seuraavana iltana kuitenkin oli taas ihana neuloa, kun otin kolmesta keskeneräisestä työstäni helpoimman työn neulottavaksi. Mieli tekisi kyllä aloittaa taas yksi uusi työ mutta kun vanhat eivät valmistu sitten koskaan...

  VastaaPoista
 5. Ihana. Pitsikuvio tuo mieleen kukkivan kielon. Sehän ihan tuoksuukin...

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana huivi! Kauniit värit ja muutenkin tosi nätti. P.S. Eihän sitä nyt ihmisen aina tartte tehdä käsitöitäkään, jollei siltä tunnu. Kyl se inspiraatio sit jossain kohtaa yleensä palaa. 🙂

  VastaaPoista
 7. Siitä tuli kyllä tosi kaunis huivi!

  VastaaPoista
 8. Kaunis ja herkkä kesähuvi! Pellava on ihan paras huivimateriaali, kestää käyttöä ja pehmenee tosiaan pumpuliseksi pian :)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);