4.5.2017

Perusneuletakki

Toinen suurempi työ valmistui melkein heti Kapan perään. Suurin syy ja motivoija oli Lankakauppa Kerän järjestämän haasteen deadline, joka oli 2.5. 

Päätin osallistua 2017 järjestettävään Päästä varpaisiin haasteeseen, koska halusin neuloa enemmän neuleita itselleni. Päästä varpaisiin haasteessa neulottaan 9 vaatetta itselle tammikuun ja marraskuun välisenä aikana. Tammikuussa haaste aloitettiin neulomalla pää lämpimäksi. Tämä villatakki on haasteen neljäs osio, missä oli tarkoitus neuloa itselle paita. 

Aloitin haasteen toisella työllä, mutta into sen työn kanssa lopahti koska en ollut varma riittäisikö lanka ja epäilin valitsemani koon sopivuutta minulle. Onneksi tähän haasteeseen saa osallistua myös keskeneräisillä töillä. Kaivoin aiemmin syksyllä aloittamani harmaan villatakin keskeneräisten töiden korista ja vaihdoin lennosta työkseni tämän ihanan villatakin. 

Ohje villatakkiin löytyy Novitan 2016 syksyn lehdestä. Ohje löytyy myös Novita knitsistä ja on ilmainen. Naisen saumaton perusneuletakki. Suunnittelija Jonna Hietala.  Ohjeesta poiketen käytin lankana Novitan 7 veljestä. Omassa lempivärissä 047. Neuloin työn 5 puikoilla. Neuloin työn lähestulkoon ohjeen mukaan. Resorin ja nappilistan tein 2o 2n resorilla, kun ohjeessa niihin tulee vähän erillainen kohoneule. 

Olen aina halunnut harmaan perusneuletakin vaatekaappiini, joten tämä neule tuli myös tarpeeseen. Olisin voinut valita kokoa pienemmän koon, mutta vähän reilun mittaiset hihat ja rento look ei häiritse minua yhtään. Se on täydellinen!

Esittelen neuletakkia vähän lisää uusimassa podcast jaksossa.  Jakso 18.  

12 kommenttia:

 1. Ihana on takki mutta mun silmät naulautui kukkaan... Onko se Nukkumatti? Aivan ihanan värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on käenkaali. :) Väri on kyllä super ihana!

   Poista
 2. Hei just tämmösen neuletakin mä tarvin!! Ihana! Kiitos vinkkauksesta :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa harmaata! Tämä lanka ja perusneuletakki on ollut minunkin mielessäni. Vielä on vain ollut liian monta keskeneräistä työn alla, mutta perässä tullaan :)

  VastaaPoista
 4. Voisitko antaa ohjeen villatakista
  On nätti takki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täältä löytyy https://www.novitaknits.com/fi/fi/node/19640/instructions tai Novitan syksyn 2016 lehdestä. :)

   Poista
 5. Huokaus, miten upea neuletakki ja tietysti myös upea sinä!

  VastaaPoista
 6. Kiitos toukokuun neulekuvahaasteesta! En takuulla olisi noin montaa postausta tehnyt blogiini ilman sitä. :) Värikästä kesäkuuta!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);