18.3.2017

Vauvan neuletakki

Minulta meni omien lasten kanssa ihan ohi se aika neulomisen suhteen, kun työt olisi ollut pieniä ja suhteellisen nopeita tehdä. En neulonut vuonna 2009 juuri ollenkaan, muutamia isoäidinneliöitä ja sukan varsia lukuunottamatta. En vielä ollut opetellut.

Joskus joulun jälkeen minulle iski iso himo päästä neulomaan jotain oikein pientä ja suloista. Oma lapsilukuni on täynnä. Hyvä kun yksin jaksan kahta rakasta pientä miestä ohjata elämässä eteenpäin! Mutta onhan nämä sellaisia asioita, että you never know. :D Uskallan silti väittää, että kyllä ne minun lapsukaiset on nyt tähän maailmaan, tässä elämässä saatettu.

Mutta jostain se iso himo tuli ja mietin monesti, että mitä minä nyt neuloisin. Keräyksiä on tietenkin joka lähtöön. Sairaaloille sukkia ja pipoja jne. Mutta minusta tuntui siltä, että olisi kiva tehdä jotain henkilökohtaisempaa. Jollekin itselle tutulle ihmiselle.

Sain kuulla ihan tässä lähiaikoina, että eräs ystävä odottaa kesällä syntyvää vauvaa. JEE! Vihdoinkin syy kaivella lankavarastoa ja selata Ravelryä sillä silmällä! Kysyin varmuuden vuoksi vähän väritoiveita ja yritin sen mukaan etsiä sopivaa lankaa.
Minulla oli sopivasti esillä Rowanin Felted Tweedit toisen projektin takia ja niistä langoista löytyi mielestäni sopiva väri juuri tähän projektiin. Ohjeeksi valikoitui Ravelrystä ilmainen ohje Garter yoke baby cardi


Siinä se nyt on valmiina tai nappeja vaille valmiina. Saatan sen vielä kastella, mutta ei se pahan näköinen ole näinkään, vasta puikoilta pudonneena. Ihana pieni projekti!

Etsin vielä jotain ohjetta pään lämmittimeen ja ehkä jotkut pienet sukat olisi kivat? Vinkkejä otetaan vastaan. 

Selasin omia vanhoja blogitekstejä, joista löysin omat lemppari vauvansukat. Sirkka-Liisan sukat, jotka oli minun pojilla käytössä ja hyvät. Nekin on varteenotettava vaihtoehto.
11 kommenttia:

 1. Onpa kaunis pieni takki! Kuinka paljon kului lankaa? Mulla on samaa lankaa varastossa, vaan en oo varma onko tarpeeksi. Olisi ihanaa neuloa tällainen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole punninnut, mutta meni n. 1,5 kerää. Voin vielä punnita, kun pääsen kotiin jos haluat tarkat gramma määrät. :)

   Poista
  2. Kyllä tämä tarkkuus riittä :)
   Kiitos paljon avusta!

   Poista
 2. Ihana nuttu! Kovin joutuisa tehdä, eikä tartte saumoja ommella! Muutaman olen neulonut tällä ohjeella ja varmaan tuun tekemään lisää! :)

  VastaaPoista
 3. Sievä. Veera Välimäen Bits+pieces on tosi hauska myssyohje neulottavaksi, suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin kurkkaamassa ohjetta. Näytti kivalta ja lyhennettyjä kerroksia on aina kiva tehdä! :) Kiitos vinkistä.

   Poista
 4. Suloinen pikkuinen nuttu:) Mulla voisi löytyä jotain nappeja tuohon, koitan kattella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan niitä nappeja seuraavalla kerralla kun tullaan kylään. :)

   Poista
 5. Suloinen keväänkeltainen takki! Mie neuloin tän garter yoken omalle pienemmälle ipanalle ihan vastasyntyneen koossa, pehmeimmästä löytämästäni merinosta :) Ensimmäisen aikaan en vielä muita lankoja tuntenut kuin seiskaveikan, apua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tämä on kyllä ihan projekti.

   Niin se tietoisuus kasvaa, kun enemmän harrastaa! :)

   Poista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);