29.4.2016

Suomalaiset podcastit-ryhmä ja uusi jakso YouTube-kanavalla.

Sain muutama päivä sitten kutsun Ravelry-ryhmään Suomalaiset podcastit. Ryhmään on koottu lista Suomalaisia neulepodcasteja. Podcasteja löytyy jo oikein mukava määrä. Löysin heti muutaman uuden podcastin kuunneltavaksi. Ja uusia tulee koko ajan. Niin hienoa! Liittykää tekin sankoin joukoin. :)

Tänään julkaisin myös uuden jakson omalla YouTube-kanavallani. Jakso 4. Olkaa hyvät.


27.4.2016

Tailwind-huivi

Huhtikuun viimeisiä viedään. Täällä Pohjanmaalla on vuoroin satanut lunta ja vettä, mutta niin se on tainnut sää antaa kevään odottaa muuallakin maassa. Tässä harmaudessa on myös oma hohtonsa minun mielestä. Rakastan näitä kuvien koivunrunkoja ja harmaita sävyjä.

Sain aloittamani Tailwind-huivin valmiiksi leirillä. Jostain syystä kutsun tätä huivi koko ajan medvindiksi. Leirillä vastasin kyselijöille monesti väärin. Medvind taisi olla joku lukion ruotsinkielenkirjan nimi? :D

Huivista tuli ihanan iso. Kevyt ja hyvin kaulalle asettuva arkihuivi. Juuri mitä minä tarvitsin, sen lähes ainokaisen huivini Titaniumin kaveriksi.
Tailwind oli todella helppo neuloa. Raitojen ansioista myös nopeaa neulottavaa. Vaikka moni silminnäkijä leiriltä saattaisi sanoa tähän väliin siitä, miten valitin pitkiä ja tylsiä kerroksia. Huivi antaa paljon tilaa väreillä leikkimiseen. Eikä ole kiveen kirjoitettua, että värejä täytyy olla juuri kolme.

Minä valitsin lopuksi nämä kolme väriä ja minusta ne sopivat kivasti yhteen keskenään. Ensimmäinen aloitus meni purkuun väärien värien takia. Onneksi aloitin alusta.
Ohje on ilmainen ja löytyy Ravelrystä. Lankana käytin Rowanin Felted tweediä. Puikot oli numeroa 4.

Kiva projekti.
23.4.2016

Knit

Kävin joulukuussa 2015 ottamassa ensimmäisen tatuointini. Tatuointi on käynyt silloin tällöin mielessä ennen sitä, mutta sama ongelma on aina siirtänyt tatuoinnin ottamista. Minkä kuvan otan?

Niin pitkälle olin vuosien saatossa päässyt, että halusin white ink tatuoinnin, eli valkoisella värillä tehdyn kuvan. Olen ymmärtänyt, että kaikki ei näitä valkoisia tatuointeja tee. Osaksi siksi että valkoinen väri ei ilmeisesti pysy yhtä kauan iholla, valkoinen voi muuttua keltaiseksi jne.

Minä halusin silti sen valkoisen tatuoinnin. Olin nähnyt paljon kuvia valkoisista sanoista ranteessa. Siitä se ajatus aika nopeasti syntyi. Minun mieli on aika ailahteleva, sen suhteen mitä haluan milloinkin. Mutta joidenkin asioiden kohdalla päätös on helppo tehdä ja tiedän tarkkaan haluanko vai en. Tämä tatuointi taisi olla niitä juttuja joista olin varma heti. Tämän kuvan haluan ihooni pysyvästi.

Tykkään tatuoinnista todella paljon. Kukaan ei ole tainnut sitä vielä erikseen mainita tai huomata. Enkä aina sitä itsekään noteeraa. Mutta aina se ilahduttaa mieltä, kun sitä katselen. Ymmärrän nyt miten tatuointeihin voi jäädä vähän koukkuun. Olen itsekin miettinyt seuraavaa kuvaa, mutta annan ajatuksen taas muhia vähän aikaa. Neuleaiheinen seuraava tatuointi varmasti on. Ja ehkä täysi vastakohta tälle huomaamattomalle. Eli paljon väriä.


21.4.2016

Eat, sleep, knit. Repeat. Neuleleiri 2016

Pääsen vihdoinkin päivittämään kuulumisia leiriltä. Lapset toivat päiväkodista tuliaisia ja saatiin kaikki vuoron perään halata ämpäriä alkuviikosta. Nyt ollaan jo tervehtymään päin. Tämä päivä vielä vietettiin kotona. Tauti katkaisi sopivasti leiri bluesin, joka iski heti maanantaina. En tainnut olla ainoa leiriläinen, jonka mielestä kotona yksin neulominen oli niin tylsää.

Eat. Sleep. Knit. Repeat, kuvaa neuleleirin tunnelmia parhaiten. Siinä välissä voi poiketa kaavasta ihailemalla kauniita maisemia, toisen leiriläisen upeaa käsityötä tai värikkäitä lankoja. Sitten voi taas mennä valmiiseen pöytään syömään, herkullista ruokaa ja jatkaa tuttua kaavaa.

Veeran kurssit oli molemmat todella inspiroivia. Mukavaa nähdä neulesuunnittelija livenä, josta itse pitää paljon. Kursseilla käytiin läpi huivimalleja ja miten huiviin voi pienellä jutulla saada jonkun pienen jujun. Raidat näkyy Veeran huiveissa voimakkaasti ja toinen kurssi käsitteli pelkästään niitä. Veera vietti meidän seurassa koko viikonlopun ja istutti ehkä useampaan meistä idean seisten neulomisesta. Ainakin sunnuntaina näkyi useampi seisten neulova leiriläinen. ;)

Kurssien lisäksi lauantaina leirillä pyöri kameramies ja muutama tv:stä tuttu kasvo. 15.5 voi leiritunnelmia katsella tv:stä, kun Strömsö näyttää pienen pätkän meidän viikonlopusta. Pistäkää päivä muistiin.

Tässä linkkejä muiden leiriläisten tunnelmointiin. Osa on kirjoitettu ruotsiksi. Paljon kuvia.

Stickaventyr
Rät&Avig
Kerroksia
Alalindh

Sanat ei riitä kuvaamaan viikonlopun tunnelmia. Ai että oli mukavaa! Lähtekää ihmeessä neuleleirille jos teille mahdollisuus tulee vastaan. Minä tähtään kevään leirille, vuoden päästä. Tai ehkä me saadaan tänne Vaasaan ihan oma leiri, pientä puhetta sellaisesta kuulin pikku linnuilta. Se olis mahtavaa!

Iso kiitos Mikaelalle, joka järjesti leirin. Suuri kiitos myös kaikille leirillä mukana olleille. Palaan leiriin varmasti vielä podcastissa myöhemmin. Jos olet kiinnostunut leiristä niin tykkätkää sen facebook-sivusta, jonne päivittyy seuraavan leirin ilmoittautumiset ja muut infot. Seuraavan leirin päivämäärä on jo tiedossa.
8.4.2016

Uusi video!

Sainhan kuvattua uuden videon YouTube-kanavalleni. Ajatus takkuaa ja sanat on ihan sekaisin, mutta ei se mitään. Saatte varmasti selvää puheesta silti. Aiheena muutama keskeneräinen työ, lankoja ja neuleleiri. Edellisestä leiristä ei ole kaksi vuotta. Vaan vuosi. :D

Oikein mukavaa viikonloppua!3.4.2016

ELFA-HAASTE!

Sain maaliskuussa kutsun osallistua nettirautakauppa www.taloon.com:in blogikilpailuun, sisustusniksit.fi - Elfahaaste.  Tehtävänä oli valita Elfa tuotevalikoimasta itselleni sopiva ratkaisu, omiin tarpeisiini. 

Minulla on säilytysjutut hyvin hallinnassa täällä kotona, paitsi ne langat! Niitä on taas kerääntynyt. Vaikka vannoin joskus, että kaikkien lankojen tulisi mahtua silloin ostamaani korihyllykköön. Korihylly täyttyi, samoin kaikki pärekorit joissa tykkään lankoja säilyttää. 

Tämä haaste tai tarjous tuli siis tarpeeseen. Minusta korihyllyt ovat kiva tapa säilyttää lankoja. Saamani meshkorit ovat kätevämmät ja siistimmät, kun perus lankakorit. Tiiviimpi verkotus antaa enemmän mahdollisuuksia säilytykseen, pienet kerät eivät tipu pohjan läpi. 
Kehikko on tukeva ja helppo kasata. Parasta hyllykössä on se, että korit liukuvat todella hyvin kiskoissa. Onko rasittavampaa kuin heiluva korihylly ja vaikeasti avattavat ja suljettavat korit? Plussaa on myös valitsemani kansilevyt järjestelmän päälle. 

Haaveilen edelleen pienemmästä määrästä lankoja ja järkevämmästä ostamisesta niiden suhteen. Tämä hylly tuskin jäisi ilman sisältöä, vaikka langat tällä kotona vähenisivät. Voin kuvitella miten paljon leluja koreihin mahtuu. Suuri plussa jälleen koreista, joista pienimmätkään lelut eivät tipu läpi.

Minua Elfa-ratkaisua voi käydä äänestämässä sisustusniksi.fi sivustolla. Samaisessa paikassa on esillä myös muut haasteeseen osallistuvat bloggaajat. Käykää kurkkaamassa miten moneksi Elfa säilytysjärjestelmät taipuvat.

Tuotteet saatu taloon.com.
);