25.3.2016

Käsityökirjoja ja kirjoneulelapaset

Abstrakti-blogista liikkeelle lähtenyt käsityökirjahaaste, on innoittanut monia lukemiani blogeja käymään käsityökirjat läpi ja lähteä mukaan haasteeseen. Minä en itse lähde mukaan haasteeseen, mutta ajattelin levittää haastetta, koska minusta siinä on kiva idea. Haasteesta voitte lukea lisää Abstrakti-blogissa.

Minulla ei ole paljon käsityökirjoja. Tässä kasassa on kaikki, paitsi kaksi joita en nyt tähän hätään löytänyt. Äidillä on kattava ompelukirja kokoelma, ja häneltä tapaan lainailla kirjoja. Ainoa syy vähäiseen määrään kirjoja on se, että en halua säilöä suuria määriä kirjoja kaapissa, joita en juurikaan käytä. Tämä on tietenkin sääli, koska emmehän me halua käsityökirjojen kustannuksen loppuvan?! Ostatteko te käsityökirjoja vielä? Jos ette niin mistä löydätte ohjeet käsitöihin?

Syksyllä 2015 julkaistiin useampi neulekirja, mikä oli minusta hieno juttu. Muutamaa kirjaa kävin selailemassa kirjakaupassa. Mieleeni jäi suuret erot kuvien laadussa. Ohjeita en niinkään huomioinut, koska minulle se juttu kirjoissa on ne kuvat. Neulojan neljä vuodenaikaa taisi olla ainoa kirja, jonka voisin kokoelmaani hankkia. Sen kuvat olivat upeat.

Minun lempparikirja on vilahtanut blogissa jo useasti. Jonna Hietalan Kerällä- kirja. Siinä on samoja elementtejä, kun tuossa Helga Isagerin Neulojan neljä vuodenaikaa-kirjassa. Siitä saakin hyvän kuvan, millaisista kirjoista pidän.

Minulla on myös useampi kirja, joissa on pelkkiä kirjoneulekaavioita. Kuvasta puuttuu mm. syksyllä ostamani Fair Isle neulemallit-kirja.
Suuri kinnaskirja oli mukava löytö syksyn Seinäjoen käsityömessuilta. Sen innoittamana syntyi myös nämä lapaset. Suuri kinnaskirja on täynnä Virolaisia kirjoneulelapasia ja kaavioita kirjoneuleisiin. Toinen toistaan kauniimpia.

Tein omat lapaset 7 veljeksestä, toimihan se kuvio näinkin. Kirjan kirjoneuleet on toteutettu ohuen ohuista langoista, joissa kuviot tulevat paremmin esiin. Olen oikein tyytyväinen omiin lapasiin, vaikka kavennukset eivät ole niin kauniisti toteutettu. Seuraavalla kerralla etsin ohjeen siihen. Kirjoneule kaipaa vielä paljon harjoitusta, seuraava työ onkin jo puikoilla.

Mukavia pääsiäisen pyhiä teille lukijani.

käsityökirjoja

kirjoneulelapaset
7 veljestä

15.3.2016

Kevään ensimmäinen?

Tänään täytyy olla kevään ensimmäinen ja virallinen päivä. Ainakin tänään tarkeni ensimmäisen kerran parvekkeella. Sen kunniaksi tein pre kevätsiivouksen. Toisin sanoen, vein joulukuusen roskiin, putsasin kuihtuneet kesäkukat pois ja imuroin lattian. Nyt on taa mukava katsella olohuoneen ikkunasta parvekkeelle. Tai vaikka istuskella partsilla, koska siellä on täysi kesä.

Ensimmäiset siemenet itää ja vähän vihreää on jo näkyvissä. Ajan tai innostuksen puutteesta, ostan tänäkin kesänä kukat taimina. Tai lähes kaikki. Omat kestosuosikit löytyy jo kesäkukista. Pelargoni viihtyy helteisellä parvekkeellani ja sietää kuivuuttakin vähän, joten se on joka kesäinen suosikki. Mustasilmäsusanna on myös kaunis. Tänä kesänä ajattelin kokeilla uutena hortenssiaa. Sain syksyllä lahjaksi hortenssian ja se kukki pitkälle syksyyn parvekkeella. Se vaan ei taida sietää yhtään kuivuutta. No nähtäväksi jää.

Tämä minun parveke on joka kevät ja kesä ihana yksi huone lisää. Yhtä hyvältä se taas tuntuu tänään istua parvekkeen ovi auki. Nauttia sisään virtaavasta raikkaasta ilmasta ja lämmöstä. Kadun äänistä ja valosta. Vaikka kesään onkin vielä matkaa.
13.3.2016

Kotona taas

Hyvää huomenta. Minä palasin eilen illalla Helsingistä. Lähdin vihdoinkin vierailulle parhaan ystäväni luo. Ystäväni on asunut jo monia vuosia muualla. Hän on käynyt useasti minun luona näiden vuosien varrella. Nyt oli minun vuoroni vierailla. Oli niin hauskaa!

Helsinki on vähän ristiriitainen paikka minulle. Ihmispaljous saa minut melkein lamaantuneeksi henkisesti ja fyysisesti. Mutta se historian havina pitää minut tolpillani, ja ystävä joka kertoo mihin mennä. Kaikki ne kauniit, ikivanhat rakennukset. Kadut ja maisemat, jotka pysähtyvät muistoiksi mielen maisemaani. Niillä elän taas hetken.

Keskiviikkona Vaasan keskustassa tunsin ahdistusta liiasta ihmis määrästä. Nyt nauran sille ajatukselle. Kaikki on niin suhteellista.

Palaan myöhemmin reissuun tarkemmin. Nyt hörpin kahvia uudesta kupista. Neulon vähän ja luen blogeja.

Mikä on teidän paras muisto Helsingistä? Mitä Helsingissä täytyy tehdä, kun siellä käy tai on?

9.3.2016

90% acrylic 10%wool

Täällä ollaan loman jälkeisissä tunnelmissa. Kuinka voikaan loma mennä niin nopeasti? Hyvä loma oli ja tärkein tuli tehtyä eli levättyä. Kouluun oli mukava palata, vaikka lomalla unohtuikin kokeeseen lukeminen. Oho!

Minulla ei tänään ollut koulua, mutta paljon asioita hoidettavana. Tai no kaksi asiaa, mutta olen helposti stressaavaa tyyppiä. Pienikin pakko/asia saattaa joskus tuntua ylitsepääsemättömältä. Hullua miten ihminen voi muuttua. En muista olleeni tällainen ennen. Asia joka minun täytyi hoitaa oli passikuva ja opiskelijakortti VR:lle. (Saa nauraa)  Minua nauratti itsekin, kun astuin juna-asemalta ulos. Olipa taas iso juttu hoitaa!

Lounastin äidin kanssa ja kävin pitkästä aikaa Kaisan @luluandhelina työhuoneella rupattelemassa ja syömässä taivaallisen herkullista mustikkamuffinssia. Mukava päivä. Oli mukava päivittää "juoruja".

Kaiken tämän lomassa, kerkesin myös kiertää kauppoja. Löysin itselleni ison neulehuivin. Pyrin ostamaan vain oikeasta villasta tehtyjä vaatteita, jos villaista haluan ostaa. Mutta en voinut olla ostamatta tätä huivia, vaikka tuoteseloste näytti niinkin surkeita lukemia kun 90% akryyli ja 10% villaa. Ei sentään 100% akryyliä. Hah!
Huivi on ihanan iso ja muhkea. Väri on minulle just hyvä ja palmikko täydellinen.

Ostatteko te keinokuituisia neuleita?);