21.10.2016

Kesällä kerran


Kesällä neuloin muutamat nilkkasukat, jotka ei koskaan päässeet tänne blogiin asti kuvattuina ja esiteltynä. Nämä sukat on yhdet niistä. Instagramista jälleen tarkistin koska näitä sukkia neuloin. Heinäkuun lopulla kun pelargonit vielä kukki, (kukkii ne vieläkin kauniisti parvekkeellani) sain sukat valmiiksi. Sen suurempia muistoja näiden neulomisesta ei ole, kun että sukat valmistui nopeasti. Lanka on Novitan Nallea ja saattaapi olla, että nämä langat on jämiä Fisukoista, joista toisen sain valmiiksi samoihin aikoihin. Rakastan tätä meleerattua beigeä väriä.

Sukkien "resepti" on yksinkertainen. Juuri niin kun minä haluan omat neuleeni neuloa. Yksinkertainen ohje pienellä twistillä. Tämä neulekaavio on niin perus perus pitsi kun pitsi voi olla. En ole sitä keksinyt itse ja voin luvata, että samanlaiset sukat on moni neulonut ennenkin. Mutta halusin silti jakaa sen teidän kanssa, koska se on niin kaunis ja yksinkertainen.

Ohjetta en nyt lähde kirjoittamaan, koska se ei minulla vielä ole oikein hallussa. Mutta suuntaa antavan ohjeistuksen voin kirjata ylös.

Omissa sukissani on 48 silmukkaa. (12s/puikko) Puikot kokoa 3.  Neulon omat sukkani aika napakoiksi, joten jos haluat leveämpään jalkaan mahtuvan sukan luo suosiolla 56 silmukkaa. (14s/puikko) Tai niin monta silmukkaa, kun sinulla on tapana sukkiin neuloa. Oikean jalan sukassa kaavio sijoittuu 1 puikon alkuun ja vasemman jalan sukassa 2 puikon loppuun.

Neuloin joustinta 1o, 1n 8 kierrosta. Oikean silmukan neuloin kiertäen. Dropsin sivuilta löytyy Ohje video kiertäen oikein neulottuun silmukkaan.  

Resorin jälkeen neuloin kaavion kaksi kerran läpi ja tein tiimalasikantapään. Kantapään jälkeen jatkoin neulomista kaavion kera niin kauan, että sukassa oli tarpeeksi mittaa. Päätin kaavion neulomisen kerrokselle 3, jonka jälkeen aloitin kärkikavennukset.  Teen aina sädekavennukset omiin sukkiini.

Neuloin kesällä myös toiset sukat samalla kaaviolla. Niistä löytyy kuva instagramissa. Jos kaaviota käyttää kuten näissä sukissa, täytyy kaaviosta poistaa tuo viimeinen nurja silmukka. Tai niin minä ainakin tein. 
Toivottavasti ohjeistus oli tarpeeksi selkeä. Olisi myös mukava nähdä jos joku innostuu sukkia neulomaan. Vinkatkaa tänne blogiin, lisätkää kuvaa instagramiin tai nonnu.fi facebook-sivuille. :)

Mukavaa syyslomaa lomaileville ja kaunista viikonloppua.


10 kommenttia:

 1. Kivat sukat, ja käyttöaikahan on nyt varmaan parhaimmillaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Nyt on kyllä paras käyttöaika tosiaan. :)

   Poista
 2. Ihanaa, mä aloitan sukat tänään!

  VastaaPoista
 3. Tosi kivat! Ite tykkään niin paljon tollasista yksinkertasista nilkkasukista joissa on joku kuvio, taidampa lähteä kokeilemaan näitä itsekin!

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat, kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 5. Ihanat sukat! Tykkään kans semmosista perussukista, missä on joku pieni juju :)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);