10.9.2016

Toimiva yhtälö

Instagramin mukaan aloitin näiden sukkien neulomisen 8. elokuuta. Heti edellisen postauksen sukkien jälkeen. Teema oli sama. Tummanharmaata ja kasvivärjättyä lankaa. Pieni tehoste kirjoneuleen avulla. Toimiva yhtälö. Tykkään näistä sukista. Niihin on neulottu taas paljon muistoja. Vaikka ne ovat minulla vähän liian löysät,  jätän ne omaan jalkaan.

Sukkien kuvio löytyy kirjasta Fair Islen neulemallit- Mary Jane Mucklestone. Kirjasta löytyy monta kaunista kirjoneulekaaviota. Kuvioita pystyy käyttämään näin yksittäin tai yhdistelemään useampaa Fair Isle raitaa. Mahdollisuuksia on monia. Väriä vaihtamalla vielä enemmän. Kirjasta löytyy useampi helppo, yhden tai kahden langanjuoksun kuvio. Mutta myös useamman värin ja langanjuoksun kuvioita.

Tämän tyyliset kirjat ovat minusta niitä parhaimpia neulekirjoja. Kirjan avulla voi neuloa sellaista kun itsestä tuntuu juuri sillä hetkellä. Hakea inspiraatiota tai noudattaa orjallisesti jotain tiettyä kaaviota. Kirjoneuletta minun täytyy edelleen harjoitella. Käsiala ei ole niin tasaista kun haluaisin. Lankadominanssista olen lukenut ohimennen. Mutta en ole jaksanut paneutua asiaan, kun ihan ohimennen silmäillen. Sillä ehkä saisi jo paljon selkeämpää kirjoneuletta aikaiseksi. Tyypillistä minulle. Pieni asia joka tekisi aika suuren eron jää opettelematta.

Viikon päästä on taas neuleleirin aika. Kevään leirin tunnelmia voitte lukea täältä. Tällä kertaa kurssin pitää Visa Lisa ja kurssin aiheena on oman neulekäsialan parantaminen.

Kurssin kuvaus:

"Koulutin itseni arkkitehdiksi ennen kun osasin neuloa. Tapa lähestyä muotoa, rakennetta ja materiaal neulonnassa on tämän takia hieman erilainen kuin monella neuleystävällä... Ehkä kummallisempi. Ehkä fiksua? Joka tapauksessa olen monta vuotta kääntänyt ja kiertänyt neulottua silmukkaa ymmärtääkseni sen mahdollisuudet... Langalla ja puikoilla, mutta myös paperilla ja kynällä! Välillä tämä on tuntunut maagiselta!
Kurssin aikana löydetään teidän kurssilaiseten mahdollisuudet neulonnassa! Mitä on oikein "neuloa tavallisesti"? Tarkoitetaanko samaa asiaa, kun sanotaan näin? Me "tiukennetaan" sileää neulosta, haastetaan omaa lihasmuistia ja mietitään josko muiden tapa olisikin välillä parempi? Päätetään kurssi kahdella erilaisella tavalla neuloa reunaa, jotka tuntuvat maagisilta."

Instaa päivitän leirillä varmasti, joten jos haluatte nähdä tunnelmia leiriltä jo etukäteen niin @nonnu.fi nimellä minut löytää sieltä. 
3 kommenttia:

 1. Kivat sukat. Itse tein tuolla kuviolla (tai no Joroisten lapasten kuviolla) ihan ekana hommana tammikuussa tänä vuonna lapaset. (: Mukavan simppeli mutta kaunis kuvio.

  VastaaPoista
 2. Pienellä piristävällä raidalla saa sukkiin upean ilmeen. Todella kauniit!

  VastaaPoista
 3. Ihana postaus ja kauniit sukat ♥ Vähän eri väreillä nuo menisi pikkuväelle tietyösukista ja ainakin meidän pojat sekois niistä ihan täysin =D

  Hyvää neuleleiriä ♥

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);