10.7.2016

Kuulumisia kesälomalta

Hei! Mitä teille kuuluu? Halusin tulla moikkaamaan teitä ja kertomaan vähän kuulumisia. Ehkä tätä blogitaukoa on nyt ollut tarpeeksi, kun huomaan silloin tällöin miettiväni, että olisipa mukava kirjoitella blogiin jotain.

Kesä on sujunut oikein hyvin. Me ollaan lasten kanssa oltu lomalla koko kesä ja vielä olisi kuukausi lomaa, ennen kun viimeinen rutistus koulussa alkaa elokuussa. Esikoiseni aloittaa myös elokuussa ensimmäisen luokan. Jännää!

Kesällä minä olen neulonut jonkun verran. Tai voin varmaan sanoa, normaalia enemmän.  Huiveja ja sukkia lähinnä. Olen kehitellyt omaa huivi ohjetta, joka on ohjetta vaille valmis. Olen ehkä tehnyt tuosta ohjeen julkaisusta itselleni vähän sellaisen mörön, kun se jännittää niin paljon. Hiljaa hyvä tulee, täytyy vain yrittää löytää muutama testineulojia testaamaan ohjetta ensin.

Kävin kesäkuussa kasvivärjäyskurssilla. Kurssi oli oikein hyvä ja sain perusopit sekä paljon intoa kokeilla värjäystä omatoimisesti. Olenkin värjäillyt jonkin verran ihan omassa kotikeittössä. Ostin juuri itselleni 10l kattilan, sen 3l kattilan tilalle. Uusi kattila mahdollistaa suurempien määrien värjäämisen ja olikin jo kaivattu lisä värjäys varusteisiin. Kasveja löytyy juuri nyt todella runsaasti, joten padat on porissut viikonloppuna tiheästi.

Koivunlehdet, hevonhierarkka ja männykävyt ovat viimeisimmätt kokeilut. Koivu antoi oiken upean keltaisen sävyn, samoin hevonhierarkka. Männynkävyistä sain beigeä. Kävyillä värjääminen oli aika sotkuista ja tahmeaa hommaa pihkan takia. Pelästyin jo että pilasin upouuden kattilan pihkalla, mutta sain pihkat hyvin irti kattilan reunoilta ja värjäilyt jatkuu.

Puikoilla minulla on nyt muutamia töitä. Fisukat ovat edelleen kesken, esikoisen villapaita on myös odotellut korissa jo muutaman viikon. Se oma huivi pitää vielä kerran neuloa, jotta saan ohjeeseen tarkat infot. Seuraavaksi aloitan varmasti yhdet uudet sukat myös.  Niistä lisää sitten toiste.

Miten teidän kesä on sujunut?
On oikein mukava olla taas täällä. :)

15 kommenttia:

 1. Mun pitäis saada jotain kivaa puikoille, joten jos tarvit testineulojaa niin täällä yks innokas! ;)

  VastaaPoista
 2. Onpa tuo keltainen lanka kaunista! Itse olen värjännyt lankoja viimeksi 6 vuotta sitten. Joka vuosi olen suunnitellut värjäämistä, mutta eniten aikaa olisi heinäkuussa, jolloin alkaa olla jo vähän liian myöhäinen ajankohta värjäämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen kyllä löytänyt ihan mukavasti värikasveja nytkin. Lupiini aika meni minulta ohi, mikä vähän harmittaa.

   Poista
 3. Kiva oli lukea kuulumisiasi! Täälläkin voisi olla yksi halukas testineuloja, jos vielä on tarpeen :)

  VastaaPoista
 4. Mukava kuulla, että kesä on sujunut kivasti! Hurjan nätinvärisiä lankoja olet värjäillyt. :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kuulla susta! Odotan innolla sun huivi ohjetta. Oijoi <3. Hauskoja lomapäiviä. Jännä syksy luvassa :)

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla kuulumisia!
  Täälläkin voisi olla innokas testineuloja, jos joukkoon kelpuutetaan.
  Koska huiveja nyt vaan ei voi olla liikaa!
  Iloista kesää!

  VastaaPoista
 7. Joskus mä kyllä kans meen kasvivärjäyskurssille... Pelkään vaan et se ois liian koukuttavaa

  VastaaPoista
 8. Ihanaa, että palasit! :) Aattelin jo et jäitkö kokonaan vain instan puolelle. Hauska nähdä millaisen huivin ohjeineen oot tehnyt. :)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);