14.5.2016

Ei tässä näin pitänyt käydä

Kaiken podcastauksen ja instailun ohessa blogi on jäänyt vähän heitteille. Se ei ole ollut tarkoitus. Samalla tämä postaus on roikkunut luonnoksissa huhtikuusta asti.
Ihana ystäväni oli kylässä. Vietimme toisen ystävän häitä. Luonto nukkui vielä talven jäljiltä.

Tänä talvena tein useamman pipon. Ne on mukavan simppeleitä ja nopeita töitä. Varsinkin tällaiset helpot ja yksinkertaiset pipot.  Tämä Jacques Cousteau-pipo oli viimeinen pipo, joka puikoiltani valmistui keväällä. 

Sain tämän langan ystävältäni muutama vuosi sitten. Mondialin Sunrise oli minulle täysin uusi tuttavuus, mutta villa/silkki yhdistelmä ei voi mennä pieleen. Ja olihan siinä Mohairiakin. Lanka oli oikein miellytävää neulottavaa. Värit soljui kauniisti yhteen. Keltainen ei ole minun lemppari väri, joten tiedossa oli alusta alkaen että tämä pipo ei jää omaan päähän. Mutta hieno siitä tuli silti.

Lahjoitin pipon ystävälleni. Kauniille ystävälleni, joka on valinnut itselleen mielenkiintoisen ammatin opiskeltavaksi. Kuvista on helppo arvata, mikä ammatti on kyseessä. Kirkko ja uskonto jakaa mielipiteitä. Minulle aihe on aika neutraali. En ole puolesta tai vastaan. Jotain siitä väliltä ehkä?

Tuolloin huhtikuussa paloi Ylivieskan vanha ja historiallinen kirkko. On todella surullista, että noin vain voi kadota osa ihmisten historiaa. Kaunis rakennus, joka on nähnyt ympärillään muutaman sadan vuoden ajan vaikka mitä. Iloa ja surua. Muistot jäävät tietenkin ihmisten mieleen, mutta silti tuo tapahtuma kosketti.

Vanhat kirkkorakennukset kiehtovat minua. Ei uskonnon takia vaan historian.  Meillä on täällä Vaasassa kaunis Setterbergin suunnittelema kirkko. Se rakennettiin tähän uuden Vaasan keskustaan, Vanhan Vaasan palon jälkeen. Vanhassa Vaasassa kannattaa käydä vierailemassa kesällä, jos Pohjanmaalla vaikutatte. Sieltä löytyy historian havinaa vaikka millä mitoin.

Pipokelit taitaa tälle keväälle olla pian paketissa. Tai on täällä Vaasassa tänäänkin aika kolea keli. Vilukissa saattaa tarvita vielä pipoa pitämään pään lämpöisenä. Minulla on puikoilla nyt huiveja.
Yksi valmis ja muutama keskeneräinen.  Jatketaan pipoilla sitten taas syksyllä. Siihen on onneksi vielä pitkä aika.


6 kommenttia:

 1. Kaunis pipo ja upea tuo blogin banneri! <3

  VastaaPoista
 2. Nuo pipot vaan on niin kivoja kudottavia kun ne nyt sentään saa aina valmiiksi. Jos vaikka sit leirillä seuraavaks laittais pipon puikoille.. Koleaa viikonlopun jatkoa 😘

  VastaaPoista
 3. Kaunis pipo ja niin herkullisen värinen ♥

  Mä pidän kans kirkoista, mutta jostain syystä täällä Suomessa niissä ei tule käytyä, kun taas ulkomailla me käydään melkein kaikki vastaan tulevat kirkot läpi =) Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 4. Vanhat kirkot ovat usein todella kauniita ja sielukkaita(!) ja niiden historia mielikuvitusta kutkuttava. Hieno tausta suloisille pipokuville :)

  VastaaPoista
 5. Kivat kuvat! Vitsi, kun tuo violetti tukka näyttää hyvältä! Harmi, kun menin tuhoamaan sen...

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);