13.3.2016

Kotona taas

Hyvää huomenta. Minä palasin eilen illalla Helsingistä. Lähdin vihdoinkin vierailulle parhaan ystäväni luo. Ystäväni on asunut jo monia vuosia muualla. Hän on käynyt useasti minun luona näiden vuosien varrella. Nyt oli minun vuoroni vierailla. Oli niin hauskaa!

Helsinki on vähän ristiriitainen paikka minulle. Ihmispaljous saa minut melkein lamaantuneeksi henkisesti ja fyysisesti. Mutta se historian havina pitää minut tolpillani, ja ystävä joka kertoo mihin mennä. Kaikki ne kauniit, ikivanhat rakennukset. Kadut ja maisemat, jotka pysähtyvät muistoiksi mielen maisemaani. Niillä elän taas hetken.

Keskiviikkona Vaasan keskustassa tunsin ahdistusta liiasta ihmis määrästä. Nyt nauran sille ajatukselle. Kaikki on niin suhteellista.

Palaan myöhemmin reissuun tarkemmin. Nyt hörpin kahvia uudesta kupista. Neulon vähän ja luen blogeja.

Mikä on teidän paras muisto Helsingistä? Mitä Helsingissä täytyy tehdä, kun siellä käy tai on?

11 kommenttia:

 1. Katselinkin instan puolella, että sitä pyöritään tutun näkösillä kulmilla :D.
  Noh, itsehän asun täällä, joten näkökulma on vähän eri tuohon, että mitä täytyy tehdä.

  Helsingissä käydessä kannattaa visiteerata Hakaniemen halli, jossa on aina ihanasti tunnelmaa. Kannattaa ajella ratikalla, se on niin halpa sightseeing-kierros! Kannattaa jalkautua johonkin kaupunginosaan ja vaan kierrellä katuja, välillä ei ehkä näy mitään kiinnostavaa mutta jo seuraavan kulman takana voi löytyä joku kiva pikku putiikki. Ihan keskustan vilinässä ei oikein ehdi katsella ympärilleen, mutta sivummassa pystyy jo ihastelemaan vanhoja jugend-taloja, huomata yksityiskohtia ja löytää jotain erilaista. Hyviä löytöretki-kohteita ovat vaikkapa Kaartinkaupunki, Töölö, tottakai omat kotikulmat Kalliossa ja Hakaniemessä. Myös Vallilassa on idylliä, vanha puutaloalue hei! Ja kaikkiin näihin hurauttaa sillä ratikalla.

  Kesällä kiksejä saa puistoista ja Suomenlinnasta, mitenkäs muuten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. Kaikki on niin suhteellista. Minuun iskee myös tuo ratikalla kulkeminen, sekä ihan jalan kulkeminen pitkin kaupunginosia. Onneksi näitä reissuja tulee lisää. Kaartinkaupunki täytyy muistaa ja Vallilla. Kalliossa olen pyörinyt lähes aina, kun Helsingissä olen käynyt. Siitä tykkään. :) Kiitos kommentista.

   Poista
 2. Itse ahdistun Helsingissä välittömästi :( Minulla on jotenkin niin tosi maalainen olo siellä! Ja ei tietenkään ihme, maallahan minä asunkin nykyisin :) Sinänsä tylsää, koska parhaat ystäväni ja siskoni ovat sinne muuttaneet yksi kerrallaan - kyläpaikkoja olisi enemmän kuin tarpeeksi! Olen Tampereelta kotoisin ja sitä cityä rakastan, nytkin asun ihan liepeillä. Vaasassa en ole muuten IKINÄ käynyt, se täytyy korjata heti ensitilassa. Mies on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta ja esim Seinäjoella olen käynyt paljon, siitä kaupungista pidän (siellä on hirmusti kivoja kirppiksiä!). Tulipas pitkä stoori, enkä edes vastannut kysymykseen, mutta että näin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pystyn samaistumaan tuohon ahdistukseen. :) Seinäjoella on paljon kirppareita. Myös täällä Vaasassa. Tervetuloa! :)

   Poista
 3. Ihan parasta oli sun kyläily <3! Kesällä uusiksi!

  T. Ystävä, joka kertoo, minne mennä... vaikka väärään ratikkaan :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vaikea löytää paikkaan, jota ei tiedä. :D <3

   Poista
 4. Käyn Helsingissä kohtuu usein, koska sisko asuu siellä. Ainut must juttu taitaa olla Ikea :D Tosin ei sinnekään tarvitse mennä, jos ei sinne ole mitään asiaa. Eli oikestaan Helsingin ainut pakollinen käyntikohde on sisko :D

  VastaaPoista
 5. Mä en ole käynyt Helsingissä vuosiin, vaikka oikeasti matka ei olisi mahdoton. Mutta kavereita olisi kiva nähdä ja mä tykkäisin käydä Taideollisuusmuseossa. Se on hieno paikka ihan rakennuksena.

  VastaaPoista
 6. Itse muutin pk seudulta kemiin 6v sitten ja aina helsingistä taas tänne pohjoiseen tullessa, tulee kotoisa olo. Nykyään ahdistaa se ihmispaljous. Mutta kotikulmilla on ihana käydä, mutta joka kerta kotiin on ihana palata

  VastaaPoista
 7. Helsingissä tulee käytyä täältä kaukaa kerran/kaks vuodessa maksimissaan, kun kaveripariskunta otti ja muutti sinne. Mun mielestä siellä ei täydy tehdä mitään ihmeellistä, ite kun en ihmispaljoudesta pidä enkä siksi Helsingin keskustaan mene. Oon kovasti tykänny siellä kuitenki eniten kahviloista. Lemppariksi jostaki syystä on tullu Munkkivuoren ostarin Fazer-kahvila. Siinä on joku juttu. :)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);