25.3.2016

Käsityökirjoja ja kirjoneulelapaset

Abstrakti-blogista liikkeelle lähtenyt käsityökirjahaaste, on innoittanut monia lukemiani blogeja käymään käsityökirjat läpi ja lähteä mukaan haasteeseen. Minä en itse lähde mukaan haasteeseen, mutta ajattelin levittää haastetta, koska minusta siinä on kiva idea. Haasteesta voitte lukea lisää Abstrakti-blogissa.

Minulla ei ole paljon käsityökirjoja. Tässä kasassa on kaikki, paitsi kaksi joita en nyt tähän hätään löytänyt. Äidillä on kattava ompelukirja kokoelma, ja häneltä tapaan lainailla kirjoja. Ainoa syy vähäiseen määrään kirjoja on se, että en halua säilöä suuria määriä kirjoja kaapissa, joita en juurikaan käytä. Tämä on tietenkin sääli, koska emmehän me halua käsityökirjojen kustannuksen loppuvan?! Ostatteko te käsityökirjoja vielä? Jos ette niin mistä löydätte ohjeet käsitöihin?

Syksyllä 2015 julkaistiin useampi neulekirja, mikä oli minusta hieno juttu. Muutamaa kirjaa kävin selailemassa kirjakaupassa. Mieleeni jäi suuret erot kuvien laadussa. Ohjeita en niinkään huomioinut, koska minulle se juttu kirjoissa on ne kuvat. Neulojan neljä vuodenaikaa taisi olla ainoa kirja, jonka voisin kokoelmaani hankkia. Sen kuvat olivat upeat.

Minun lempparikirja on vilahtanut blogissa jo useasti. Jonna Hietalan Kerällä- kirja. Siinä on samoja elementtejä, kun tuossa Helga Isagerin Neulojan neljä vuodenaikaa-kirjassa. Siitä saakin hyvän kuvan, millaisista kirjoista pidän.

Minulla on myös useampi kirja, joissa on pelkkiä kirjoneulekaavioita. Kuvasta puuttuu mm. syksyllä ostamani Fair Isle neulemallit-kirja.
Suuri kinnaskirja oli mukava löytö syksyn Seinäjoen käsityömessuilta. Sen innoittamana syntyi myös nämä lapaset. Suuri kinnaskirja on täynnä Virolaisia kirjoneulelapasia ja kaavioita kirjoneuleisiin. Toinen toistaan kauniimpia.

Tein omat lapaset 7 veljeksestä, toimihan se kuvio näinkin. Kirjan kirjoneuleet on toteutettu ohuen ohuista langoista, joissa kuviot tulevat paremmin esiin. Olen oikein tyytyväinen omiin lapasiin, vaikka kavennukset eivät ole niin kauniisti toteutettu. Seuraavalla kerralla etsin ohjeen siihen. Kirjoneule kaipaa vielä paljon harjoitusta, seuraava työ onkin jo puikoilla.

Mukavia pääsiäisen pyhiä teille lukijani.

käsityökirjoja

kirjoneulelapaset
7 veljestä

11 kommenttia:

 1. Nuo on kyllä tosi kivan näköiset nuo lapaset! :) Olen myös tehnyt aika paljon kirjoneuleita, varsinkin lapasia, ja minusta nuo kärkikavennukset onnistuvat yleensä parhaiten kun jättää kavennusten väliin vähintään yhden silmukan, joka neulotaan päävärillä oikein. Silloin se mukana kulkeva väri ei vilku sieltä saumasta niin herkästi, ja mielestäni lapanen istuukin ehkä vähän paremmin.

  Hyvää pääsiäistä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuota täytyy kokeilla heti. Kiitos vinkistä. :)

   Poista
 2. Todella kauniit lapaset!
  Itse ostan aina joskus käsityökirjoja, mutta yleensä petyn niihin aina, anti ei ole niin ainutlaatuista. 100 kansanomaista lapasmallia taitaa olla ainoa pesunkestävä kirja, jonka omistan ja siitä olen useammat lapaset tehnytkin. Ei ole kylläkään värikuvia, kaavioita vain.
  Sitä paitsi ohjeitahan on netti pullollaan.
  Mukavaa pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä saa nykyään lähes kaiken. Siinä myös yksi syy miksi en kirjoja paljon osta. :)

   Poista
 3. Hurjan kauniit lapaset!
  Kerällä-kirja on yksi minunkin lemppareistani kauniiden kuvien ja yksinkertaisten neulemallien ansiosta.

  VastaaPoista
 4. Tämä ei liity mitenkään postauksen aiheeseen, mutta törmäsin internetissä johonkin, mistä tulit sinä mieleen http://kasitoillaeiela.fi/ - ilmainen e-kirja (aloittelevalle) käsityöyrittäjälle. Ehkä tuo on sinulle jo tuttu entuudestaan? Lukaisin sen läpi, ja monet vinkeistä on sovellettavissa muuhunkin yrittämiseen ja vaikka bloggaamiseenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos linkistä! Vaikutti oikein mielenkiintoiselta. :)

   Poista
 5. Kauniit lapaset! Minä ostan harvoin käsityökirjoja. Lähinnä sellaisia ns. perusteoksia, joista saa paljon neuvoja johonkin tekniikkaan. Lainaan kyllä ahkerasti kirjastosta kirjoja inspiroitumiseen ja uusiin ohjeisiin. Lehtiäkin ostan silloin tällöin, jos sattuu olemaan mielenkiintoisia ohjeita.

  VastaaPoista
 6. Ihanat lapaset! Kuin karkit. ♡ Tuo Kerällä-kirja on ihana. Ostin sen neulovalle äidilleni joululahjaksi. Visuaalisesti tosi kaunis ja neuleideat sellaisia tehtävissä olevia. Eli ei liian mammuttiprojekteja. Minullakaan ei ole kuin muutama kässäkirja. Aikuisten mekkotehdas, Outi Les Pyyn Trashion ja sitten Martha Stewartin joku yleisopas. Oon oikeastaan vasta herännyt koko kässäkirojen ideaan. Netissä on niin paljon kaikkea. Mut kirja on aina kirja. Turhia ja käyttämättöminä lojuvia en kyl minäkään kaipaa hyllyihini. Mukavaa pääsiäistä!:)

  VastaaPoista
 7. Kiva teksti kaikessa yksinkertaisuudessaan! Pitääkin tutustua tuohon Suuri kinnaskirjaan tarkemmin !

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);