19.1.2016

Ensikosketus

Tämä vuosi alkoi koulussa keskeneräisillä töillä, joita minulla oli puolikkaan projektikansion verran. Viime jakson housut valmistui ajallaan, mutta se projektikansio aina jää minulla viimeiseksi. Seuraava projektikansio on osa näyttöä, joten se täytyy nyt hoitaa kunnialla kotiin!

Tokaluokkalaisena minä saan virallisesti ommella neulosta ja muuta joustavaa kangasta. Tämän vuoden ensimmäinen ompelutyö liittyikin siihen. Aiheena oli trikoo yläosa. 
Ostin tämän kankaan jo syksyllä, tätä jaksoa ajatellen. Mallikin oli aika pitkälti mietittynä valmiiksi. Sopivan kaavan löysin Moda 9/14 lehdestä. Lyhensin helmaa ja jätin taskut pois. 
Sain harjoitella myös kohdistamista ensimmäisen kerran. Onnistui ihan kivasti. Hihoisa vähän heittää. Muuten olen oikein tyytyväinen. Sain myös kokeilla tasosaumakonetta ensimmäisen kerran tähän projektiin. Kätevä kone sekin.

Nyt ymmärrän mikä näissä trikoovaatteissa monia viehättää. Valmista tulee niin nopeasti. 
Seuraava työ on vuoritettu takki, joka on meillä myös näyttö. Mietin vielä teenkö itselle vai lapselle. Ja minkälaisen?! Ehdotuksia otetaan vastaan. :)





16 kommenttia:

 1. Ihanan näköinen! Kaunis tuo kangaskin.

  VastaaPoista
 2. Onpa nätti malli ja tosi kaunis kangas!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos. :) Siitä tuli unelman kevyt ja herkkä.

   Poista
 4. Kaunis <3! Minulle tulee tästä oikein lämpimät muistot, mummollani oli kovin samantapainen neuletakki. Sain sen enoltani, kun hän tyhjensi mummon tavarat. Nyt on rakkain neuleeni.

  VastaaPoista
 5. On kyllä kaunis. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksi. Tykkään lukea kaikkia erilaisia blogeja. Ois kiva jos tulisit kylään Aurinkokujalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa. :) Käyn kurkkaamassa sinun blogin.

   Poista
 6. Samaa toistan kuin edellisetkin kommentoijat, tosi nätti!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);