24.9.2015

Jotain vanhaa, jotain uutta.

Muutaman viikon päästä on taas aika käydä naapuri kaupungissa Seinäjoella. 2-4.10. Seinäjoella järjestetään käsityömessut Seinäjoki Areenalla. Oletteko te tulossa sinne?

Minut ja muutama muu bloggaaja on valittu messubloggaajiksi. Minun lisäkseni mukana on Siskonpaneelisoppaa, monille jo varmasti tuttu blogi Eilen Tein sekä Kotiruusu. Myös Molla Mills on paikalla messuilla. Bloggaajia pääsee varikolle jututtamaan myös messuilla. Itse olen messuilla ainakin perjantaina ja lauantaina. Minua saa vetää hihasta messuilla, jos tunnistaa minut messuvilinässä :)
Käsiohjelma löytyy jo nyt netistä luettavaksi ja ilmeisesti se on tänään jaettu moniin talouksiin postin mukana.

Jotain vanhaa-jotain uutta on messujen teema tälle vuodelle. Tämä kuvissa esiintyvä pirta on aika vanha ja niin upea. Se tuli kesällä minulle ja kokeilinkin sitä jo kerran, mutta vielä ei tekniikka oikein ollut hallussa. Pirta on myös vähän rikki, joten se on enemmän vain kauniina koristeena minulla täällä kotona. Pienen tyngän nauhaa sain aikaiseksi, mutta en nyt tähän hätään sitä kotoa löytänyt. Kuvan nauhan ostin reissusta keväällä Karesuvannosta.


21.9.2015

Rakkautta
Lanka: 7 Veljestä.
Puikot: 3,5
Muuta: Rennot fiilikset välitunti neuleen parissa. Mitä seuraavaksi? 

Ps. Katsokaa Areenasta sarja nimeltä Laatu. Siinä käsitellään minun mielestä tärkeitä ja mielenkiintoisia asioita. Vaatteista ja niiden laadusta, sekä paljon muuta mielenkiintoista.

16.9.2015

Ilosofiaa goes Oloblogit

Syyskuun alussa ilmestyneessä Oloblogit-lehdessä on pieni juttu blogistani. Oletteko jo bonganneet allekirjoittaneen lehdessä? :)

Elokuun alussa minua kyseltiin mukaan Oloblogit-lehteen. Aikaa kirjoittamiseen oli toooodella vähän ja mietinkin ensin etten lähde mukaan ollenkaan. Sisuunnuin kuitenkin ja päätin lyhyessä ajassa kirjoittaa pienen jutun lehteen. Hauska kokemus ja ihan kiva kirjoitus tuli minun mielestä.

Mukavaa keskiviikkoa!
14.9.2015

Neulovilla

Oletteko jo kuulleet Neulovillasta? Minä itse törmäsin tähän lankakauppaan instagramissa jonkin aikaa sitten. Pieni yhden naisen lankakauppa, joka myy luomua, reilua ja kierrästyskuituista lankaa.
Minulle ennestään tuttuja oli Blockwallah, Darn Good Yarn ja monille varmasti tuttu Tukuwool. Verkkokauppa on avattu ihan äskettäin ja sinne pääsee tutustumaan ja ostoksille Neulovillan kotisivuilta.   Mikä on teidän lemppari?

Minä sain Paulalta, Neulovillan omistajalta ihanan Manos del Uruguayn Alegria vyyhdin postista. (Lanka saatu) En tiedä vielä mitä tästä tekisin, mutta se on kun karkki ihan näin vyyhtinäkin. Sopii minusta tähän meidän intiaanikesään hyvin väreiltään.
Alegria on Polyamidilla vahvistettu merinovillalanka. Sertifioitu Reilun kaupan lanka ja se on konepestävä. Täydellinen sukkalanka siis. Tosin tästä voi tehdä vaikka mitä muutakin.

Minua kiinnostaa kaupan valikoimassa olevat Blockwallah:n käsintehdyt sukkapuikot. Olisihan niillä nyt aika hienoa tikuttaa menemään. Joku on ne käsin tehnyt, ihan itse.

Ihanaa alkavaa viikkoa ja tervetuloa kaikki uudet lukijat :)
7.9.2015

Valmiiksi nukkavieru villatakki.

Lähes päivälleen tai ainakin melken vuosi sitten, aloin neulomaan lahjaksi saaduista langoista villatakkia. Mielessä oli syksyinen ja lämmin villatakki. Pitsiä halusin vähän, mutta muuten ihan simppelin villatakkin arkeen. Sovelsin sitä samaa vanhaa, tuttu ullanneuleen ylösalaisinneuleen ohjetta luodessani silmukoita. Joku saattaa muistaa tämän vanhan postauksen viime syykuulta.

Villatakki on ollut valmis jo hetken, tosin ilman kiinni ommeltuja nappeja. Se on roikkunut varmasti jokaisen tuolin selkänojalla ja joutunut väistymään pois tieltä mistä milloinkin. Mutta nyt se on valmis. Valmiiksi vähän huopuneena ja nukkavieruna. Värit toimivat edelleen ja mallikin on ihan kiva.

Lankana on Novitan Usva, kahdessa eri sävyssä. Vyötteitä ei koskaan ollut, mutta jos nyt katsoo netistä niin arvailen sävyjä 862 ja 884. Puikot oli kokoa 5. Kovasti tekisi mieli hankkia joku uusi kiva paksumpi lanka toiseen samantyyliseen villatakkiin. Olkoon tämä harjoituskappale.


3.9.2015

Takamarkki (paljon kuvia)

Minä ja Herra T myytiin "romua" siivouspäivänä, viime lauantaina. Päivä oli oikein mukava ja sen kruunasi ehdottomasti käynti Takamarkilla, mistä nämä kuvat on otettu. 

Meillä kävi lauantaina asiakkaana oikein mukava nainen, jonka nimi jäi selvittämättä. (Lupa kuvien julkaisuun on kyllä.) 
Jutustelun lomassa kävi ilmi, että tämä nainen myös rakastaa ns. romua ja hän kutsui meidät katsomaan tätä ihanaa puutarhaa. En voinut kun ihastella. Niin paljon ihania pieniä yksityiskohtia. Kaikki oli niin tarkaan mietitty ja kauniisti toteutettu. 

Tässä kuvina vain osa kaikesta kauniista, mitä puutarhassa oli esillä. Talveksi hän aina siivoaa puutarhan turvaan ja keväällä hän rakentaa sen aina uudestaan. Oli niin paljon tarinoita ja mielenkiintoisia esineitä! 

Minä inspiroiduin tästä suuresti. Maalle täytyy ehdottomasti rakentaa jotain vastaavaa. Romuahan meilläkin on vaikka kuinka paljon :)
);