30.8.2015

Helppo kirjoneule villasukka.

Yhdet uudet lempisukat valmistui viikonloppuna. Väri, kuvio ja kaikki ovat minun mieleen. Inspiraation sain pinterestistä, mutta en näköjään ollut pinnannut kuvaa, josta kuvion löysin. Sukat jäi itselle maalle. Kohta alkaa taas se aika vuodesta, kun lämpöä tarvitaan. Nämähän ovat todella paksut, kun seitsemän veljestä-langasta on tehty ja kirjoneuleena. Jälleen hyvin helppo ja yksinkertainen kirjoneule aloittelijalle.

Kuvio venyy jalan päältä sen verran, että silmukoita olisi saanut olla 11 sijaan 12. Sama ongelma taisi olla edellisissä kirjoneule sukissa. Joulusukat tein muistaakseni vain 10 silmukalla.  Josko seuraavissa jo muistaisi, että kirjoneuleella tarvii enemmän tilaa ja silmukoita.

Sukat on neulottu varpaasta varteen, tein niistä vain lyhyet nilkkasukat. Icord- päättely. Taidan tehdä toiset, mutta 12 silmukalla.

Ihanaa alkavaa viikko ja syyskuutta teille :)
18.8.2015

Villasukka vinkki!

Syy miksi minä etsin itselleni uuden tavan tehdä kantapään sukkiin oli kantapäähän jäävät suuret aukot. Tai suurilta ne silloin tuntuivat. Syitä oli varmasti aloittelijan tekniikka ja harjoituksen puute. Siirryin tiimalasikantapäähän, mutta totesin ettei se kestä kovassa käytössä. Joten se vahvistettu kantapää täytyi opetella!

Keväällä neuleleirillä näin siistin tavan poimia silmukat hihan alta, paitaa tehdessä. Jälki oli tasainen ja silmukat jatkui lähes samassa linjassa seuraavien ja edellisten kanssa. Kantapäätä tehdessä aloin käyttää samaa tekniikkaa. En tiedä olenko vain jättänyt ohjeet lukematta tai ehkä tämä on joku kirjoittamaton sääntö, mutta tällä tekniikalla kantapäähän ei jää yhtään reikiä.

Kantalapun teen normaalisti. Nostan ensimmäisen silmukan jokaisella kerroksella. Näin reunaan jää selkeät silmukat, jotka on helppo poimia kun sen aika on. Kuvissa alla yritin selvittää teille miten silmukat nostan. Vähän viistosti ja aina edellisen silmukan ensimmäisen lenkin ja seuraavan silmukan toisen lenkin.

Miten te nostatte nämä silmukat? Onko tämä tapa teille tuttu?16.8.2015

Stripemania

Vietimme viikonlopun perheen kanssa mökillä. Samaisella mökillä olen lapsena viettänyt jonkin verran aikaa. Sinne on aina mukava palata, vähän nostalgista tavallaan. Kuinka paljon sitä unohtaakaan asioita. Ja osa muistoista aina tulvii mieleen vanhoissa tutuissa paikoissa ja kuviossa.

Vietimme myös veljeni syntymäpäivää ja nautimme kesästä vielä hetken. Sain samalla muutaman kuvan aikaisemmin valmistuneista sukista. Perussukat ihanasta, Stripemania Colorista. Tykästyin tämän langan tuntumaan ja väreihin. Saakohan tätä vielä jostain?!

Olen nyt harjoitellut tuota vahvistettua kantapäätä useampaan sukkapariin. Olisi aika kokeilla taas jotain uutta. Tiimalasi ja vahvistettu on nyt suht hyvin hanskassa. Millaisia kantapäitä te teette sukkiin? 

Mukavaa alkaavaa viikko ja tsemppiä kaikille töihin palaaville :)

12.8.2015

Vaatetusalan artesaani. Toinen vuosi.

Heinäkuussa aloin haikailemaan takaisin kouluun. Maanantai-tiistai yönä, kun poikani herätti minut kello 04.00 en saanut enää unta, olin niin innoissani koulun aloittamisesta. Muutaman tunnin pyörin sängyssä ja puoli kuudelta nousin keittämään kahvia. 10.00 alkoi koulu. 8.30 olin jo koululla hengailemassa. Haha!

Tänän vuonna aloitamme koulun vähän erillaisissa merkeissä, kun ensimmäisenä vuonna. Tämän vuoden ekaluokkalaiset ovat meidän kanssa samassa ryhmässä. Meillä on uusi opettaja ja uusi luokka. Tykkään näistä muutoksista. Vaikka taitaa kaikilla meillä olla vähän ikävä vanhaa opettajaamme. Uusi on kyllä varmasti yhtä mukava.

Ensimmäinen jakso on minulle ylioppilaalle hyvin armelias. Lyhyitä päiviä ja lyhyttä viikkoa. Tiedossa on ainakin housu jakso ja työharjoittelu myöhemmin syksyllä.

Vielä emme ole mitään sen suurempaa tehneet, mutta huomenna aloitamme tuunamaan farkuista uutta. Itse löysin paikallisesta kierrätyskeskuksesta ihanan farkkumekon, jolle teen pieniä muutoksia. Siitä lisää myöhemmin. Yritän tänä vuonna raportoida enemmän koulusta myös täällä blogin puolella. Aina ei vaan kerkeä tai muista kaivaa kameraa esiin tunneilla.

Löytyykö blogini lukijoista ompelijoita tai alalle opiskelevia?
2.8.2015

Novita Alpaca Wool.

Muutama viikko sitten sain sähköpostia Novitalta. He halusivat lähettää villanpehmoisen paketin ja inspiraatiota liittyen nyt jo ilmestyneeseen Syksyn 2015 Novitan lehteen. Enhän minä sano ei villanpehmoiselle paketille! Tuskin kukaan neuloja.

Kerkesin jo unohtamaan tämän paketin, mutta sitten muutama muu bloggaaja ilmoitti Instagramissa saaneensa omansa. Sitten minäkin sain ilmoituksen postiin saapuneesta paketista. Ihanaa saada tälläistä postia. Paketista löytyi ihana uusi lanka Alpaca wool kolmessa värissä ja kerä luonnonvalkoista 7 veljestä. Sormet syyhysivät heti päästä kokeilemaan alpaca lankaa. Näin tämän uutuus langan uudessa lankakartassa  jo ollessani keväällä työharjoittelussa. Mukava yllätys siis, koska silloin jo päätin että tätä täytyy kokeilla.

Langasta syntyi pipo minulle itselle. Tein pipon samalla Top-Down pipon ohjeella, jonka julkaisin helmikuussa blogissani. Lankaa kului tasan kerä valkoista ja pieni määrä mustaa sekä punaista.  Teen lopuista langoista pipolle vielä kaveriksi jotain pientä kivaa myöhemmin. 

Lanka on oikein mukava neulottava. Itse asiassa todella mukava. Neuletuntuma oli mukavan "jämäkkä" ja lanka on ihanan pehmeää.  Jos yhtään tykkää alpacasta niin suosittelen kokeilemaan. Joko te olette tutustuneet tähän tai muihin Novitan syksyn uutuus lankoihin ja väreihin?

);