25.6.2015

Suviseurat ja villasukat.

Näillä sukilla ja suviseuroilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa, mutta halusin vain mainita suviseurat, jotka järjestetään Vaasassa tänä viikonloppuna.  Minusta on aika hullua miten paljon ihmisiä tänne Vaasaan on tulossa. Enemmän ihmisiä kun mitä Vaasassa asustaa. Suviseuroille odotetaan 75 000 kävijää. Toivottavasti säät ovat edukseen, täällä "Suomen aurinkoisimmassa" kaupungissa :D Onko joku teistä Vaasassa tänä viikoloppuna?

Koleat kelit ovat oiva syy neuloa villasukkia. Hetken mielijohteesta TAAS aloitin uuden työn. Halusin kokeilla pyöröpuikoilla kahta sukkaa samaan aikaan, pitkästä aikaa. Alku sujuikin oikein hyvin, mutta vaihdoin sukat sitten suorille puikoille kuitenkin. Pyöröillä tuli todella epätasaista jälkeä ja tuntuuhan se aika hitaalta neulomiselta. Epätasaisuuteen auttaa tietenkin vain harjoitus, mutta sen aika olkoon myöhemmin. Ja nopeus tai hitaus on vain harhaa, neulotaanhan siinä kahta sukkaa samaan aikaan.

Puikoilta tipahti lyhytvartiset sukat, joista tuli oikein kivat. Käytin kahta väriä novitan 7 veljestä, joilla tein pystyraitoja ja minipalmikkoa. Uuden tekniikan opittuani tungen sitä tietenkin jokaiseen työhön. Näissä sukissa käytin päättelyyn i-cord tekniikkaa, joka on minulle uus tuttavuus. Varpaista varteen sukissa olen aina päätellyt samalla tekniikalla, kun muutkin työt. Jälki ei vain ole ollut minusta kovin kaunis, joten halusin kokeilla jotain uutta. Minusta tämä i-cord tekniikka on ihan huippu. Tosin se ei ole kovin joustava, mutta tykkään niin lopputuloksesta.

I-cord päättely  ohjevideo löytyy esimerkiksi Dropsi sivuilta. You tube antaa myös paljon ohjeita i-cord bind off hakusanalla. Tätä tekniikkaa käytetään myös monissa huiveissa reunasilmukoiden sijaan, toimii minusta todella kivasti myös siinä. Tästä tekniikasta kuulette vielä :)


Novita
Novita

Novita

7 veljestä

Novita
7 veljestä21.6.2015

Kahden kerän huivi. (helppo ohje)

Ennen kun minä aloin neulomaan huiveja, muistan miten tuskailin tarpeeksi helpon ja kivan ohjeen löytämisen kanssa. Tuntui että en ymmärtänyt ensimmäistä riviäkään ohjeesta ja kokeilu jäi monesti vain haaveeksi. Suurin syy tähän oli tietenkin se, että en osannut lukea ohjeita. Lyhenteistä minulla ei ollut hajuakaan. (ajatella miten lyhyt aika siitäkin on!)

Netin ihmeellinen maailma kuitenkin opetti ja ensimmäinen tekemäni huivi oli Titanum .  Vain vähän yli vuosi sitten. Sen jälkeen huiveja on syntynyt jonkun verran. Ja varmasti syntyy vielä monia!

Muutama viikko sitten halusin aloittaa jonkun helpon ja nopean työn. Jollain ihanalla langalla. Tämä huivi syntyi sen seurauksena ja se on ihana! Ja helppo! Lankana käytin Donegalia Lang Yarnsilta.  2 x50g (50g 190m) Puikot numero 4. Lanka on hyvin riittoisa. Huivista tuli sopivan kokoinen kaulalle kietaistavaksi.

Raidoitus syntyi sen kummemin ajattelematta, mutta joku saattaa arvata mikä huivi tähän on inspiroinut :)

Valitse mieleinen lanka (n. 300-400m) ja siihen sopivat puikot. Pääsääntöisesti huivit suositellaan neulomaan yhtä tai kahta kokoa suuremmilla puikoilla, kun mitä puikkosuositus on langalle. 

Luo 10 silmukkaa. 

Neulo 2 silmukkaa oikein, neulo seuraava silmukka oikein ensin etu- ja sitten takareunasta. Neulo oikein kunnes puikolla on jäljellä kolme silmukkaa. 
Neulo seuraava silmukka oikein ensin etu-ja sitten takareunasta, neulo kaksi viimeistä silmukkaa oikein. 

Jatka tätä, kunnes huivi on halutun kokoinen ja päättele silmukat. 

Alla videossa näytetään miten lisäys tehdään, eli miten silmukka neulotaan ensin edestä ja sitten takaa. Toisessa videossa näytetään miten silmukat päätellään. Tai näin minä sen teen, tapoja on toki monia :)


18.6.2015

Arvonta

Näin taas vierähti yksi vuosi bloggaajana. Ilosofiaa käsityöblogi on nyt kaksivuotias. Virallisesti 20.6. Bloggaamisen olen aloittanut useampia vuosia sitten, jo esikoisen syntymän tienoilla 2009. Muutama vuosi sitten päätin yrittää keskittyä käsitöihin blogissani. Aiemmin kirjoittelin muustakin, sivuten käsitöitä. Neulominen on vienyt minut ihan mennessään ja nyt tuntuu, että Ilosofiaa on löytänyt oman aiheensa ja tyylinsä. (ulkonäkö muutoksista tuskin päästään jatkossakaan :D) 
Bloggaaminen ei olisi sama asia ilman teitä lukijoita. Olen iloinen jokaisesta kävijästä ja kommentista. Kiitos! 

Kaksivuotias blogi ja ihanat lukijat on tarpeeksi hyvä syy järjestää arvonta. Joten eikö me pistetä sellainen pystyyn myös tänä vuonna?! 

Tilasin Lankakauppa Kerästä itselleni ihanan I´d rather be knitting- kangaskassin. Tilasin samalla toisen kassin arvottavaksi teille lukijoilleni. Kaivoin myös lanka kätköjäni ja valkkasin muutaman ihanan vyyhdin kassin täytteeksi. Arvonnan palkintona on siis 1 kangaskassi, 1 vyyhti väinämöistä (salaatti), 1 vyyhti araucanian merino sukkalankaa ja 1 vyyhti The uncommon threadin uncommon everydaytä (spumoni).

Arvonta alkaa tänään ja nyt 18.6.2015 ja päättyy 5.7.2015 klo.00.00. 

Arvontaan voit osallistua, jos olet lukijani täällä bloggerissa tai liityt lukijakseni arvonnan aikana (lukijaraati löytyy sivupalkista -->). Kommentoit tätä postausta ja kerrot muutamalla lauseella mikä sinut saa lukemaan blogiani. 

Kaksi arpaa saat, jos kerrot arvonnasta kaverillesi facebookissa tai instagramissa. (@ilosofiaablogi) Ilmoitathan kommentissa monellako arvalla olet mukana arvonnassa.

Jätäthän yhteystiedot minulle, niin voin olla yhteydessä jos arpaonni suosii juuri sinua.

Onnea arvontaan! 
17.6.2015

Kuplat.

Neulomisessa on se kiva puoli, että voi tehdä itse tehtyjä juttuja lahjaksi. Esimerkiksi tällaiset pienet lapaset, jotka tekee helposti päivässä. Kuulostaako tutulta? 

Me saatiin ensimmäinen kaverisynttäri kutsu, muutama viikko sitten. Tiistaina sain tekstiviestin ja seraavana sunnutaina oli tarkoitus juhlia päiväkotikaveria. Monta päivää aikaa siis. Tietenkin teen jotain itse. Jotain pientä ja nopeaa. Kuplalapaset sopii neljä vuotiaalle ja valkattuani langat (merino) pääsin nopeasti vauhtiin. Ensimmäinen lapanen valmistui samana iltana ja toinen pääsi puikoille samalla.  Mutta sitten.. elämä tuli minun ja lapasten tielle. Niin kun aina näiden lahjojen kanssa! Välillä pitää tehdä ruokaa. Siivota, pestä pyykkiä, nukkua, juoda vähän kahvia, ratkoa riitoja ja toimia sylinä. Ihan tavallista elämää siis :) 

Nämä lapaset ei valmistunut synttäri sunnuntaille. Eikä vielä seuraavallekaan. Mutta onneksi minulla on oma neljä vuotias, jolle lapaset oli just hyvät. 
Ensimmäisen kerran kokeilin tuota silmukointia ja päättelin lapaset sillä tekniikalla. Todella siisti ja helppo tekniikka. Kuplia on kiva tehdä ja tykkään itse tuosta neulepinnasta paljon. 

Mukavaa juhannusta kaikille, toivotaan lämpimiä kelejä ja aurinkoa! 11.6.2015

Ravello inspired.

Taas yksi "yes! I did it". Itselle paita. Instagramissa minua seuranneet, nyt ja aiemmin ovat tästä jo nähneet vilauksia pitkin kevättä. (@ilosofiaablogi) Työ seisoi kauan keskeneräisten töiden kasassa. Hihat tuottivat päänvaivaa, kun en osannut päättää tekisinkö pitkät vai lyhyet hihat. Toista hihaa sain jo hyvän matkaa tehtyä, mutta se sai purkutuomion. Lyhyet hihat on kivat kesäksi. 

Tämä väri-iloittelu on aika harvinaista minulle. Siitä huolimatta paita on ollut käytössä jo muutaman kerran. Lanka on muutama kesä sitten ostettu hemtexistä. 0.95€ kerästä. Harmaa lanka on mahdollisesti joku Novitan vanha lanka. Nähtäväksi jää miten  tuo Hemtexin lanka kestää käytössä. 

Ohjeena minulla on taas pohjalla se Ullanneuleen ylösalaisneule. Raidat saivat inspiraation Isabell Kraemerin ravellosta. Mukavaa leikittelyä raidoilla. Pääntiestä tuli reilu. Tykkään toisaalta siitä, että se huolimattomasti tipahtaa olkapäältä. Raglan lisäykset jätin neulomatta umpeen. Oikein onnistunut neule, josta pidän itse paljon. 

Kerrankin minulla oli kuvaaja kuvaamaan käsityötä. Taisin hänestä löytää itselleni hovikuvaajan, mikä on oikein mieluisa löytö! 

Mukavaa loppuviikkoa teille ja tervetuloa uudet lukijat. Juhannuksena Käsityöblogi Ilosofiaa täyttää 2v. ja kovasti jo täällä valmistelen teille jotain yllätystä sen tiimoilta :)

9.6.2015

Verhosta mekko. (MakroTex)

En meinannut ensin tätä "luomusta" tänne julkaista ollenkaan, mutta menköön nyt. Keskittykää mielummin kauniisiin kukkiin, kun ompelu ja kuosittelu virheisiin.

Saimme koulusta talvella mekon peruskaavan itsellemme omassa koossa. Minulle paras koko taisi olla C19 yläosa ja C20 alaosa. Tai niin ainakin nyt C20 kaavaa käytettyäni muistelen.  Tämä mekko ei ole mikään taidonnäyte ja vaikka olen käynyt yhden vuoden vaatetusartesaani linjaa, tuntuu että taidot ovat hyvin lapsen kengissä vielä. Toki ensimmäinen vuosi antoi paljon ja perusjuttuja opin ja sisäistin. Mutta niin kun neulomisessa, ainoa tapa oppia on tehdä. Enkä minä nyt ole oikein ommellut, kun koulussa tehdyt työt.

Mutta...

Tein tämän mekon ja siihen inspiraatio löytyi jo monessa blogissa esillä olleesta aikuisten mekkotehtaasta. Päälle puettava mekko, ilman vetoketjua oli teema. Osaksi siksi, että minulla ei ollut vetoketjua ja halusin vain saada mekon äkkiä valmiiksi. Pieniä kömmähdyksiä en ala tässä nyt luettelemaan. Sain mitä halusin, eli kesäisen mekon joka menee heittämällä päälle. Kangas on Marimekon kirpparilta ostettu verho. Tykkään tuosta kuosista ja sen yksinkertaisuudesta. Peruskaavaa muuttamalla saa kyllä helposti itselleen arkimekkoja tai vähän juhlavampaa. Minulla on esillä jo kaksi kangasta, joista olen miettinyt itselleni mekkoja. Toteutus tapahtuu varmasti taas hetken mielijohteesta. 

Tämän viikon Makrotex-haasteen aihe on Kesäkuu. Haasteen ohjeet ja aiheet löydät Pieni Lintu-blogista.

2.6.2015

Ympyrä

Ympyrä on tämän viikon MakroTex-haasteen aihe. Nämä viikko haasteet on kivoja. Tulee kuvattua enemmän ja haasteeseen osallistujien blogeja on mukava seurata. Samoin sitä miten muut ovat viikon aiheen kuvanneet. Joko olette osallistuneet? Säännöt löytyy Pieni Lintu blogista

En ensin meinannut osallistua tämän viikon haasteeseen, koska aihe ympyrä tuntui hankalalta. Mutta löytyihän niitä ympyröitä sitten lopuksi useampiakin. Ojasta löysin ihanan valkoisen lemmikin! tekisi niin mieli mennä nyppäsemään taimi juurinen maalle. Ihana!

Valmistumassa on myös kesäsukat Katian Cotton Stretchistä.);