31.5.2015

Hullaannus

Mä olen hullaantunut tuohon ruskeaan lasiin. Hassua kun aiemmin en ole siitä välittänyt yhtään. Löydettiin Herra T:n kanssa näitä vanhoja lääkepurkkeja naapurin pihasta useampia. Niin ihania pieniä esineitä! 

Reissussa nämä perussukat edistyi hyvää vauhtia ja tänään kaventelin kärjet toisesta sukasta ja valmista tuli. Vaivattomasti taas tein yhdet sukat ohuemmasta langasta. Minulla on muutama kerä tätä Regian ihanaa "stripe collection" lankaa vielä jemmassa. Eri värisenä vain. Näistä jäi melko paljon vielä lankaa jäljelle, joten vieläkin pidemmät varet saa tehdä Regian kerästä sukkaan. Opettelua, opettelua. 

Lemmikit ja tuomi kukkii, se tarkoittaa kesäkuuta. Me ei laulettu suvivirttä tänä viikonloppuna, vaikka meillä loma alkoikin. Lomafiilikset ei ole vielä päässyt valoilleen, mutta ehkä se tästä kun aamuisin taas saa rauhassa juoda kahvinsa ja neuloa tovin. Lomalta toivon paljon aikaa kotoiluun ja neulomiseen.  Sain raivattua tätä kaaosta kotona vähäsen jo viikonloppuna ja on kyllä mahtava tunne, kun edes vähän on paikat ojennuksessa.

Mukavaa lomaa kaikille lomansa aloittaneille ja ihanaa alkavaa kesäkuuta!29.5.2015

Mainitsiko joku lankakaupan?

Terveisiä Lapista! 
Meillä sattui sopiva väli tällä viikolla karata Lappiin. Maanantaina aamusta pakattiin tavarat ja lähdettiin ajamaan Enontekiölle. Aiemmista reissuista voi lukaista täältä, täältätäältä, täältä ja täältä. Eilen illalla kotiuduttiin. Kameraa en ottanut mukaan, kun ajattelin kerrankin nauttia vain maisemista ja tunnelmista, mutta tulihan sitä kännykällä napsittua muutamia kuvia muistoksi. 

Pieni Lappi kuume minuun on tainnut Herra T:n avustuksella tarttua. Norja on ihan oma lukunsa vuorineen ja vuonoineen. Pojat oli mukana reissussa myös. Hyvin meni vaikka kilometrejä kertyikin istuttavaksi hurjat 2300km. Mukana oli myös Herra T:n äiti, jonka apu olikin korvaamaton lasten kanssa. 

Paljon me taas kerittiin nähdä muutamassa päivässä. Käytiin sekä Ruotsissa, että Norjassa. Vuoria käytiin moikkaamassa Skibotnissa. Muoniossa ja Karesuvannossa vierailimme myös. Muoniossa joku mainitsi lankakaupan ja minä korvat höröllä kuuntelin, että Karesuvannossa Ruotsin puolella on Armin lankakauppa. Sinne siis!

Karesuvannossa kun sillan ylittää, niin pääsee ruotsin puolelle. Kauppa löytyy ihan keskustasta ja löytyy kyllä helposti, kun ajaa kylän läpi. Minulla tarttui mukaan perinteistä áhkko lankaa, josta on saamelaiset tehneet neuleensa aina. Áhkko tarkoittaa kuulemma mummoa saameksi. Lanka on ollut poissa markkinoilta ja nyt taas uudelleen lanseerattu myyntiin. Laatu pitäis olla sama, kun edeltäjässään ja ai minä niin tykkää näistä saamen väreistä. Tiedätte varmasti mitä näistä teen :) 
Ostin myös muutaman metrin nauhaa, joista tuo punavalkoinen on käsin kudottu. 

Tästä on hyvä jatkaa kesäloman viettoon. Minkälaisia kesäreissuja teillä on suunnitteilla?
Karesuvanto
Karesuvanto
Karesuvanto

24.5.2015

Stripe Study -2 stripes

Näistä Veeran huiveista on syntymässä minulle kesä traditio. Viime kesänä tein Different lines-huivin, siitä tuli kiva. Samoin tästä valmistuneesta Stripe Studystä. Valkoinen lanka loppui ja vähän aikakin, joten neuloin vain kymmenen raitaa kahdentoista sijaan. 

Stripe Study Shawl on oiken mukava neulottava ja lyhennetyt kerrokset jotenkin nopeuttavat koko hommaa. Lankana minulla on huivissa Dropsin Alpaca, valkoinen ja harmaa. Lankaa kului vajaat   kolme kerää.  Huivi menee lahjaksi, joten valitsin turvalliset värit jotka menevät vähän kenelle vain ja minkä kanssa vain. 

Mikä on teidän lemppari Veera Välimäen huivi malli?

Veera Välimäki

Veera Välimäki

Veera Välimäki
Veera Välimäki

Veera Välimäki

19.5.2015

Ohutta on välillä kiva nyhertää!

Pieni Lintu-blogin Makrotex-teemana on tällä viikolla ohut. Minä neulon juuri nyt ohutta lankaa. Niin huivissa, kun näissä sukissa. Edelleen ohut lanka sukissa on minulle vähän epämiellyttävä työstää, mutta toisaalta valmiit sukat ovat ihanat. 
Välillä on kiva tehdä paksulla langalla, johon saa kunnon tuntuman. Toisaalta välillä on ihana nyhertää ohutta lankaa, ohuilla puikoilla. Onneksi on vara valita!


Mukavaa tiistaita teille.


17.5.2015

Wrap and Turn.

Viikonloppuun mahtui taas vähän kaikkea. Perjantaina oltiin maalla. Lauantaina kaupungissa, blogikirppiksen tiimoilta. Lauantaina ajettiin takaisin maalle ja sunnuntaina tehtiin pihatöitä ja nikkaroitiin aitaus. Ensiviikolla mahdollisesti saadaan maalle kaksi lammasta ja niille tarvitsi tehdä oma soppi. Jännää! Minun yksi unelma on ollut saada lampaita ja nyt se ehkä toteutuu. Viikolla katsotaan kuinka yksi koirista käyttäytyy lampaiden kanssa ja se kait ratkaisee koko asian. Toivotaan parasta! 

Viikonloppuun ei mahtunut silmukan silmukkaa, mutta ihan hyvä välillä pitää taukoa. Työn alla minulla on yksi Veera Välimäen huiveista. Sillä on pieni kiire, kun tarkoitus olisi antaa huivi lahjaksi koulun päätyttyä. Vielä yksi viikko minulle on työharjoittelua Pirjoliisassa. Näyttö on suoritettu, viimeinen viikko menee varmasti vain nauttien lankakaupan tunnelmasta ja lankoja hypistellessä. Harjoittelu on ollut hyvin antoisa ja hauskaa on ollut! 

Pieni vinkki teille, jotka ette vielä ole Veeran huiveja tehnyt (tai muita joissa käytetään lyhennettyjä kerroksia) Niissä monissa käytetään tuota wrap & turn tekniikkaa, eli lyhennettyjä kerroksia. You tubesta löytyy monia videoita ja jos wrap and turn on aiemmin tuntunut haastavalta, niin vilkaiskaa tämä wrap & turn video. Se on oikeasti todella helppoa ja hauskaa neulontaa!

Toin maalta muutaman oksan kaupunkiin. Nyt on taas se aika vuodesta, kun ei tarvi kukkia ostaa kaupasta. Tuomen oksan kukat on ihan nupullaan, katsotaan aukeaako ne maljakossa. 
Mukavaa alkavaa viikko teille lukijani ja tervetuloa kaikille uusille :) blogissa on meneillää pieniä muutostöitä TAAS! joten ihan kaikki asiat ei ole kohdallaan ja toiminnot ei toimi. Asia korjaantuu ajallaan, yritän pitää yleisilmeen kuitenkin ehyenä. Mitäs tykkäätte uudesta ulkoasusta?


Stripe Study


Stripe Study


12.5.2015

Blogivaasa POP UP-kirppis lauantaina 16.5.

Blogivaasa blogit kokoontuvat seuraavana lauantaina eli 16.5 vaasassa kuntsin modernina taiteen museolle pitämään POP UP-kirppistä. Osallistun itse myös myyjänä. BlogiVaasa POP Up-kirppis tapahtuma sivulla facebookissa on pieniä sneak peakejä, mitä kaikkea mm. myytäväksi tulee.

Minä myyn mm. lankoja, kirjoja, vähän sisustusesineitä jne. Viime vuonna kirppis pidettiin Kahvila Ylikivassa ja porukka oli hurjasti! Toivottavasti tänäkin vuonna. 


Pieni vinkki kesään! Vaasalaisille ja tänne matkaaville. Kuntsilla alkaa 12.6 Out of the box- näyttely, joka esittelee yli kaksikymmentä kotimaista eturivin taiteilijaa ja heidän uusimpia teoksiaan. 27.9 asti näyttelyä voi käydä katsomassa Kuntsilla. 
8.5.2015

Riihimäki
Vihdoinkin sain oman Riihimäki purkin. Herra T löysi tämän kirpparilta ja kiikutti sen minulle. Kannessa on oikea vuosilukukin, kun olen syntynyt -83. Joku on silloin säilönyt puolukkaa. Minä säilön tässä lankoja. Jämälankoja, cotton stretchit vain väliaikaisesti. Ootteko jo kokeillut tuota lankaa?  Tein viime kesänä yhdet kesäsukat siitä itselleni. Postauksen Kesäsukat/Katia cotton stretch kirjoitin kesäkuun lopulla. Suosittelen kokeilemaan. 

Mukavaa viikonloppua kaikille. Toivotaan aurinkoa ja lämpöä!

Minut löytää jälleen instagramista @ilosofiaablogi

ps. mattokin on uusi ja siksi hyvin hyvin likainen :) 

6.5.2015

Muutaman kuukauden ostokset.

Mitä tuli ostettua maalis-huhtikuussa. Lankaa juu! 
Onneksi hyllyyn mahtuu vielä. 
Olen myös hyvin ihmeissäni, miten vähän loppujen lopuksi olen työharjoittelun aikana ostanut lankaa. Maaliskuussa ja huhtikuun alussa ostin joitakin ihanuuksia Pirjoliisasta. Neuleleiriltä selvisin aika vähällä ja Titityy Pop up-myymälästä ostin myös aika maltillisesti. 

Joku tolkku tähän hommaan on siis ehkä nyt tullut? vaikka onhan nämäkin määrät aika suuria, verrattuna siihen mitä kerkeän neuloa valmista. Maaliskuussa valmistui pääsiäismunia, Noro-huivi ja virkatut korvikset. Huhtikuussa pipo, Juliet-huivi ja villasukat Herra T:lle.
Iloisia värejä olen ainakin onnistunut valitsemaan!

Hooked Milanon sain Eiran Langoilta, kun Pirjo kävi paikan päällä hakemassa lankaa.
Jotain kivaa siitä täytyy kehitellä :)

Leiriltä tuodut tuliaiset.

3.5.2015

Kuura ja vyyhdinpuut.

Me päästiin pitkästä aikaa maalle koko porukka. Ollaan oltu vuoron perään kipeitä lasten kanssa, eikä olla voitu mennä maalle. Herra T kävi kaksi kuukautta sitten sydänleikkauksessa ja siksi ei olla kipeänä voitu maalle mennä. Ettei tartutettaisi Herra T:tä. Nyt toivon todellakin, että sairastelut olisi hyväksi aikaa ohi. 

Mä en nyt tiedä kumpaa mä esittelen tässä innokkaammin, huivia vai vyyhdinpuita. Herra T oli hommannut aika hienot vyyhdinpuut (ja rukin ja kaapin jne.). Kuvasin huvin leirillä myös, mutta tuo vihreä väri ei jotenkin ole yhtään kiitollinen kuvattava. Joten otin uudet kuvat maalla, en nyt tiedä onnistuiko ne yhtään sen paremmin. Onneksi vyyhdinpuut on ainakin hienot. On se huivikin kyllä. 

Aloitin neulomaan Milja Uimosen Kuuraa joululomalla. Lankana minulla on Dropsin Merino Cotton. Tuntui aluksi että huivista tulee todella raskas ja paksu, mutta pingoituksen jälkeen siitä tuli juuri hyvä. Ja vaikka tämän uhkasin antaa eteenpäin, niin se jää kuitenkin omaan kaulaan. 
Ohje on minusta todella kiva ja helppo tehdä. Mallikerta on yksinkertainen ja looginen. Suosittelen tätä kokeilemaan, jos haluatte kokeilla pitsisempää huivia. Tämä on varmasti helpoimmasta päästä. 

Uskaltaisikohan sitä seuraavaksi kokeilla, jotain suurempi töisempää pitsiä? Haruni on ollut mielessä jo pidempään. Mitä te ehdoatte? onko teillä mielessä jotain pitsistä huivia?

Tämä huivi on 13 valmistunut JyJu-15 työ. Kaikki 20 työtä on aloitettu ja nyt jää nähtäväksi valmistuuko kaikki ennen juhannus yötä. );