30.4.2015

Hyvää vappua!


Kesä on ihan lähellä. Jokohan uskaltaa orvokit istuttaa ulos? 
lankaisaa vappua teille lukijani, pitäkäähän hauskaa :)29.4.2015

Puoli(metrinen)verinen prinssi.

Täytyy tunnustaa, en ole nähnyt kovinkaan montaa Harry Potter elokuvaa, saatika lukenut kirjoja. Näitä sukkia tehdessä, kuitenkin heräsi ajatus että esikoiseni olisi varmasti hyvinkin innokas kuulemaan kirjoja. Siinä samassa saisi itsekin täytettyä aukkon sivistyksessä. 

Otin leirille mukaan Opalin Happy Potter kerän, jota olen jemmannut kaapissa muutaman vuoden. 
Sukat valmistuivat leirillä. Puikkosuositus on 2,5-3. En ole kovinkaan hyvä näissä ohuissa langoissa. Kärsivällisyys ei riitä neulomiseen. Leirillä kuitenkin aikaa neulomiselle oli ruhtinaallisesti ja näiden neulominen oli jopa oikein nautinnollista. Ehkä osaksi langan värien takia. Minusta niin ihanat värit. 
Onhan ne ihanat jalassa, kun ovat niin ohuet ja kevyet. 

Vänkyrä puu piti saada kuvattua, siinä oli vähän Harry Potter meininkiä minusta :) onko Harry Potter teille tuttu? 


27.4.2015

Pörkänes neuleleiri 2015

Hitaasti palailen arkeen viikonlopun jälkeen. Tänään vasta tuntuu, että olen saanut jotenkin prosessoitua koko viikonlopun ja tajuan oikeasti olleeni siellä! se ei ollut unta. Unista puheen ollen ja asiasta vähän poiketen, näin yöllä unta karhuista. Silloin tällöin karhu-unet palaa ja aina ne on yhtä painostavia. Karhuista on ollut paljon havaintoja viime aikoina, ehkä ne siksi vähän kummittelee unissa. Toisaalta onhan karhulla aika symbolinen merkitys unissa ja voin kyllä todeta, että leiri ja siellä vietetty aika sai ajatuksia selkeämään paljonkin. Leirillä me ei nähty yhtään karhua vaikka aika metsässä oltiinkin. Kilttejä oravia vain.

Viikonloppuun mahtui paljon neulomista, naurua, omiin ajatuksiin syventymistä, ruokailua, ulkoilua ja nukkumista. Tuntuu että muuta sanottavaa minulla ei edes ole. Kaikki olennainen on siinä. Se oli täydellistä.  Muutaman sanan jos kuitenkin yritän tähän muistoksi kirjoittaa alas. 
Mikaela , joka oli koko leirin emäntä ja järjestäjä ja monet muut kokeilivat käsin kerimistä, jota mm. Maria Gustafsson oli leirillä opettamassa. Leirillä oli mahdollisuus käydä kurssilla oppimassa tvåändsstickningiä, jolle ei taida suomenkielistä nimeä edes olla. Itse en osallistunut kurssille, mutta kauniilta näytti osallistujien kokeilut. 


 Lankaa meille myi Mikaela, sekä Ann-Britt joka värjää lankoja myyntiin. Vaikka aikomus ei ollut ostaa yhtään lankoja, saavuin kotiin muutaman uuden tuttavuuden kanssa. Saas nähdä mitä ihanaa niistä syntyy. Kuten kuvista huomaatte, eihän näitä voi vastustaa!? 
Vähän harmittaa, että en ottanut ekomerinoa yhtään. En keksinyt mitään hyvää syytä miksi sitä olisi pitänyt ottaa. Onneksi näitä saa Ann-Britiltä tilattua jos pakottava tarve tulee. 


 Lankoja kerittiin konein ja käsin. Käsillä tekeminen kyllä yhdistää, kielestä huolimatta. Matkaan oli lähtenyt iloinen joukko naisia ruotsista. Ja suomenkielisiä olikin vain ihan muutama. Kielimuurit kuitenkin rikottiin ja hyvin tultiin toimeen. Vaikka itse puhun sujuvasti ruotsinkieltä, tuntui välillä vähän kömpelöltä kun jotain kysyttiin. Mukavaa oli kuitenkin päästä juttelemaan vähän ruotsiksi, sitä kun ei nykyään enää niin paljon tule puhuttua. Neule kieli on kansainvälinen kieli, ja sen kyllä huomasi!


 Luonto leirikeskuksen ympärillä oli kaunis. Meri oli ihan vieressä ja tulihan sitä ihailtua. Yhden auringonlaskun kerkesin (muistin) käydä katsomassa. Ajatus oli herätä katsomaan yksi auringonnousikin, mutta kyllä se nukkuminen joka aamu tuntui tärkeämmältä. Ruoka kuului leirin hintaan ja se olikin oma lukunsa. Todella hyvää! Parasta ehkä oli se, ettei ruokaa tarvinnut itse tehdä tai jäädä korjaamaan tiskejä jälkeenpäin. 
Takapuolensa sai asettaa siihen, missä tilaa oli ja paikka vaihtelikin joka päivä. Tässä sohvalla oli ehdottomasti mukavinta. Lisävalaistus oli tarpeen illalla, ja lähes yhtä tärkeässä roolissa oli herkut :)
Mukavia naisia ja mukavaa jutustelua. Uusia tuttavuuksia ja paljon uusia neuleideoita. Teen ihan oman postauksen töistä, joita nämä naiset oli tehnyt tai tekivät parhaillaan. Aivan upeita käsitöitä.
21.4.2015

Juliet

Neuloessa koen paljon erilaisia tunteita. Siksi sitä varmasti niin kovasti tekee mieli tikuta?! Alkuhuuma, kun aloitat ensimmäisiä silmukoita uuden työn kanssa ja loppuhuipennus, kun päättelet viimeisen silmukan, on ehkä niitä parhaita. Siihen väliin mahtuu paljon tunteita, varsinkin suuremmissa töissä, myös näissä keskikokoisissa. Epätoivon ja tylsistymisen tunteet nousee pintaan monesti. Siksi minulla moni työ saa purkutuomion tai unohtuu unholaan hyvinkin nopeasti. Tuttua?

Vaihdoin lennosta suunnitelmia tämän huivin kanssa. Tai ehkä siinä vaiheessa, kun epätoivo alkoi vallata. Sain hyvin pian uuden, paremman idean. Tässä sen tulos. Olen hyvin tyytyväinen! 

Pohjana on Heidi Alanderin Eyeblink. Pitsihän tuohon jatkoksi kuuluu, mutta muutamien vaikutteiden jälkeen sain mieleeni kuvan, tuollaisesta pienestä röyhelöreunasta. Omani tein lisäämällä tuhottomasti silmukoita kahdella kierroksella. Ensimmäisellä kierroksella tein langankierroista reikärivistön ja toisella kierroksella neuloin ne kiinni. Sitten vaan päättelemään miljoona silmukkaa. Tätä täytyy kokeilla uudestaan! 

Tykkään erityisesti siitä, miten nuo huivin päät kiertyy rullalle. Samalla reunus tuo sopivasti painoa huiville, joten se pysyy hyvin paikallaan. Minusta vaaleanpunainen myös tuo esiin toisen langan värejä, viemättä huomiota siitä. Debbie Blissin Juliet (Debbie Bliss langat saatu bloginäkyvyyttä vastaan) eli karkkilanka on kyllä kokeilemisen arvoinen. 

Neulenettikahvila Pirjoliisasta löytyy sekä tätä Juliettia, että Dropsin alpakkalankaa. Liikkeessä ja netissä on myös huhtiale käynnissä. Alesta löyty paljon ihania lankoja. Vaasalaisille suosittelen paikan päällä käymistä. Osoite on Pitkäkatu 50. Liike on auki 11-17.00 arkena. Lauantaisin 11-14.00.
Itse saan viettää vielä muutama viikon siellä työharjoittelussa :)
Debbie Bliss Juliet


19.4.2015

Neulonta nurkkaus.

Kerroin aikaisemmin ostamistani tuolista, matoista ja pärekorista. Samasta paikasta ostin itselleni vanhan lampun. Iltaisin minulla on aikaa neuloa ja vaikka illat jo onkin paljon valoisammat, niin valoa kyllä kaipaan neulonta nurkkauksessani. Uutta lamppua en halunnut ostaa, vaan nimenomaan vanhan seinälampun. Vielä tarvin sopivan pienen pöydän, tuolin viereen ja nurkkaus on valmis. Nyt näkee neuloa!

Eilen Lankakauppa Titityy kävi vierailemassa Pop Up-kauppana Vaasassa, kahvila Ylikivassa. Todella kiva idea! pieniä ostoksia tein, kun pikaiseti käväisin paikan päällä. Niistä lisää myöhemmin. 
Sain  ainakin neuleleirille ylellistä lankaa neulottavaksi. Joku ohje täytyy vielä keksiä. Ilosofiaa facebook sivuilta voi innokkaimmat käydä katsomassa mitä lankaa ostin ;)

Mukavaa sunnuntaita teille.

ps. banneri on edelleen vähän hassu. Eiköhän se kohta ole taas esittely kelpoinen.


17.4.2015

Pieniä huoltotöitä..

Blogissa on meneillään pieniä huoltotöitä. Jos banneria näyttää hassulta jne. niin se johtuu minun sekoilusta näiden teknisten juttujen kanssa.. eiköhän se kohta taas ole kunnossa :)

Pieniä muutoksia teen tuohon banneriin, onneksi saan apuja siihen kuitenkin osaavammalta taholta!

Mukavaa viikonloppua teille!
12.4.2015

Let's face it!

Päätin yhtenä kauniina keväisenä iltana, että nyt riitti! Tässä ei ole mitään järkeä! Miksi ihmeessä stressaan, tapan motivaatiotani, stressaan lisää. Täytän tyhjiötä muulla, kun millä se oikeasti pitäisi täyttää.... 
Soitin siltä istumalta äidilleni. Saisinko huomenna kyydin? Nyt on tosi kyseessä.

Ei en lopeta bloggaamista, mikä varmasti monella ensimmäisenä tuli mieleen??! Instassa minua seuraavat ehkä arvaavat mistä on kyse. Kävin ostamassa langoilleni korihyllykön. Kaupassa oli kova paikka valita kuuden korin sijaan neljä, mutta hei neljään koriin mahtuu oikeasti hurjan paljon lankaa! Enemmän kun, mitä minä saan vuodessa neulottua. 

Kyse on siis langoista. Olen jo useamman vuoden yrittänyt vähentää tavaraa kodistani. Olen siinä onnistunutkin ihan hyvin. Mutta sitten on nämä langat. Tiedättekö, kun minimalismi on sitä että tehdään tilaa niille asioille, jotka on minulle tärkeitä. Raivataan pois sellainen mitä ei tarvi. 

Minimalismia olen toteuttanut hyvin onnistuneesti monella osa-alueella elämässäni, mutta niin ne langat. Niitä on tullut osteltua. Tarjouksesta, lohdukkeeksi tai muuten vain. Mutta let´s face it, en minä tarvitse kaapin täydeltä lankaa! en vain tarvi. Sitä saa lankakaupasta ostaa, se ei lopu! No ehkä Regian Arne & Carlos, mutta mä en edes neulo niin ohuesta langasta sukkia. Vielä! 

Tajusitte varmasti pointin. 

Sain kaikki lempilankani, ne varastoni helmet mahtumaan tuohon neljään hyllyyn. Helposti. Katsotaan kuinka käy.

Visuaalisestivaativa kirjoitti minusta hyvän tekstin minimalismista, käykää lukemassa jos aihe kiinnostaa.

8.4.2015

Debbie Bliss Juliet

Neljäs työharjoitteluviikko pyörähti käyntiin tiistaina. Vielä viisi viikkoa edessä lankakaupassa Neulenettikahvila Pirjoliisassa.  Sain Pirjolta kaksi kerää Debbie Blissin Juliet lankaa kokeiluun. (langat on saatu bloginäkyvyyttä vastaan) Nämä kerät itsessään ovat niin herkulliset, että menevät makean korvikkeena kahvin kanssa.  Instassa  onkin todistusaineistoa siitä. Päätin tehdä langasta kesähuivin. Kahdesta kerästä syntyy pieni huivi. Halusin tehdä vähän isomman, joten kaivoin kaapista vaaleanpunaista alpakkalankaa jolla teen reunapitsin. Vielä olisi pitsi tehtävänä.

Minusta langasta tulee kaunista neulepintaa ja pingotettuna huivista tulee varmasti mukavan keveä, juuri sopiva kesäksi! langassa on 52% puuvillaa ja 48% akryyliä. 

Mitä teillä on nyt puikoilla? 

Mukavaa loppuviikkoa kaikille ja tervetuloa te uudet lukijat :)


3.4.2015

Lemmenpolku

Kukkuu.... 
Täällä taas :)

Muutama viikko on mennyt hujauksessa. Aloitin työharjoittelun kolme viikkoa sitten. Ensimmäinen viikko meni oksennustaudin merkeissä ja nyt kaksi viikkoa olen hypistellyt lankoja Neulenettikahvila Pirjoliisassa . Vielä useampi viikko edessä, nautin! sen jälkeen alkaa kesäloma. Vuosi koulua on mennyt yhtä hujauksessa, kun nämä muutamat viikot. 

Neulottu on vain vähän, joka päivä kuitenkin muutama silmukka. Lankoja hypistellessä olen paljon miettinyt sitä, miksi pitää olla monta keskeneräistä työtä ja miksi ihmeessä sitä lankaa täytyy hamstrata. 
Uskon että harkitsevampi ja suoraviivaisempi toteutus antaisi enemmän tyydytystä käsitöissä. Jos saattaisi yhden työn aina loppuun ennen kuin aloittaisi uuden. Samoin lankojen osto juuri siihen yhteen harkittuun työhön antaisi enemmän nautintoa, kun holtiton lankojen osto?! 
Paljon olen myös miettinyt lankojen laatua ja alkuperää... mutta siitä lisää joskus toiste :)

Oma pää on ollut ilman pipoa tai ilman sopivaa pipoa koko talven. Sisäkelpoinen sai purkutuomion, koska se venyi käytössä niin löysäksi. Langat halusin käyttää muuhun myöhemmin. Ehkä uuteen sisäkelpoiseen vähemmällä silmukkamäärällä.  Minulla on ollut käytössä osto pipo, mutta sekin on venynyt hervottoman isoksi ja se lepattaa tuulessa ärsyttävästi, hyvä ettei lennä tuulen mukana. Vaasassahan tuulee aina, joka suunnasta ja samaan aikaan.
Siksi tämä pipo. Tein sen Top-Down pipon ohjeella. Halusin kokeilla tuollaista pientä reikärivistöä pipon yläosaan. Ei ne nyt ihan siltä näytä kun mielessäni kuvittelin, mutta ovat kevääksi kätevät ja tuuletus toimii. Uusia ideoita syntyi kyllä tätä tehdessä, joten hyvä kokeilu. 

Lankana Dropsin merinoa ja puikot 3,5. Kiva pipo, tykkään. Matto, tuoli ja pärekori Antiq.fi


Herra T:n ystävä myy antiikkia. Käykää kurkkaamassa mitä ihanuuksia nettikaupassa on. Minä ostin muutaman räsymaton, joista tämä yksi niistä. Sahalaitaa näissä räsymatoissa kutsutaan ilmeisesti lemmenpoluksi. Onko jollain enemmän tietoa tästä? Tykkään juuri tästä kuviosta ja tämä kuvassa oleva on lemppari neljästä matosta, jotka Artolta ostin. Facebookista löytyy myös Antiq.fi
);