29.1.2015

Etiketin mukaiset villasukat...

Jämälankavillasukat valmistuivat koulun teoriatunnilla. Aiheena meillä oli etikettipukeutuminen. Sain vihdoinkin täytettyä aukon sivistyksessäni.
Mitä eroa on frakilla ja smokilla? entä mikä on cummerbund? mitä eroa on tummalla puvulla ja arkipuvulla? Tumman puvun voi ryssiä värikkäällä solmiolla ja frakkia käytettäessä ei kannata solmia kaulaansa mustaa rusettia.
Frakki tuo pingviinipuku on näyttänyt minun silmissä lähinnä naurettavalta aiemmin, mutta onhan se aika hieno asukokonaisuus kaikkine etiketteineen.

Minusta etikettipukeutumiseen tulisi lisätä, että talvipukeutumiseen täällä pohjolassa kuuluu villasukat. Piste.


26.1.2015

Sisäkelpoinen (jyju-15)


Minun ehdoton lemppari käsityökirja on Jonna Hietalan Kerällä-kirja. Ei ehkä sen ohjeiden takia, mutta kirja on niin kauniisti kuvitettu. Kirjan voi selata  uudestaan ja uudestaan läpi, joka kerta ihailla kuvia kun ensimmäistä kertaa. Toki kirjassa on useampikin ohje, jonka vielä haluan toteuttaa!

Kirja sisältää 45 yksinkertaista ohjetta, joista tämä sisäkelpoinen on toinen toteuttamani. 
(Ensimmäisen työn tein syksyllä. Baktus pidennetyillä silmukoilla.) 
Oman piponi tein Langin Novenasta, ihan kun kirjan ohjeessakin. Valitsin puikoiksi neloset. Piposta tuli kiva ja se jää varmasti omaan käyttöön. Maalla tämä oli sopiva lämmittämään päätä niin sisällä, kun ulkonakin. Lanka oli ihana uusi tuttavuus ja ostinkin muutaman kerän ekstraa varastoon. 

Tämä postaus on osa Helmoja ja hepeneitä-blogin käsityökirjahaastetta. Sen ideana oli esitellä kirja ja tehdä sen sisältämän ohjeen mukaan käsityö. Tämä kirja on yksi harvasta kirjasta, jonka omistan joten valinta oli helppo. 

Joku kyseli tästä villatakista aiemmin. Tämä on kirpparilöytö. Käsin neulottu villatakki, jonka pelastin kirpputorilta 6€!!! Se ei ehkä imartele kurvejani niin paljon, mutta lämmittää minua maalla viikonloppuisin.


19.1.2015

JyJu-15 listaa tähän mennessä.

JyJu lista on alkanut muotoutumaan jo mukavasti. Enää puuttuu yhdeksän aloitettavaa työtä. Muutamia töitä on jo valmistunutkin. Tämä listan kopioin suoraan tuolta facebook-ryhmästä tai lisäilin sitä vähän, kun olen unohtanut sitä päivittää. Valmiit työt esittelen täällä, joten en nyt laita näihin mitään lankoja ja ohjeita. Osaan ei ole ohjeita ja perus ohjeisiin löytyy googlella ohjeet.1. Kupla säärystimet. Aloitettu 24.12.14 Valmis 26.12.14. 
2. Kirjoneulepipo. Aloitettu 25.12.14. 
3. Kuura-huivi. Aloitettu 27.12.14.
4. Manteliset villasukat. Aloitettu 27.12.14. Valmis 6.1.2015.
5. Hitchhiker. Aloitettu 29.12.14. Valmis 1.1.15.
6. Ylösalasvillapaita pojalle. Aloitettu 4.1.2015.
7. Palmikkosukat. Aloitettu 6.1.2015. 
8. Sisäkelpoinen. Aloitettu 7.1.2015. Valmis 11.1.2015.
9. Pipo. Aloitettu 11.1.2015.
10. Liliopsida. Aloitettu 13.1.2015.
11. Kirjoneulevillasukat Aloitettu 15.1.2015.

Gramma määriä en näistä saa merkattua, kun en omista vaakaa. On kyllä tarkoitus sellainen vielä hankkia. Langankulutusta olisi mukava seurata. 
Mukavasti on aikaa vielä aloitella viimeisiä töitä ja valmistakin saan pian taas esitellä. 


11.1.2015

Titanium 2


Siinä se nyt on. Ikioma titanium, iki-ihanasta langasta! Tein samaisen Heidi Alanderin Titanium huivin ensimmäisenä huivinani keväällä 2014. Äidille äitienpäiväksi. Huivin ohje on ilmainen ja löytyy ullaneuleesta sekä ravelrystä.

Omassa huivissani käytin lankana Isagerin Meriliniä, väri  52 luumu. Tein huivista hiukan suuremman, kun ohjeessa, koska käyttämäni lanka on ohuempaa, kun huivin ohjeessa käytetty. Äidille tekemäni huivi jäi aika pieneksi, siksi omaani vähän suurensin. Silmukka määriä enää muista.

Aloitin neulomaan huivia ennen joulua, mutta lanka uhkasi loppua ja vasta tammikuun alussa sain tilattua lisää lankaa. Väri on täydellinen ja lanka ihanan pehmeä, vaikka se monen silmään saattaa näyttää aika karhealta. Eikä se pistele yhtään.

6.1.2015

Exotic Garden

Oranssi ei kuulu omiin lempiväreihini. Jostain syystä kuitenkin kaivoin oranssin kerän novitan 7 veljestä lanka kätköstä näitä sukkia mielessä pitäen. Minun mielestä Exotic Garden sopii paremmin näiden nimeksi, ainakin tässä värissä. Minun työnimi näille on siis se.

Näiden sukkien alkuperäinen nimi on manteliset. Ohjeen löytää Ann Buddin kirjasta villasukkakirja. Tätä kirjaa on myyty ainakin messuilla 10€ hintaan viime vuonna. Kivoja malleja tuossa kirjassa. Omaa en omista, mutta muutamia kertoja olen sitä selannut.
Mallikerta mantelisissa on yksinkertainen ja helposti mieleen jäävä. Itse kaventelin silmukat pois, alkuperäisessä ohjeessa ne vissiin silmukoidaan. Sain kuitenkin mielestäni mallin jatkuvaam tarpeeksi pitkälle varpaisiin.

Oikein mukavat sukat tehdä (väristä huolimatta). Näiden myötä JyJu työ numero kolme valmistui myös :)pitsisukat

Kukkakankaan löysin kirpparilta. Se on finlaysonin kangas. Se ei riitä verhoksi, mutta tyynyt tai vaikka hameen siitä voisi tehdä. Ihana! 

3.1.2015

Tukuwool arvonnan voittaja.
Voittajaan olen ollut yhteydessä ja yhteystiedot on vaihdettu. Kiitos kaikille osallistujille!


2.1.2015

Hitchhiker

Huivi elämäsi seikkailuihin, oli tämän huivin motto ja idea. (ethän koskaan kuitenkaan liftaa!!) Veljentyttöni täyttää 10 vuotta viikonloppuna. Iso tyttö jo. Kesällä hän ihaili Different Lines huiviani ja toivo samanlaista itselleen. Se oli niin ihanan pehmeä ja lämmin.
Katselimme lankojani ja hän halusi liilaa. Minulla ei ollut liilaa silloin. Asia jä kutenkin mieleen ja alpakka ale loppuvuodesta sattui sopivaan saumaan. Ostin muutamaa kerän Dropsin Alpacaa violettia huivia varten.Mallin päätin välipäivinä. Tämä huivin neulomisessa ei kauaa mennyt. Silmukka määrä kerroksella pysyy koko ajan siedettävänä ja siksi työ edistyy nopeasti. Muutamaa riviä toistamalla tehdään sakarat. Jyju sivuille kirjasin aloitus päiväksi 29.12 ja valmista tuli eilen 1.1. Tämä on siis valmistunut JyJu numero 2.
Hitchhiker löytyy Ravelrystä ja on maksullinen ohje.  Martina Behmillä on monia muita ihania huiveja joita täytyy kokeilla vielä joskus.

Toivottavasti violetti edelleen miellyttää 10 vuotiaan silmää, tytöillä kun on oikeus vaihtaa mielipidettä niin kun sukkia. Se on minun mottoni ainakin jos langoista puhutaan :D


Martina Behm

Martina Behm
1.1.2015

Puikot ja langat esiin, nyt se alkaa!

Olenko ainoa, joka on tarmoa täynnä näin vuoden ensimmäisenä päivänä? Sain ensimmäisen työnkin valmiiksi tälle vuodelle. Lisää siitä, kun saan sen kuvattua. 
Olen miettinyt hieman kuinka tänä vuonna haastaisin itseäni käsitöiden parissa. JyJu lisäksi siis. 


-Mitään lankalaihista en virallisesti aloita, mutta pidättäydyn lankojen ostosta taas alkuvuoden. Ainakin yritän. 

-Jotain uutta tekniikkaa haluan opetella. Palmikot voisi olla yksi uusi aluevaltaus. Olen nähnyt upeita palmikkosukkia blogeissa ja kovasti tekisi mieli kokeilla jotain suurempaa työtä tai ainakin suuremmalla alalla palmikkoa itsekin. Palmikot itsessään on hallussa kyllä, mutta en ole mitään pöllöä suurempaa vielä tekniikalla tehnyt. Tai joskus aikanaan kalastajan vaimon tuubihuivin. Moniko muistaa sen vielä? :)

-Kirjoneuleilla jatkan tänäkin vuonna ja haastan itseäni vähän vaativimpiin kuvioihin. 

-Huiveja teen varmasti ja alan purkamaan ravelry-kirjastoon listattuja huivimalleja.


Mitä teillä on nyt puikoilla ja mitä aiotte 2015 tehdä? linkkiä tulemaan :)
);