21.12.2015

Käsityöblogit-ryhmän joulukalenteri

Tänään on minun vuoroni avata luukku Käsityöblogit-ryhmän joulukalenterissa. Perustin ryhmän muutama vuosi sitten ja siellä on jo hurjat 4000 jäsentä. Moni ihana bloggaaja linkittää sinne päivittäin uusimpia postauksiaan. Suosittelen liittymään ryhmään, vaikka ihan vain lukijana.

Eilisen luukun aukaisi Villa ja Villa-blogi. Huomenna luukun aukaisee Lumoava Liila-blogi.

Nyt ollaan jo todella lähellä sitä h-hetkeä. Moni on varmasti jo valmis lahjoineen ja valmisteluineen. Tai ehkä moni on samassa tilanteessa, kun minä. Kaikki lahjat vielä tekemättä?
Minun ei periaatteessa tarvi edes tehdä lahjoja, mutta haluan silti tehdä jotain pientä. Ja onhan tässä vielä muutama päivä aikaa neuloa jotain pientä pukinkonttiin.

Itse teen ainakin muutamat kämmekkäät. Ne syntyy todella nopeasti. Vielä nopeammin jos tekee paksusta langasta. Toinen vinkki jonka haluan antaa on nämä monille tutut tossut. Itse sain inspiraation omasta lempikirjasta. Kerällä kirja on täynnä pieniä ja isompia projekteja. Jos et vielä ole siihen tutustunut, tee se nyt. Olen ennenkin hehkuttanut tätä kirjaa ja sen kauniita kuvia.

Aloitin itse tossut säveltäen varpaista. Ja tiedättekö, näin ne onnistuu yhtä hyvin. Lankana on kesällä kirppisrallista ostettu vanha Oravais sukkalanka. Oravainen on entinen kunta tässä Vaasan lähellä, ja varmasti monille tuttu taukopaikka jos ajaa pohjoisesta tänne pohjanmaalle. En ollut ennen kuullut tästä langasta. Se oli pakko ostaa mukaan. Lanka on niin kauniin vihreää. En saanut sen syvyttää täysin vangittua kuviin, mutta kuvitelkaa vielä vähän vihreämpää kun miltä väri kuvissa näyttää.

Silmukoita minun tossuissa on 10. Ja kuten kuvissa näkyy toinen on vasta valmisteilla. Lupaan kuitenkin, että nämä valmistuu hurjan nopeasti. Ei kantapäätä, eikä vartta. Esittelen valmiit tossut myöhemmin.

Tämä on myös minun ja Kaisan @beanieonhelina joulukalenterin tämän päivän luukku.

8 kommenttia:

 1. Tämä on niin näppärä ohje. :)

  VastaaPoista
 2. Oi kun löytäsinkin tuota lankaa lisää! Minulla on kotona yksi ruskea vyyhti, rakkain vyyhti lankakokoelmassani. Isoisäni oli nimittäin töissä Oravaisten tehtaalla (useampi sukupolvi suvustani on ollut tehtaalla töissä) ja hän oli mukana tekemässä tätä lankaa! En nyt tiedä oikeaa suomenkielistä nimeä mutta hän oli spinnmästare ruotsiksi :) Eli jos vaan löydät lisää tätä lankaa niin osta ne ja minä ne sinulta noudan ;) Hyvää joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin antaa näistä jäävät langat sinulle. Tuon vaikka leirille keväällä? :) ajatella, että silloin on ollut ammattinimike spinnmästare. :)

   Poista
 3. Näitä tossuja voisikin neuloa muutamat ihan itselle. Nätit :)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);