12.12.2015

12.12 Mini villapaidat Tukuwoolista. (ohje)

Tukuwool tuli minulle tutuksi vuosi sitten, kun tein siitä huivin Käsityöblogit-ryhmän joulukalenteriin.  Tämän päivän luukku Kaisan @beanieonhelina ja minun joulukalenterista paljastaa jälleen jotain pientä ja ihanaa Tukuwoolista.

Hetken meni kokeillessa mittasuhteiden kanssa, paitaa neuloessa. Mutta lopuksi sain tehtyä omaa silmää miellyttävän mini villapaidan. Sellaisen reilun ja lämpöisen näköisen. Kirjoitin myös ohjeen ylös, jos joku muu haluaa kokeilla :)

Mainittakoon heti alussa taas, että en ole kummoinen ohjeiden kirjoittaja, joten jos joku jää epäselväksi niin kysykää ihmeessä. Paita on kuitenkin todella helppo tehdä. Ihan perus raglan-hihainen paita neulottuna ylhäältä alas. Tämä on myös hyvä tapa kokeilla vaikka ensimmäistä kertaa villapaidan neulomista, koska periaate on sama isommassakin neuleessa.

Paidan kokoa on helppo muuttaa langalla ja puikkojen koolla. Toki ihan aikuisten paitaan tarvii hurjasti enemmän silmukoita ja lankaa ;)

Lanka: Tukuwool
Puikot: 2,5mm
Työ neulotaan ylhäältä alas.

o=oikein
lk=langankierto
am=aseta merkki

Luo 16 silmukkaa. Jaa silmukat puikoille. (4 silmukkaa per puikko)

Neulo 2o 2n resoria pyörönä 4 kerrosta.

Neulo yksi kerros oikein, lisää samalla kolme silmukkaa per puikko. Itse lisäsin silmukat nostamalla langan silmukoiden välistä ja neuloin sen.  Nyt sinulla on 7 silmukkaa per puikko.

Neulo yksi kerros oikein.

Seuraavalla kierroksella aloitetaan raglan-lisäykset ja laitetaan silmukkamerkit seuraavasti.

2o, lk, am, 1o, am, lk, 1o, lk, am, 1o, am, lk, 11o,
lk, am, 1o, am, lk, 1o, lk, am, 1o, am, lk, 2o. 

Neulo yksi kerros oikein. (Tässä vaiheessa voit päättää neulotko langankierrot umpeen vai jätätkö ne pieneksi reikärivistöksi lisäysten kohtaan)

Lisää silmukoita jokatoisella kerroksella, aina ennen silmukkamerkkiä ja silmukkamerkin jälkeen. Kunnes silmukoita on 60 yhteensä. Neulo muutama kierros oikein.

Siirrä lisätyt silmukat apulangalle. (13s.) Jatka puikoille jääneillä silmukoilla sileää neuletta (44s.) noin 2cm.

Ennen helman resoria kavenna tasaisesti 10 silmukkaa pois. Aloita sitten helman 2o 2n resori, jota itse neuloin 5 kierrosta. Päätte työ.

Hihat

Poimi silmukat apulangalta puikolle. 13s. Jaa silmukat muutamalle puikolle. Poimi kaksi silmukkaa kainalon kohdasta ja neulo ne heti oikein yhteen. Neulo sileää neuletta 0,5-1cm verran. Kavenna kaksi silmukkaa pois samalla, kun aloitat hihojen 2o 2n resorin. (12s.) Neulo resoria 5 kierrosta ja päättele työ.

Päättele kaikki langanpätkät ja höyrytä työ. Paita on valmis :)

ps. Kerän joulukalenterissa sattui tänään olemaan Tukuwoolit tarjouksessa ;)

5 kommenttia:

  1. Onpa suloisen näköisiä pikkuisia villapaitoja!

    VastaaPoista
  2. Ihania paitoja, mä innostuin ohjeesta niin paljon, että kokeilin sitä.

    Tein omaan blogiini ohjeen Daisy-nuken mekkoon sinun paitaohjeesi innoittamana. Malli on kaarrokkeeseen asti sama. Korjasin samalla muutaman pikku puutteen ohjeesta.


    http://ratkoja.blogspot.fi/2015/12/daisyn-uudet-vaatteet.html

    VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);