30.11.2015

RIP Ilosofiaa

Ilosofiaa tuli minulle tutuksi pikku kakkosesta, esikoiseni vauva-aikana. Herra Heinämäen lato-orkesteri lauloi rennosti -"hei älä pelkää, ei rasita selkää, anna laiskottaa! Tää on mun oivaa ja tosi soivaa, ilosofiaa!  Siitä on nyt varmasti jo viisi vuotta. Ilosofiaa tuntui hyvältä ja vaihdoin sen blogini nimeksi. Monen mutkan jälkeen löysin tasapainon tänne blogini puolelle. Sisältö on minulle mieleinen ja minun näköinen. Vaan se nimi.

Nonnu. Niin mikä ihmeen nimi se on? 
Pikaisen googlailun tuloksena se taitaa jollain kielellä tarkoittaa isoisää tai vaaria. Minulle Nonnu on tutumpi lapsuuden lempinimenä. 

Miksi ihmeessä vaihtaa kauan hyvin toiminut nimi uuteen?
Olen syksyn aikana miettinyt Etsyä ja yrittäjyyttä.  Halusin yhdistää blogini ja mahdollisesti tulevan kauppani. Ilosofiaa nimenä ei ole käytettävissä, enkä sitä olisi halunnut käyttää edes yrityksen nimenä. Ilosofiaa ei ole kovin kansainvälinen ja jotenkin liian "iloinen" minulle joskus aika melankoliselle ihmiselle. Joten päätin pähkäillä blogille uuden nimen, ihan jatkoa ajatellen. Ja pieni vaihtelu tuntuu tässä vaiheessa hyvältä. Nimen vaihto liittyy siis myös tulevaisuuden suunnitelmiini. 

Tämä ei ole blogin loppu. Tämä on ehkä jonkinlainen uusi alku. 
Sisältö pysyy blogissa samana. Nimi vain vaihtuu. Tämä tuntuu hyvältä :)
Kuvat: Kaisa 

22 kommenttia:

 1. Kyllä sää aina niin iloselta näytät ja sun jutut on täynnä positiivisuutta :) Mutta ymmärrän täysin sun pointin. Onnea tulevaan ♡ Mukana pysyn edelleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä suuren osan ajasta olen ihan positiivinen ja iloinen :D Kiitos ja kiva kun jäät <3

   Poista
 2. Mukavaa kuulla, että blogin uusi nimi on enemmän mieleinen :) Itsekin olen kerran vaihtanut blogini nimeä. Aikaisemmin se oli "Langat solmussa ja puikot hukassa", nykyisin puolestaan "Illuusia Ihmemaassa". Jälkimmäisestä tykkään paljon enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä ja mieleinen nimi on aika suuri osa blogia ja sen indentiteettiä, jos niin voi sanoa :)

   Poista
  2. Niin on! :) Itselläni kirjoitusinto on noussut huomattavan paljon paremman blogin nimen myötä.

   Poista
 3. Isot tsempit ja peukut tulevaan ❤️ Hyvää pohdintaa 😊

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että ajattelet tulevaisuutta ja sitä, mitä itse blogiltasi haluat etkä vain miellyttääksesi lukijoita! Tällaisia blogeja on ihana lueskella, jotka ovat ihan tekijänsä näköisiä. :) Tsemppiä! Itsekin haaveillut jonkinmoisesta pienestä käsityöyrittäjyydestä.. ainoa, niin en ole yrittäjäihminen loppupeleissä! Jos voittaisin lotossa, niin perustaisin sitten pienen käsityöputiikin ja viettelisin leppoisia eläkepäiviä. Noh, käsityöt on kiva harrastuskin ja ne tuo ihan uudenlaista jaskamista arkeen. Pysyn siis toistaiseksi tällä tiellä :)

  VastaaPoista
 5. Paljon onnea tulevaan! Nimi on yllättävän tärkeä asia blogille ja tuottanut itselle useammankin kerran päänvaivaa. Itse olisin tiedätkö halunnut nimen Ilo & Elo sekä blogille ja toiminimelle, mutta kun en pöllö ollut sitä Prh:sta tarkistanut reiluun vuoteen niin nimipä olikin jo mennyt. Nyt on uuteen nimeen ollut jotenkin totuttelemista.

  VastaaPoista
 6. Mua kans vanhemmat kutsuneet nonnuksi ja nonnukaksi lapsuudessa :) :D tuli muistoja mieleen!

  VastaaPoista
 7. Olen aina ihastellut blogisi hyvää nimeä, mutta toki ymmärrän hyvin perusteluksi nimen vaihdolla :-). Oman blogini nimen koen tylsäksi, mutten taida tahtia sitä kuitenkaan vaihtaa...

  VastaaPoista
 8. Nonnu on hyvä nimi. Onnea ja menestystä "uudelle blogille"
  Ja nyt kiirevilkkaan vaihtamaan nimi omissa suosikeissani ♡

  VastaaPoista
 9. Rohkea veto vaihtaa nimeä! Itse en ole vielä uskaltanut, vaikka sitä bloginkin puolella joskus mietin. Ja ihana nimi! Uniikki, mutta silti kuulostaa sopivasti blogin nimeltä :)

  VastaaPoista
 10. Ihana uusi nimi! Lyhyt ja ytimekäs, näyttää ja kuulostaa hyvältä :)

  VastaaPoista
 11. Itse painin aina blogin nimen kanssa. Mikään ei kuulosta hyvältä. Jonain heinäkuisena yönä KnitCrochenator kuulosti niin kamalan hauskalta, mutta nykyään niin typerältä, että ihan hävettää.

  Ilosofiaa oli jotenkin yhtä kuin sun hymyilevät kasvot. Menee ehkä hetki tottua tähän uuteen nimene, mutta vaihto oli looginen ja taatusti hyvä idea :)

  VastaaPoista
 12. Huh! Ehdin jo säikähtää, että lopetat kokonaan. Minua hävettää blogini nimi. Ei tunnu hyvältä... Ja mun sähköpostiosoite... Se se vasta nolo onkin.

  VastaaPoista
 13. Kun kerroit tästä nimenvaihtoideasta silloin kuukausi sitten, oli pakko hetki vähän kakistella. Vaikka ymmärsinkin, että miksi haluat sen vaihtaa. Mutta olin niin tykästynyt Ilosofiaan! Ja musta se oli niin sopiva just sulle: et ehkä oo iloisin tuntemani ihminen (maailman vihaaminen <3), mutta sussa on sisäänrakennettuna se ihailtava ominaisuus, että osaat iloita pienistä asioista, ja sulla on rohkeutta elää elämääsi juuri sellaisena kuin itse haluat. Välillä iloiten, välillä raivoten.

  No mutta nyt kun nään tän Nonnun mustana valkoisella, niin oon jo ihan sitä mieltä, että tää on hyvä ratkaisu, ja jälleen kerran sun oma ratkaisu. Uusi tulee aina ja se on hyvä!

  Ihanaa joulukuuta sulle ja pojille <3.

  VastaaPoista
 14. Hyvältä näyttää ja kuulostaa!

  VastaaPoista
 15. Tykkään Nonnusta, mutta täytyy myöntää että Ilosofiaa tulee vähän ikävä - se on niin SIE :)

  VastaaPoista
 16. Tykkään uudesta nimestä :) Tosi hyviä kuvia <3

  VastaaPoista
 17. Mä tykkään tästä kovasti, ja sun jutuista muutenkin! Tsemppiä uusiin kuvioihin!

  VastaaPoista
 18. Ihania kuvia! <3 Oma blogin nimi on myös lapsuuden lempinimi, isoveli sanoi mua pieneksi linnuksi :)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);