7.9.2015

Valmiiksi nukkavieru villatakki.

Lähes päivälleen tai ainakin melken vuosi sitten, aloin neulomaan lahjaksi saaduista langoista villatakkia. Mielessä oli syksyinen ja lämmin villatakki. Pitsiä halusin vähän, mutta muuten ihan simppelin villatakkin arkeen. Sovelsin sitä samaa vanhaa, tuttu ullanneuleen ylösalaisinneuleen ohjetta luodessani silmukoita. Joku saattaa muistaa tämän vanhan postauksen viime syykuulta.

Villatakki on ollut valmis jo hetken, tosin ilman kiinni ommeltuja nappeja. Se on roikkunut varmasti jokaisen tuolin selkänojalla ja joutunut väistymään pois tieltä mistä milloinkin. Mutta nyt se on valmis. Valmiiksi vähän huopuneena ja nukkavieruna. Värit toimivat edelleen ja mallikin on ihan kiva.

Lankana on Novitan Usva, kahdessa eri sävyssä. Vyötteitä ei koskaan ollut, mutta jos nyt katsoo netistä niin arvailen sävyjä 862 ja 884. Puikot oli kokoa 5. Kovasti tekisi mieli hankkia joku uusi kiva paksumpi lanka toiseen samantyyliseen villatakkiin. Olkoon tämä harjoituskappale.


15 kommenttia:

 1. Oi, onpas ihana! Mulla kans kutkuttaa takaraivossa ajatus villatakista tai -paidasta, mutta en vielä ole saanut edes lankoja katseltua sillä silmällä :)

  VastaaPoista
 2. Onpas ihanan syksyiset värit ja kiva malli!

  VastaaPoista
 3. Kauniit syksyiset sävyt ja ihana malli :)

  VastaaPoista
 4. Tuosta tulee varmasti lemppari. Ymmärsinkö oikein, että se on aloitettu kauluksesta? Minulla on tekeillä neuletakki, joka aloitettiin kauluksesta alaspäin. Vielä puuttuu toinen hiha kokonaan ja toisestakin vähän. Ei nyt oikein huvittaisi jatkaa sitä, joten saa nähdä kuinka kauan se minulla vie...

  VastaaPoista
 5. Tulipa siitä hieno villatakki! Hienoa!!

  VastaaPoista
 6. Villatakkeja ei koskaan voi olla liikaa. Juuri kiva malli pienellä twistillä pitsiä. Tänään olikin niin vilakkaa, että villatakin sai vetäistä päälle.

  VastaaPoista
 7. Tykkään! Kaunis vaikka sanoisit muuta! Jospa minäkin tekisin villatakin, kunhan saan keskeneräiset työt valmiiksi Tänään kaupoissa sovittelin erilaisia villatakkeja ja tuskailin, että eri kohdista on liian isoa tai pientä. Päätin etten osta kaupasta vaan teen itse, kun vaan viitsin ja onhan minulla se yksi villatakki-kirja, josta voisin napata sopivan ohjeen. Tai siitä Saumattomat neuleet-kirjasta se villatakki.

  VastaaPoista
 8. Kaunis, syksyinen, lempeä villatakki!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);