12.8.2015

Vaatetusalan artesaani. Toinen vuosi.

Heinäkuussa aloin haikailemaan takaisin kouluun. Maanantai-tiistai yönä, kun poikani herätti minut kello 04.00 en saanut enää unta, olin niin innoissani koulun aloittamisesta. Muutaman tunnin pyörin sängyssä ja puoli kuudelta nousin keittämään kahvia. 10.00 alkoi koulu. 8.30 olin jo koululla hengailemassa. Haha!

Tänän vuonna aloitamme koulun vähän erillaisissa merkeissä, kun ensimmäisenä vuonna. Tämän vuoden ekaluokkalaiset ovat meidän kanssa samassa ryhmässä. Meillä on uusi opettaja ja uusi luokka. Tykkään näistä muutoksista. Vaikka taitaa kaikilla meillä olla vähän ikävä vanhaa opettajaamme. Uusi on kyllä varmasti yhtä mukava.

Ensimmäinen jakso on minulle ylioppilaalle hyvin armelias. Lyhyitä päiviä ja lyhyttä viikkoa. Tiedossa on ainakin housu jakso ja työharjoittelu myöhemmin syksyllä.

Vielä emme ole mitään sen suurempaa tehneet, mutta huomenna aloitamme tuunamaan farkuista uutta. Itse löysin paikallisesta kierrätyskeskuksesta ihanan farkkumekon, jolle teen pieniä muutoksia. Siitä lisää myöhemmin. Yritän tänä vuonna raportoida enemmän koulusta myös täällä blogin puolella. Aina ei vaan kerkeä tai muista kaivaa kameraa esiin tunneilla.

Löytyykö blogini lukijoista ompelijoita tai alalle opiskelevia?
27 kommenttia:

 1. Täältä löytyy Turun Ammatti-instituutissa yo-pohjaisella linjalla jo tokaa päivää vaatetusompelijaksi opiskeleva neitokainen! :) Oon ihan innoissani tuosta koulutuksesta, enkä malttaisi edes odottaa, että päästään jo piirtelemään kaavoja, ompelemaan ja niin poispäin!

  VastaaPoista
 2. Kone ja ideoita (+kankaitakin!) löytyy, inspiraatio ja aika vaan on hakusalla :D

  VastaaPoista
 3. Itse olen ja miettinyt tekstiilialan artesaanin opintojen aloittamista ja olen viime vuosina tasaisesti katsellut kaikkia käsityöalan koulutuksia, mutta en mitään konkreettista ole saanut sillä saralla aikaiseksi, kun nykyinen ammattikin on vielä opettelun alla opinnot pitäisi myös pystyä tekemään vähän sen ehdoilla. Nyt olen kyllä ajatellut syksyllä mennä ompelukurssille, olisi ihana osata ommella esim. pellavavaatteita omaan käyttöön ja juuri eilen katselin japanilaistyylisen esiliinan ompeluohjeita Pinterestissä. Mutta pikku hiljaa ja jossain välissä. Oikein mukavaa lukuvuotta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi nykyään netti on täynnä hyviä ohjeita ja opastusta. Ehkä myöhemmin sinulle aukeaa mahdollisuus opiskeluun, kaikki ajallaan :)

   Poista
 4. Tekstiiliartesaaniksi opiskelen tällä hetkellä, myös toinen vuosi pyörähtää juuri käyntiin. Ei kyllä kaduta kouluun lähteminen yhtään, yksi elämäni parhaista päätöksistä :) onneksi tuli tilaisuus ja se käytettyä.
  Samaa vikaa kameran kanssa, mutta yritetään taas kuvata enemmän. Ihanaa koulun jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle myös mukavaa toista vuotta :)

   Poista
 5. Täällä kans yks tekstiilialan artesaani, tosin valmistumisesta on aikaa jo vissiin 8 vuotta. Olin sen jälkeen muutaman vuoden kangaskaupassa töissä ja silloin hankittuja kangasvarastoja olen pikkuhiljaa kulutellut. Mutta sittemmin langat ja neulominen ovat vieneet voiton, harvoin enää ompelukonetta innostun polkemaan. Opiskelin siis artesaaniksi aikuisena ja nykyisin olen palannut vanhaan ammattiini. Mutta hetkeäkään en kadu opintoja, oli aikuiselämäni parasta aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että opinnot ovat olleet mukavaa aikaa, sithän se kyllä onkin :)

   Poista
 6. Kyllä löytyy :). Minulla on parikin vaatetusalan tutkintoa ja täytyy sanoa, että artesaaniopinnot olivat minullekin ne kaikista mieluisimmat. Silloin kyllä lähti aina ilomielin kouluun (ja siitä on siis kohta 20 vuotta jo :)). Mukavia koulupäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) olisi mukava lukea sinun opinnoista joskus. Tai ehkä niistä jo löytyy juttua blogissa?

   Poista
 7. Minä olen Lahden käsi- ja taideteollisesta aikanaan valmistunut pukuompelijaksi. Vähän aikaa tein ompelijan töitä, nykyään teen niitä sivutoimisesti toiminimellä. Jatkuvasti haaveilen, että ompelemalla pystyisi itsensä elättämään... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti joskus haaveesi toteutuu :)

   Poista
 8. Minäkin olen tekstiili artesaani ja muotoilija :) Artesaaniopinnot oli kyllä ihan huippua aikaa. Sai kokeilla joka päivä jotakin uutta ja oppi hirmuisesti asioita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavasti löytyy muitakin ompelijoita :)

   Poista
 9. Mielenkiintoista lukea opinnoista, vaikken itse opiskelekaan alaa/aio opiskella. :) Toivottavasti kerrot vuoden mittaan lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kertoa. Monille varmasti mielenkiintoinen aihe vaikka ei itse opiskele :)

   Poista
 10. Hyvää toista kouluvuotta sulle! Mun blogista löytyisi sulle haaste :)

  VastaaPoista
 11. Mua kiinnostaa myös nämä postaukset opinnoistasi, vaikka en ole opiskellut alaa enkä edes haaveile opinnoista. Ompelukonettakaan minulla ei ole, enkä sitä edes osaisi käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän kirjoitella enemmän tänä vuonna :)

   Poista
 12. Miä ajattelin vuosia sitten mennä käsi- ja taideteollisuuteen, mut en sitten lähtenytkään. Tällä hetkellä työskentelen hyvinkin ihmisläheisessä ammatissa. Vaikka käsityöt on lähellä miun sydäntä, niin tein joskus nuorempana päätöksen siitä, että pidän käsityöt harrastuksena ja teen työkseni jotain muuta, josta myös nautin. En kuitenkaan ole poissulkenut, ettenkö joskus vanhemmilla päivilläni vaikkapa lähtisi artesaaniksi. Haaveissa olisi joku ihana pieni käsityöpuoti, mut en kylläkää oo mikää yrittäjäihminen. Saas nähä, elämä vie kyllä eteenpäin ja sitä tiijä, jos vaikka joskus lähtis opin tielle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elämästä ei koskaan tiedä ja unelmia pitää olla :)

   Poista
 13. Syksyllä kyllä iskee aina pieni ikävä kouluun. Itse olen kouluttautunut vaatealalle seitsemän vuotta - kaksi ammatillista perustutkintoa ja yksi amk-tutkinto. Jos sitä välillä yrittäisi töitäkin tehdä, niin muutaman vuoden päästä voisi haaveilla taas yamk:sta tai opettajakorkeakoulusta. :)

  Tsemppiä opintoihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) onneksi alalla pystyy opiskelemaan aika pitkälle. Ehkä tälläkin alalla opittavaa on aina lisää.

   Poista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);