7.7.2015

Nuppineulatyyny ja pussukka.

Ompelukone on vetänyt puoleensa kesän aikana useamman kerran. Välillä kokeilut menevät täysin päin... jotain. Ja välillä onnistunkin. Mukava kokeilla uutta ja pakko sitä ompelua on harjoitella. Syksyllä alkaa toinen vuosi opintoja vaatetusalan artesaaniksi. Ensimmäisenä vuotena saa paljon "anteeksi", mutta omaa osamista täytyy näyttää enemmän toisena vuonna. Joten näitä minun onnistuneita ja joskus ei niin onnistuneita ompeluksia tulette näkemään jatkossakin täällä.

Tein nuppineulatyynyyn viikko sitten vanhaan kahvikuppiin, kierratäyskankaista. Tyynyä voi hyvin käyttää ilman kuppiakin, mutta onhan se paljon suloisempi kupin kanssa. Ohje on kirjasta Supersöpöt neulatyynyt. Todella helppo ja nopea työ. Tyynyn kaveriksi ompelin pienen pussukan, johon löysin ohjeen pinterestistä. Hakusanaksi kirjoitin Pouch ja sillä saakin melkoisen määrän ohjeita ja inspiraatiota. Ohje löytyy Needle and Spatula-blogista.

Käytin itse pitsivetoketjua, joka jää tuohon päälle koristeeksi. Sitä sainkin hetken miettiä, että miten se tuohon nyt tulee. Mutta hetken käänneltyäni tajusin jujun. Nyt ymmärrän miksi äitini tykkää näitä pussukoita ommella. Hänen kauniita töitä voi katsella blogista Tilkkureppu. Itselläkin on useampi äitin tekemä pussukka käytössä. Tähän pussukkaan menee hyvin keskeneräinen neuletyö kuten tämä ikuisuuksia marinoitunut ja muutaman kerran uudelleen aloitettu Janina Kallion Melodia. Eiköhän se syksyksi viimeistään valmistu omaan kaulaan.7 kommenttia:

 1. Onpas kiva idea tuo kuppiin tehty neulatyyny! Täytyykin lisätä se muistiin, niin voi tehdä vaikka joululahjaks jollekin tollasen! :D Vaikka en ompelukonetta omistakaan niin voihan sitä käsinkin ommella... :D

  VastaaPoista
 2. Voi kun ihanat! Minunkin pitäisi ommella parit projektipussukat, kiitos inspiraatiosta! .:-)

  VastaaPoista
 3. Hienothan niistä tuli ja sait tuon vetoketjunkin hienosti tuohon päälle tehtyä, Hyvä Sinä!

  VastaaPoista
 4. Söpö nuppineulatyyny! :)

  Oon jo jonkin aikaa seurannut sun blogia, ja nyt vaan yhtäkkiä hoksasin, että toi sun blogin nimihän on vähän niinkuin "filosofiaa", mutta ilman tota ekaa f-kirjainta. :D Aika kekseliästä!

  VastaaPoista
 5. Nää on söpöjä! Mistä noi vetskarit? Onko meillä Eurokankaassa??

  VastaaPoista
 6. Ostin juuri itse noita samoja vetskareita Eurokankaasta, odottavat vielä inspiraatiota :)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);