13.7.2015

"Kesäinen" villatakki

Jokainen on varmasti huomannut miten mukavan viileä kesä meillä on ollut täällä Suomessa. Minä en helteitä kamalasti kaipaa, mutta olisi mukava tarjeta pihalla ilman villaista. Heh.

Viileässä keväässä ja kesässä on omat hyvät puolensa. Yksi on ainakin se, että kaikki kukat kukkii myöhemmin ja kauemmin. Keväällä jos on oikein lämmintä, lähtee luonto niin nopeasti kukkimaan. Tänä vuonna juhannusruusukin kukki vasta muutama viikko juhannuksen jälkeen, ainakin täällä Pohjanmaalla. Heinäkuullakin saadaan vielä nauttia monien kukkien kukinnasta, eikä luonto ole karrelle kuivunut ja palanut.
Toinen postitiivinen asia viileässä kesässä on, että voi hyvällä omallatunnolla neuloa villaista ja lämmintä ympärivuoden. Toki sitä tekisi muutenkin, mutta onhan se huvittavaa helteellä vääntää villasukkaa tai muuta lämmintä talven varalle.

Minä neuloin viileän kesän kunniaksi tämän "kesäisen" villatakin tai liivin. Ostin Pirjoliisasta keväällä työharjoittelun aikana Dropsin Alpaca Silkiä jonka yhdistin kaapista löytyneisiin Alpaca jämiin. Tuo Alpaca Silk on niin ihanan pehmeää. Yhdistettynä Alpacan kanssa siitä tuli mukavaa neulottavaa. Pelkästään Alpaca Silk on minun makuun turhan pörröistä ja ohutta. Mutta mainitsinko jo miten pehmeää se on?
Ohje on omasta päästä ja ensimmäisellä yrittämälllä siitä tuli juuri minulle sopiva. Tarkoituksella tein "etukappaleista" hieman pidemmät. Idea oli, että pidän tätä myös talvella koulussa. Jotain kevyttä ja nopeasti puettavaa lämmikettä. Hihansuut ja helman päättelin jälleen i-cord päättelyllä. Minä niin tykkään tuosta siististä reunasta!

Kävimme Herra T:n kanssa Stundarssissa katselemassa vanhaa tunnelmaa. Minä niin tykkään tuosta vanhasta ja me Herra T:n kanssa monesti unelmoidaankin isosta tai vähän pienemmästäkin vanhasta pohjalaistalosta (kahdella sisäänkäynnillä), joka olisi mahdollisimman alkuperäisessä asussa. Sellaista alkeellista sisustamista ja asumista, luonnon helmassa.


16 kommenttia:

 1. Täytyy tunnustaa, etten miäkää niin niitä kamalia pitkiä helteitä kaipaa. Kolmivuorotyö yhditettynä helteisiin.. Sanotaanko, ettei yövuorojen aikaan sitten kamalasti nukuta, kun kämppä on kuuma eikä saa viilennettyä. Ja kun on viileää saa neulottuakin eikä kädet hikoile koko ajan ;) Nyt tosin jääny muista syistä käsityöt vähemmälle, mutta loma tulossa, ni ennättää jotain tekemäänkin :) Tosi kivan simppeli neuletakki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh varmasti pahin yhdistelmä yövuorot ja helteet! toivottavasti lomalla saat neuloa paljon :)

   Poista
 2. Kiva neuletakki, pitäisiköhän itsekin.. Sinulla on kuvissa kivan kuosista kesähousut(?), jollaisia olen koko kesän etsinyt itselleni (vilpoisat lökärit joissa kuosi miellyttäisi) - oletko mistä löytänyt ne? :)

  Mukavaa kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihan h&m housut :) kivat ovat miunkin mielestä, kuosikin kivan yksinkertainen.

   Poista
 3. Viimeistely icordilla tuottaa kyllä hienon tuloksen, kuten kuvastakin näkyy :).

  Ei täälläkään helteitä kaivata, mutta voisihan se aurinko vähän enemmän näyttäytyä, mutta jos ei niin tehköön miten tykkää :).

  Ja miten onkaan totta, että kukat kukkivat nyt rehevästi ja kauan. Jee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Icord on ponnahtanut kyllä suosikikseni tänä kesänä :)

   Poista
 4. Ihana liivi, varmasti tarpeellinen tänä kesänä!

  VastaaPoista
 5. Kiva villatakki. Voisin vaikkapa toteuttaa puuvillalangasta (näin kesäksi)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. toimisi varmasti puuvillaisenkin :) näin kesällä :D

   Poista
 6. Hieno neulomus. Etsinkin ohje linkkiä turhaan... Ihan itse tehty juurta jaksain. Vau. :) . Noihin seuroihin joista puhuit aiemmin niin mainittakoon että appivanhempani kävi siellä ja olivat tykänneet. Itse en ole koskaan käynyt. Joskus radiokanavaa kuunnellut..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade oli pilata seurat, mutta taisi se aurinko kuivattaa pellot kuitenkin. Onneksi. Ohje on oikein helppo, jossain vaiheessa sen kirjaan ylös ehkä. :)

   Poista
 7. Vaate voi olla niinkin simppeli kuin neliö ja silti se vaan toimii ja näyttää kauniilta. Itselläni tulossa virkattu neliö, mutta silti mallista tulee aivan eri, kun hihansuut saadaan yhdistämällä neliön sivuja toisiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään näistä simppeleistä malleista. Sinun työsi kuulostaa myös oikein kivalta ja helpolta. :)

   Poista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);