25.6.2015

Suviseurat ja villasukat.

Näillä sukilla ja suviseuroilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa, mutta halusin vain mainita suviseurat, jotka järjestetään Vaasassa tänä viikonloppuna.  Minusta on aika hullua miten paljon ihmisiä tänne Vaasaan on tulossa. Enemmän ihmisiä kun mitä Vaasassa asustaa. Suviseuroille odotetaan 75 000 kävijää. Toivottavasti säät ovat edukseen, täällä "Suomen aurinkoisimmassa" kaupungissa :D Onko joku teistä Vaasassa tänä viikoloppuna?

Koleat kelit ovat oiva syy neuloa villasukkia. Hetken mielijohteesta TAAS aloitin uuden työn. Halusin kokeilla pyöröpuikoilla kahta sukkaa samaan aikaan, pitkästä aikaa. Alku sujuikin oikein hyvin, mutta vaihdoin sukat sitten suorille puikoille kuitenkin. Pyöröillä tuli todella epätasaista jälkeä ja tuntuuhan se aika hitaalta neulomiselta. Epätasaisuuteen auttaa tietenkin vain harjoitus, mutta sen aika olkoon myöhemmin. Ja nopeus tai hitaus on vain harhaa, neulotaanhan siinä kahta sukkaa samaan aikaan.

Puikoilta tipahti lyhytvartiset sukat, joista tuli oikein kivat. Käytin kahta väriä novitan 7 veljestä, joilla tein pystyraitoja ja minipalmikkoa. Uuden tekniikan opittuani tungen sitä tietenkin jokaiseen työhön. Näissä sukissa käytin päättelyyn i-cord tekniikkaa, joka on minulle uus tuttavuus. Varpaista varteen sukissa olen aina päätellyt samalla tekniikalla, kun muutkin työt. Jälki ei vain ole ollut minusta kovin kaunis, joten halusin kokeilla jotain uutta. Minusta tämä i-cord tekniikka on ihan huippu. Tosin se ei ole kovin joustava, mutta tykkään niin lopputuloksesta.

I-cord päättely  ohjevideo löytyy esimerkiksi Dropsi sivuilta. You tube antaa myös paljon ohjeita i-cord bind off hakusanalla. Tätä tekniikkaa käytetään myös monissa huiveissa reunasilmukoiden sijaan, toimii minusta todella kivasti myös siinä. Tästä tekniikasta kuulette vielä :)


Novita
Novita

Novita

7 veljestä

Novita
7 veljestä12 kommenttia:

 1. Ensivilkaisulla katsoin, että seisot lumihangessa! Onneksi ei sentään! :D Hauska sukkamalli, ja tuo väri piristää harmaatakin päivää. :)

  VastaaPoista
 2. Tsemiä harjoituksiin, minä en enää muilla sukkia neuloisikaan kuin pyöröpuikoilla :) Ja suviksiin on menossa paljon sukulaisia miehekkeen puolelta, iso tapahtuma kieltämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä harjoitella tuota pyöröillä neulomista :)

   Poista
 3. Kivat sukat, piristävät sateista päivää tuo väri! Mikä kangas allasi on, ihana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Ilmiltä saatu pöytäliina :) ihana munkin mielestä.

   Poista
 4. Suloiset kuin karkti nuo uudet sukat! Olen parit sukat tehnyt pyöröpuikoilla kaksi yhtäaikaa, aloitan kärjestä. Ekat tein seiskaveikasta ja jälki ei ollut kovin hyvä. toiset on Rowanista ja paljon parempi... En tiedä onko langan laatu vai harjoitus, mikä vaikutti:) ehkä molemmat! Enemmän varmaan tuo jälkimmäinen:)) Hyvää kesää ja kiitos ihanista neulevinkeistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kokeillut muillakin langoilla :) mun kohdalla syy on vain taidoissa.

   Poista
 5. Olispa kiva kokeilla tuota tekniikkaa. Hienoja sukkia sulla!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);