29.5.2015

Mainitsiko joku lankakaupan?

Terveisiä Lapista! 
Meillä sattui sopiva väli tällä viikolla karata Lappiin. Maanantaina aamusta pakattiin tavarat ja lähdettiin ajamaan Enontekiölle. Aiemmista reissuista voi lukaista täältä, täältätäältä, täältä ja täältä. Eilen illalla kotiuduttiin. Kameraa en ottanut mukaan, kun ajattelin kerrankin nauttia vain maisemista ja tunnelmista, mutta tulihan sitä kännykällä napsittua muutamia kuvia muistoksi. 

Pieni Lappi kuume minuun on tainnut Herra T:n avustuksella tarttua. Norja on ihan oma lukunsa vuorineen ja vuonoineen. Pojat oli mukana reissussa myös. Hyvin meni vaikka kilometrejä kertyikin istuttavaksi hurjat 2300km. Mukana oli myös Herra T:n äiti, jonka apu olikin korvaamaton lasten kanssa. 

Paljon me taas kerittiin nähdä muutamassa päivässä. Käytiin sekä Ruotsissa, että Norjassa. Vuoria käytiin moikkaamassa Skibotnissa. Muoniossa ja Karesuvannossa vierailimme myös. Muoniossa joku mainitsi lankakaupan ja minä korvat höröllä kuuntelin, että Karesuvannossa Ruotsin puolella on Armin lankakauppa. Sinne siis!

Karesuvannossa kun sillan ylittää, niin pääsee ruotsin puolelle. Kauppa löytyy ihan keskustasta ja löytyy kyllä helposti, kun ajaa kylän läpi. Minulla tarttui mukaan perinteistä áhkko lankaa, josta on saamelaiset tehneet neuleensa aina. Áhkko tarkoittaa kuulemma mummoa saameksi. Lanka on ollut poissa markkinoilta ja nyt taas uudelleen lanseerattu myyntiin. Laatu pitäis olla sama, kun edeltäjässään ja ai minä niin tykkää näistä saamen väreistä. Tiedätte varmasti mitä näistä teen :) 
Ostin myös muutaman metrin nauhaa, joista tuo punavalkoinen on käsin kudottu. 

Tästä on hyvä jatkaa kesäloman viettoon. Minkälaisia kesäreissuja teillä on suunnitteilla?
Karesuvanto
Karesuvanto
Karesuvanto

16 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja ihania lankoja ♡ Mä haaveilen kans pohjoisten reissuista, mutta tänä kesänä tehdään road trip Juthbacka-markkinoille. Ukkokulta on taas mielissään kun pääsee körötteleen mun kans yli 600 kilsaa kuplalla ja hyvässä lykyssä nukkuun 60-luvun sopu-teltassa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juthbackaan olisi minunkin tarkoitus tulla :) teidän reissu kuulostaa kyllä hienolta kans.

   Poista
 2. Ihania kuvia, itse kävin ja samoissa maisemissa muutama vuosi sitten ja lähtisin kyllä milloin vaan uudestaan. Ei ole kovin kummoisia reissuja suunnitteilla, kun kukkaro vielä toipuu huhtikuun isosta reissusta. Mutta mukavahan se on viettää kesää Suomessakin ja tehdä pieniä päivän reissuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomessa on paljon nähtävää kesällä :)

   Poista
 3. Aivan ihana lankakauppa! Kyllä sitä pitäis jo roadtrip tuonne heittää pelkästään lankojen takia! ;)

  VastaaPoista
 4. Ihanaa nähdä kuvia pohjoisesta <3 Lievittää koti-ikävää. Tai pahentaa. Siedättää? Emmä tiiä.. Mutta reissu vaikuttaa kivalta ja nuo mummolangat näyttää herkuilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavia maisemia ja mukavaa tunnelmaa Lapissa on aina :) mistä päin Lappia olet kotoisin?

   Poista
 5. Kuinka olen voinut missata tuon kaupan? Mutta ei hätää, sillä miehellä on useampi työreissu siitä ohi, joten nyt tiedän, mitä tuliaisia toivon ;)

  VastaaPoista
 6. Joo esikoisesi ainakin sanoi, että äiti kävi lankakaupassa, kun kysyin, että mitä siellä Ruotsissa ja Norjassa näitte ja mekin mentiin kattomaan lankoja:) Ihanat kuvat ja lankat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana ^ :D! Vielä joskus minäkin haluan Jäämerelle!

   Poista
  2. Tärkein jäi mieleen tietenkin :)

   Poista
 7. Kauniit langat olet ostanut :) Seuraavalla Lapin lomalla pitää ehdottomasti pistäytyä tuolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käy ihmeessä, omistajakin on oikein mukava :)

   Poista
 8. Voi ihanuus mitä maisemakuvia. Mulla on hirveä hinku päästä tuonne kesällä. Oon ollut vaan Levillä jne ja ainoastaan talvella. Hinku ei muuten yhtään helpottanut tän postauksen myötä :D

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);