3.5.2015

Kuura ja vyyhdinpuut.

Me päästiin pitkästä aikaa maalle koko porukka. Ollaan oltu vuoron perään kipeitä lasten kanssa, eikä olla voitu mennä maalle. Herra T kävi kaksi kuukautta sitten sydänleikkauksessa ja siksi ei olla kipeänä voitu maalle mennä. Ettei tartutettaisi Herra T:tä. Nyt toivon todellakin, että sairastelut olisi hyväksi aikaa ohi. 

Mä en nyt tiedä kumpaa mä esittelen tässä innokkaammin, huivia vai vyyhdinpuita. Herra T oli hommannut aika hienot vyyhdinpuut (ja rukin ja kaapin jne.). Kuvasin huvin leirillä myös, mutta tuo vihreä väri ei jotenkin ole yhtään kiitollinen kuvattava. Joten otin uudet kuvat maalla, en nyt tiedä onnistuiko ne yhtään sen paremmin. Onneksi vyyhdinpuut on ainakin hienot. On se huivikin kyllä. 

Aloitin neulomaan Milja Uimosen Kuuraa joululomalla. Lankana minulla on Dropsin Merino Cotton. Tuntui aluksi että huivista tulee todella raskas ja paksu, mutta pingoituksen jälkeen siitä tuli juuri hyvä. Ja vaikka tämän uhkasin antaa eteenpäin, niin se jää kuitenkin omaan kaulaan. 
Ohje on minusta todella kiva ja helppo tehdä. Mallikerta on yksinkertainen ja looginen. Suosittelen tätä kokeilemaan, jos haluatte kokeilla pitsisempää huivia. Tämä on varmasti helpoimmasta päästä. 

Uskaltaisikohan sitä seuraavaksi kokeilla, jotain suurempi töisempää pitsiä? Haruni on ollut mielessä jo pidempään. Mitä te ehdoatte? onko teillä mielessä jotain pitsistä huivia?

Tämä huivi on 13 valmistunut JyJu-15 työ. Kaikki 20 työtä on aloitettu ja nyt jää nähtäväksi valmistuuko kaikki ennen juhannus yötä. 14 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia! Hieno huivi, malli vaikuttaa todella mukavalta, ja lanka sopivalta malliin. :)

  Haruni on kyllä ihana malli, itse neuloin alkuvuodesta sen eikä se mitenkään erityisen vaikealta tai erityisen suuritöiseltä tuntunut. Harunin mallikerta on aika helppo muistaa, vaikka pitsiä onkin aika paljon. Harunistahan on olemassa myös yksinkertaisempi versio, jos pitsin paljous pelottaa. :) Mallissa on pelkästään reunapitsi, ja muutoin huivin keskusta on sileää neuletta. Malli ja ohje löytyy Ravelrysta nimellä Stockinette Haruni. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin katsoa tuo pitsitön versio, olenkin tainnut sen joskus nähdä. Tosin tuo mallikerta kuullostaa yksinkertaiselta :)

   Poista
 2. Niin huivi kuin vyyhdinpuut näyttää tosi hyvältä!

  VastaaPoista
 3. Ihana, ihana huivi ja kivat vyhdinpuu:)

  VastaaPoista
 4. Huivi on hieno ja kuvat ihania - sokerina pohjalla tuo varjokuva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varjokuva otettiin leirillä ystävän avustuksella, se on minusta myös kaunis :)

   Poista
 5. Upea huivi :)
  Ja nuo vyyhdinpuut, upeat!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);