27.4.2015

Pörkänes neuleleiri 2015

Hitaasti palailen arkeen viikonlopun jälkeen. Tänään vasta tuntuu, että olen saanut jotenkin prosessoitua koko viikonlopun ja tajuan oikeasti olleeni siellä! se ei ollut unta. Unista puheen ollen ja asiasta vähän poiketen, näin yöllä unta karhuista. Silloin tällöin karhu-unet palaa ja aina ne on yhtä painostavia. Karhuista on ollut paljon havaintoja viime aikoina, ehkä ne siksi vähän kummittelee unissa. Toisaalta onhan karhulla aika symbolinen merkitys unissa ja voin kyllä todeta, että leiri ja siellä vietetty aika sai ajatuksia selkeämään paljonkin. Leirillä me ei nähty yhtään karhua vaikka aika metsässä oltiinkin. Kilttejä oravia vain.

Viikonloppuun mahtui paljon neulomista, naurua, omiin ajatuksiin syventymistä, ruokailua, ulkoilua ja nukkumista. Tuntuu että muuta sanottavaa minulla ei edes ole. Kaikki olennainen on siinä. Se oli täydellistä.  Muutaman sanan jos kuitenkin yritän tähän muistoksi kirjoittaa alas. 
Mikaela , joka oli koko leirin emäntä ja järjestäjä ja monet muut kokeilivat käsin kerimistä, jota mm. Maria Gustafsson oli leirillä opettamassa. Leirillä oli mahdollisuus käydä kurssilla oppimassa tvåändsstickningiä, jolle ei taida suomenkielistä nimeä edes olla. Itse en osallistunut kurssille, mutta kauniilta näytti osallistujien kokeilut. 


 Lankaa meille myi Mikaela, sekä Ann-Britt joka värjää lankoja myyntiin. Vaikka aikomus ei ollut ostaa yhtään lankoja, saavuin kotiin muutaman uuden tuttavuuden kanssa. Saas nähdä mitä ihanaa niistä syntyy. Kuten kuvista huomaatte, eihän näitä voi vastustaa!? 
Vähän harmittaa, että en ottanut ekomerinoa yhtään. En keksinyt mitään hyvää syytä miksi sitä olisi pitänyt ottaa. Onneksi näitä saa Ann-Britiltä tilattua jos pakottava tarve tulee. 


 Lankoja kerittiin konein ja käsin. Käsillä tekeminen kyllä yhdistää, kielestä huolimatta. Matkaan oli lähtenyt iloinen joukko naisia ruotsista. Ja suomenkielisiä olikin vain ihan muutama. Kielimuurit kuitenkin rikottiin ja hyvin tultiin toimeen. Vaikka itse puhun sujuvasti ruotsinkieltä, tuntui välillä vähän kömpelöltä kun jotain kysyttiin. Mukavaa oli kuitenkin päästä juttelemaan vähän ruotsiksi, sitä kun ei nykyään enää niin paljon tule puhuttua. Neule kieli on kansainvälinen kieli, ja sen kyllä huomasi!


 Luonto leirikeskuksen ympärillä oli kaunis. Meri oli ihan vieressä ja tulihan sitä ihailtua. Yhden auringonlaskun kerkesin (muistin) käydä katsomassa. Ajatus oli herätä katsomaan yksi auringonnousikin, mutta kyllä se nukkuminen joka aamu tuntui tärkeämmältä. Ruoka kuului leirin hintaan ja se olikin oma lukunsa. Todella hyvää! Parasta ehkä oli se, ettei ruokaa tarvinnut itse tehdä tai jäädä korjaamaan tiskejä jälkeenpäin. 
Takapuolensa sai asettaa siihen, missä tilaa oli ja paikka vaihtelikin joka päivä. Tässä sohvalla oli ehdottomasti mukavinta. Lisävalaistus oli tarpeen illalla, ja lähes yhtä tärkeässä roolissa oli herkut :)
Mukavia naisia ja mukavaa jutustelua. Uusia tuttavuuksia ja paljon uusia neuleideoita. Teen ihan oman postauksen töistä, joita nämä naiset oli tehnyt tai tekivät parhaillaan. Aivan upeita käsitöitä.
9 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin mukavalta ja hauskalta! Hyvä, että sait nukuttua ja levättyä mukavassa seurassa. Niin kauniit maisemat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat oli mahtavat :) ja leiri ikimuistoinen.

   Poista
 2. Kiitos sinulle monista nauruhetkistä ja inspiroivasta seurasta.

  VastaaPoista
 3. Ihanalta kuulostaa, kauniit on teillä olleet maisemat ja houkuttelevan näköisiä kyllä nuo langat. Pitääpä olla kuulolla, jos vastaavaa järjestetään joskus uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä on leiri taas :) mikaelalle voi ilmottautua ennakkoon jo.

   Poista
 4. Kuulostaa ja näyttää aivan ihanalta ♡ Toivottavasti pääsisin joskus osallistuun vastaavanlaiselle leirille! Rantakuvasi ovat upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 suosittelen ehdottomasti osallistumaan.

   Poista
 5. Voi nuo ilta-auringon värit!
  Hauskoja kuvia...nuo jatkojohdot :) Onneksi kukaan ei kompastunut.
  Ja miten voi olla sohva tyhjillään?? On oltava ruoka-aika :)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);