3.4.2015

Lemmenpolku

Kukkuu.... 
Täällä taas :)

Muutama viikko on mennyt hujauksessa. Aloitin työharjoittelun kolme viikkoa sitten. Ensimmäinen viikko meni oksennustaudin merkeissä ja nyt kaksi viikkoa olen hypistellyt lankoja Neulenettikahvila Pirjoliisassa . Vielä useampi viikko edessä, nautin! sen jälkeen alkaa kesäloma. Vuosi koulua on mennyt yhtä hujauksessa, kun nämä muutamat viikot. 

Neulottu on vain vähän, joka päivä kuitenkin muutama silmukka. Lankoja hypistellessä olen paljon miettinyt sitä, miksi pitää olla monta keskeneräistä työtä ja miksi ihmeessä sitä lankaa täytyy hamstrata. 
Uskon että harkitsevampi ja suoraviivaisempi toteutus antaisi enemmän tyydytystä käsitöissä. Jos saattaisi yhden työn aina loppuun ennen kuin aloittaisi uuden. Samoin lankojen osto juuri siihen yhteen harkittuun työhön antaisi enemmän nautintoa, kun holtiton lankojen osto?! 
Paljon olen myös miettinyt lankojen laatua ja alkuperää... mutta siitä lisää joskus toiste :)

Oma pää on ollut ilman pipoa tai ilman sopivaa pipoa koko talven. Sisäkelpoinen sai purkutuomion, koska se venyi käytössä niin löysäksi. Langat halusin käyttää muuhun myöhemmin. Ehkä uuteen sisäkelpoiseen vähemmällä silmukkamäärällä.  Minulla on ollut käytössä osto pipo, mutta sekin on venynyt hervottoman isoksi ja se lepattaa tuulessa ärsyttävästi, hyvä ettei lennä tuulen mukana. Vaasassahan tuulee aina, joka suunnasta ja samaan aikaan.
Siksi tämä pipo. Tein sen Top-Down pipon ohjeella. Halusin kokeilla tuollaista pientä reikärivistöä pipon yläosaan. Ei ne nyt ihan siltä näytä kun mielessäni kuvittelin, mutta ovat kevääksi kätevät ja tuuletus toimii. Uusia ideoita syntyi kyllä tätä tehdessä, joten hyvä kokeilu. 

Lankana Dropsin merinoa ja puikot 3,5. Kiva pipo, tykkään. Matto, tuoli ja pärekori Antiq.fi


Herra T:n ystävä myy antiikkia. Käykää kurkkaamassa mitä ihanuuksia nettikaupassa on. Minä ostin muutaman räsymaton, joista tämä yksi niistä. Sahalaitaa näissä räsymatoissa kutsutaan ilmeisesti lemmenpoluksi. Onko jollain enemmän tietoa tästä? Tykkään juuri tästä kuviosta ja tämä kuvassa oleva on lemppari neljästä matosta, jotka Artolta ostin. Facebookista löytyy myös Antiq.fi

15 kommenttia:

 1. Olen itse kutonut samanlaisia mattoja ja oli silloin Kirkonkaaret-nimellä. Äitini aikoinaan 60-luvulla kutoi ja silloin oli Auringonnousua. Ilmeisesti monella nimellä eri vuosikymmeninä kutsuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti muuten vaihetelee nimi eri aikakausilta ja varmasti vähän sijaintikin vaikuttaa :)

   Poista
 2. Ihan kuin anopin kutoma tuo matto.Upea myssy.
  Ihanaa Päsiäisen Aikaa Sinulle

  VastaaPoista
 3. Tää pipo on ihana :) Ja nuo matot on upeita! Tarttis kunnostautua tässä kommentoinnissa.. kyllä täällä lueskellaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun jätät merkkiä käynnistä <3

   Poista
 4. Aurinkoinen pipo! Hienon maton olet ostanut. Minä olen kutonut mattoja tuolla samalla sidoksella, täälläpäin sitä sanotaan holvikaareksi. :)

  VastaaPoista
 5. Ihanat vanhat matot; kirkonkaari sidonta on minulle tuttu. Holvikaari ja lempenpolku ihanat nimet myös. Rakkaalla lapsella on monta nimeä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuo :) tämä taitaa olla monen suosikki.

   Poista
 6. Onpa ihanan pirtsakka pipo. Itse tein sen sisäkelpoisen käyttäen 90 silmukkaa ja on hyvä. Mukavan kotoista matot. Kivaa pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa silmukkamäärää joku muu suositteli, täytyy sillä kokeilla :)

   Poista
 7. Kutomolla tuota mattomallia sanottiin luostarin ikkunaksi, mutta kirkonkaareksikin olen kuullut kutsuttavan. Muutaman maton oon tuolla mallilla kutonut ;) Lemmenpolku on terävämpi ja siinä kulkee vierekkäin sahalaitaa ja tasaista, vähän niinkuin elämä on ei niin tasaista aina :D Sitäkin olen tehnyt, mun kakkosharrastus neulonnan ohella kun on kudonta.

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);