20.3.2015

Vintagen ystäville

Olemme rakkaan ystäväni kanssa molemmat hullaantuneet vintage mekkoihin. Kirpputoreja kierrellessä niitä aina sattuu kohdalle silloin tällöin. Tiedän että ystäväni ottaa niitä mielellään vastaan, joten jos mekko ei minulle mahdu lähetän sen ystävälleni. Löysin kauniin, ihan uuden mekon jokin aikaa sitten. Siinä oli laputkin kiinni ja kaikki. 

Mekko mielessä syntyi nämä korvikset. Työ sai inspiraatiota virkkaus kirjasta Virkkaa kukkia, neliöitä ja reunapitsejä, josta olen aiemmin tehnyt erillaisia ruutuja. Selatessani googlesta ohjeita korvisten kovettamiseen törmäsin Puikkoillen, koukkuilen-blogissa lähes indettisiin korviksiin ohjeen kera. Joten jos mieli tekee kokeilla on siellä ohje saatavana. 

Käytin lankana kaapista löytynyttä ohutta puuvillalankaa ja koukku oli kokoa 2,5. Korvakorukoukkuja löytyy askarteluliikkeistä. Ja se korun kovetus. Sekoitin liimaa ja vettä. Sivelin pensselillä seosta korujen pintaan tasaisesti. Helppoa. Pujottelin itse koukut vasta kovettamisen jälkeen koruihin, mutta helpompaa ne on saada paikoilleen ennen kovetusta. 

Mukava ja nopea välityö!

9 kommenttia:

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)