25.2.2015

Clouds And Stripes

Jes! niin voittaja olo. Tämä on ensimmäinen villapaita, jonka olen saanut valmiiksi. Pienessä koossa kyllä, mutta todellakin suuri "askel" minulle. Käytin villapaitaan pohjana ullanneuleen ohjetta, ylösalaisneule. Tällä ohjeella ei tule yhtään yhteen ommeltavaa saumaa, vaan koko paita neulotaan yhtenä kappaleena. Hihojen silmukat siirretään odottamaan lisäysten jälkeen erilliselle puikolle ja neulotaan sitten lopuksi valmiiksi. Minusta tämä on todella mukava tyyli neuloa villapaita ja sopii 
hyvin aloittelijalle. Silmukoita en laittanut muistiin, mutta olisiko ollut 60 silmukan kieppeillä kaula-aukon silmukat. Tarkoitus oli tehdä rento neule, nuorelle miehelle ja onnistun mielestäni hyvin. 

Neuloessa ja sovitellessa paitaa pojan päälle, pelkäsin että paidasta tulee liian suuri. Toisin kävi. Hihat kun sain paikoilleen niin villapaidan "roikkuva olemus" katosi ja paita onkin just nyt hyvä (onneksi on pikkuveli jolle tämän voi lahjoittaa myöhemmin).

Esikoinen halusi raitaiset hihat. Tuo beige väri olisikin ehkä ollut vähän tylsä pelkästään. Lankana käytin Novitan Cloudia (65% villa 35% bambu). Raidat tein Schachenmayerin Extra Merinolla. Tämä paita ei kutita ja esikoinen tykästyi siihen jo kovasti. 

Tämä oli yhdeksäs valmistunut JyJu.

18 kommenttia:

 1. Onpa vekkuli! Hyvin pukee nuorta miestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, hän tykkäsi kovasti äidin tekemästä :)

   Poista
 2. Aivan ihana ♡♡♡ ja tosi kivat värit! Sininen raita sopii kyl hyvin hihoihin =)

  VastaaPoista
 3. Onpas mukavan näköinen paita! Raidalliset hihat on kyllä hienot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne piristi kivasti tuota beigeä väriä :)

   Poista
 4. Hieno paita ja kiva kun ei kutita pikkupojan ihoa.

  VastaaPoista
 5. On kyllä kaunis! Jotenkin on tapana aina katsella monimutkaisia ohjeita joissa käytetään häviävän pientä lankaa, vaikka todellisuudessa tällaiset yksinkertaiset on useimmiten niitä kauneimpia. Ja käytännöllisiä! Kaunista neulepintaa olet tehnyt! (:

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);