26.11.2014

Kamarineito


Me saatiin koulussa stailauksen tunnilla suunnitella ja valmistaa itsellemme irtokaulus. Sellainen oman näköinen. Hetken mietin tekisinkö jonkun ison ja näyttävän, mutta eipä se enää olisi ollut minun näköinen. Joten omastani tuli tämän näköinen.
23.11.2014

Uutta ja vanhaa.
Maalle oli viikolla ilmestynyt uutta ja vanhaa. Esimerkiksi yksi uusi koirakaveri.  Oulun suunnalta tuotu uros, jonka isäntä oli menehtynyt. Hupissa tai Koposessa (herra T nimesi koiran uusiksi) on ilmeisesti Lapinkoiraa ja jotain muuta rotua. Osaako joku arvailla kuvan perusteella mitä muuta rotua Koposessa voisi olla? Puhdas Lapinkoira hän tuskin on. Kiltti ja pirteä kaveri. Sopii hyvin meidän joukkoon. Ja Topi sai uuden kaverin. 
Muutama uusi vanha tuoli oli myös löytänyt tiensä maalle. Yläkertaan minulle neulomistuoli ja alakertaan toinen samanlainen. En ole tainnut istua näin vanhassa tuolissa ennen. Jouset tuntui kankaan läpi ja täytteet varisi lattialle alta.
Parasta oli kyllä radio, jota kuunneltiin koko viikonloppu. Jotenkin sitä kuvitteli, että siitä kuuluisi vain Olavi Virtaa tai Rautavaaraa. Mutta kovasti se soitti Jenni Vartiaista ja muuta poppia. Ihan paras radio, ehkä minäkin saan samanlaisen jossain vaiheessa tänne kaupunkiin.

Mukavaa uutta viikkoa kaikille!20.11.2014

Messuilta ostetut.


Nyt on hypistelty ja mietitty projekteja messuilta kotiutuneille ostoksille. Muutaman kuvankin kerkesin niistä valoisaan aikaan ottamaan. Kuinka sen aina unohtaakin kuinka pimeää marraskuussa on. Vähän sama keväällä ja kesällä, tai ainakin minä aina unohdan kuinka ihana se lämpö ja valo on konkreettisesti. Mutta takaisin lankoihin...

Päätin ostaa messuilta vain lankoja. Kerrankin pääsi hypistelemään, eikä vain ihailemaan nettikauppojen kuvista. Ja tulihan niitä ostettua. Joululahja itselleni vai marras väsymyksen taltuttaja lankoja? 
Mukaan tarttui myös muutamat uudet puikot ja vuosikerta suuri käsityölehteä. Pojillekin vähän askartelu juttuja. Löysittekö te messuilta mitään? :)


Tämä ihanin ever kassi taisi kotiutua monille muillekin, niin monessa paikassa sitä on näkynyt :) näitähän saa ihanasta lankakakuppa Kerästä.

18.11.2014

IsälleNämä sukat ovat isälle lahja isänpäiväksi. Viime vuonna isä sai isänpäivälahjaksi (vähän myöhässä tosin) sukat myös. Niistä kului kantapää alta aikayksikön. 100% villa ei ehkä ole paras kovaan kulutukseen tulevaan sukkaan. Tai tiimalasikantapää. Näistä "virheistä" oppineena tein tänä vuonna uudet sukat. Vahvistetulla kantapäällä ja vahvistetusta villalangasta. Kirjoneulettakin uskalsin kokeilla.
Kuvion löysin Voihan Villasukka-ryhmästä ja se löytyykin sieltä tiedostoista nimellä Finnish Invasion by Lauriina Lavi sekä Finnish-Invasion Ravelryssä.  Todella helppo ja sopii mielestäni aloittelijalle lyhyiden langanjuoksujen ansiosta. Itse olen aloittelija näissä kirjoneuleissa myös. Ei nämäkään ihan virheitä valmistuneet, mutta hyvät niistä tuli, ihan kun itse ois tehnyt ;)
16.11.2014

Messut ja kirjoittajille kasvot.Minä vietin lauantain Tampereella kädentaidot-messuilla. Viime kerrasta olikin aikaa. Olimme sopineet treffit Käsityöblogit-ryhmässä ja paikalla olikin mukava määrä porukkaa. Oli todella mukava tavata ihmisiä livenä, joiden kanssa on vain jutellut somessa.

Samalla pääsin käymään ostoksilla lemppari lankakaupossani livenä! Olen ollut yhteydessä näiden kauppojen kanssa viestitellen ja olikin mukava rupatella kasvotusten hetken!
Parasta messuissa oli langat/lankakaupat ja tapaaminen blogikahvilassa Rigassa. Novitan karkkineule kilpailun työt olivat myös huikeita. Muutamia tuttuja töitä sieltä paikansin ja täytyihin sellaista tuttua työtä äänestää. Oma ääneni meni Lauran karkkineulelapasille. Hänen blogi -> Lauramainen. Myös jossain blogissa tapasin ihanaan marianne lastenmekkoon, se on ehdottomasti myös yksi lempparini! Muistaako kukaan, kuka sen on tehnyt?
Kiitos vielä messu järjestäjille, että saimme lainata kahvilaa omaan käyttöön :) ensi vuonna taas!

Sen pidemmittä puheitta vähän kuvia, joita en kerinnyt kovinkaan paljona napsimaan. Muutama kuitenkin muistoksi.
Messu ostoksista lisää ensi viikolla erillisessä postauksessa!5.11.2014

Uusi ystäväni.
Koulupäivän päätteeksi levitin langat lattialle ja otin pienet päiväunet. Suosittelen, oli niin levännyt ja iloinen olo unien jälkeen ;) 

Lavastettu tilanne, mutta olihan lankojen seassa mukava lökötellä. Minua instagramissa seuraavat ehkä huomasivat uuden ystäväni. Nikon 1. Pieni, valkoinen ystäväni. Se on helpompi kuljettaa mukana, kun iso järjestelmä kamera. Olen ollut siihen tyytyväinen so far.
Nyt on helpompi dokumetoida koulunkäyntiä ja muita kissanristiäisiä, kun kamera kulkee kätevästi mukana. 
Muutaman viimeisen postauksen kuvat on sillä otettu. Ja tyydyttää kyllä minun tarpeet tuo uusi ystäväni :) vanhaan nikonin runkoon haluaisin uuden objektin, mutta täytyy odotella ja tuumailla.

Mukavaa keskiviikko iltaa teille.

4.11.2014

Terveisiä koulun ompelutarvike varastosta.

Terveisiä koulun ompelutarvike varastosta. Ihastuin tähän hyllyyn ensinäkemällä syksyllä. Mikä piristäisi paremmin näin harmaana päivänä, kun väriterapia?
Illalla opistolle neulomaan, sekin tuntuu hyvältä :)2.11.2014

Ruudut purkuun!Lokakuu vaihtui kauniisti marraskuuksi täällä Pohjanmaalla. Tänään onkin ollut sitten perus marraskuinen päivä säiden puolesta. Isoveli sairastui vesirokkoon viimeviikolla ja nyt näyttää siltä, että pikkuveljellä jyllää enterorokko. Viikonloppu meni todella surullisissa ja alakuloisissa tunnelmissa maalla. Herra T:n koira vanhus pääsi viikolla vihreämmille niityille juoksemaan. Pikkuveli oli hoidossa ja oltiinkin kolmestaan sitten koko viikonloppu. Hiljaista oli.

Neulottua sain vähäsen. Harmaata lankaa piristin purkamalla vanhoja ruutuja raidoiksi. Uuttakin olen opetellut. Vahvistettu kantapää on nyt hallinnassa jotenkin. Isänpäivälahjaan täytyy laittaa sellainen, kun edellisvuoden sukat kuluivat puhki alta aikayksikön kantapäästä. Tosin lankakin oli 100% villaa. Silti.

Oikein mukavaa alkanutta kuukautta teille kaikille. Koitetaan jaksaa vielä hetki tätä pimeyttä.