31.8.2014

Kaaripitsilapaset

Kaaripitsilapaset, jotka aiemmin esittelin ovat nyt valmiit ja pingotettu. Pieni kömmähdys sattui näiden kanssa, mutta en nyt jaksa niitä purkaa kun tulevat omaan käteen. Pitsin jälkeen jäi lisäämättä 4 silmukkaa toiseen lapaseen, joten ne ovat hitusen erikokoiset. Monesti käy minulle näin, kun teen omasta päästä neulomuksia. Toisesta tulee monesti vähän erillainen, kun en tee muistiinpanoja työn edetessä. Vois olla hyvä käytäntö ottaa tavaksi :)

Kaaripitsi ohje löytyy mm. facebookin Voihan Villasukka-ryhmästä, mutta myös monesta blogista googlaamalla. Laitan nyt tähän tuon mallikerran jos joku haluaa kokeilla helppoa ja kaunista pitsikuviota.

Kuvio on jaollinen 9, joten sillä lukemalla voi lisätä ja vähentää kuvioita oman työn mukaan. Lapasissa on 9 silmukkaa per puikko tuossa varressa ja lisäsin sitten toiseen sen 1 silmukan per puikko, kun aloin tekemään kiilapeukaloa. Lankana näissä lapasissa on Drops Karisma.

Ja mallikerta kokonaisuudessaan menee näin....

1 krs.  2 n, lk, 5 o ja 2 oikein yht
2 krs.  2 n, 1 o, lk, 4 o ja 2 oikein yht.
3 krs.  2 n, 2 o, lk, 3 o ja 2 oikein yht.
4 krs.  2 n, 3 o, lk, 2 o ja 2 oikein yht.
5 krs.  2 n, 4 o, lk, 1 o ja 2 oikein yht.

lk = langankiero
o=oikein
n=nurin
2oikein yht. = kaksi silmukkaa oikein yhteen.25.8.2014

Hameita, stailausta ja kuosittelua. Tuotteen valmistusta ja suunnittelua.

Pieni päivitys koulusta. Kolmas viikko lähti tänään käyntiin ja pääsin leikkaamaan ensimmäisen hameen kankaita. 
Meidän ensimmäisen jakson aiheena on mm. hameet. Valmistamme kolme hametta. Ensimmäisen saamme tehdä valmiista kaavasta. Kankaan täytyy olla puuvillaa tai muuta ei joustavaa kangasta. Minä löysin kivan perushameen kaavan uusimmasta Moda lehdestä. Kangaskin löytyi koulun varastosta. Toinen hame on lakanahame, jonka jälkeen teemme kolmanne hameen, kaavoja myöten itse. 

Vähän olemme päässet stailauksen saloihin ja miettineet mm. omaa tyyliä ja vähän luokkakavereidenkin. Miettineet mitä oma pukeutuminen viestii muille. Olemme myös piirtäneet ja harjoitelleet varjostuksia. 

Tuotteen suunnittelussa olemme kuositelleet hameen peruskaavaa eli muuttaneet sitä mieleiseksi. Tuotteen valmistuksessa pääsimme kakkosluokkalaisten opastuksella opettelemaan ompelukoneen käyttöä ja teimme ensimmäisen taskuharjoituksen. 

Siinä taisikin olla tiivistettynä näiden muutaman viikon ohjelma. Liikuntaakin meillä on kerran viikossa, tässä ensimmäisessä jaksossa. Koulu on kivaa! :)

Tämän aamun tunnelmia koulusta kuvin.
23.8.2014

Välillä on hyvä pingottaa!

Ensimmäinen koulussa tehty käsityö valmistui. Tai ovat pingotusta vaille valmiit. Neuloin välitunnilla ja vähän ruokatunnilla. Mukavasti menee odottelu neuloessa. 
Pingotuksesta luin juuri löytämästäni blogista, johon ihastuin heti! Inspider By Luna blogissa on aivan ihania käsitöitä ja linkin takaa löytyy upeat pitsineule Cloud lapaset. Lapasten kuvio pääsee oikeuksiinsa juuri sen pingotuksen ansiosta. Ohjetta kuulema ilmestyy Ravelryhyn jossain vaiheessa. Käykää kurkkaamassa blogissa :)

Minä kerkesin pingottamaan ensimmäisen lapasen yksi ilta ja onhan niissä tosiaan suuri ero, pingotetussa ja pingottamattomassa. Kaaripitsi ohje löytyy facebookista Voihan Villasukka-ryhmästä. Ja on todella helppo. Ja kaunis! Lisää kuvaa lapasista, kunhan saan herra T:n niitä minulle kuvaamaan. 

Sain viikolla muutaman kerän Novitan uutta Joki lankaa. Sattui todella kivasti näiden kanssa, koska tälle langalle löytyy myös tuosta samaisesta blogista baskerin ohje. Nyt täytyy vain valmistaa muutama tärkeämpi työ niin saan myssyn puikoille.

Meillä oli täällä Vaasassa tänään ensimmäinen blogikirppis tapahtuma ja sieltä ostin ensimmäiset viralliset kankaat kangasvarastooni. Blogivaasan sivuilta löydät Vaasan blogikirppikseen osallistuneiden postauksia tapahtumasta. Hauskaa oli ja ehdottomasti uusiksi ensivuonna. Järjestelin päivän päätteeksi makuuhuonetta uuteen uskoon ja nyt mahtuu ompelupöytä samaan huoneeseen. Koulusta yritän kertoa ensiviikolla. Kovasti ollaan jo päästy asiaan sielläkin :)

Mukavaa viikonloppua teille ihanat!17.8.2014

Polvisukat

Vihdoinkin sain valmiiksi nämä jo heinäkuussa aloittamani sukat. Nämä ovat myös ensimmäiset neulomani polvisukkat. Varpaista varteen tekniikalla polvisukkien neulominen kävi vaivattomasti ja lanka on aivan ihana neulottava. Lankana on ystävältäni ostama cascade 220. Ihanan luonnonvalkoinen. Omaan jalkaan tehty ja itselleni nämä myös jää. Lämmittämään syksyllä ja talvella. 

Varren kuvio on Roosa nauha-ohjelehdestä.
16.8.2014

Sunflower

Kesän viimeisiä lämmittäviä auringonsäteitä! Sen kunniaksi ja vähän maalta tuotujen kauniiden auringonkukkienkin takia tein extempore yksi ilta neulatyynyn. Improvisoitu virkkaamalla, neulomalla ja koriste ompelein kasattu. Neulatyynyä olikin kiva tehdä ja pää pursuaa ideoita virkatuista ja neulotuista neulatyynyistä. 

Tuo sinapinkeltainen väri on varmasti yksi sellainen mistä joko tykkää tai ei. Itse en ole ihan varma edelleenkään :) Harmaan kanssa se kuitenkin sopii hyvin. Mitä te tykkäätte väristä? pienissä määrin vai isoina pintoina? vai ei ollenkaan?14.8.2014

Kässän tunti all over again!

Ensimmäinen kouluviikko pääsee huomenna päätökseensä. Viikko on ollut kiireinen. Kotia kun pääsemme täytyy tietenkin tehdä kaikki ne asiat mitkä olen ennen tehnyt pitkin päivää jne. vieraita on käynyt mikä on ollut kiva. Olen ilmottautunut opistolle kurssille ja niin käynyt siellä koulussa. 

Infoa ja koulun käytäntöjä olemme lähinnä käyneet läpi koulussa. Vähän aloittaneet stailausta ja harjoittelleet käsin ompelua. Ensimmäisen vuoden tavoiteet ovat tehdä hame ja kauluspaita. Niitä siis harjoittelemme tänä vuonna ja tietenkin kaikkea siihen liittyvää. Taskuja, vetoketjuja, saumanvaroja... niitä perusjuttuja. 

Mielenkiintoista ja ai niin kässän tunti all over again. Koulu on kivaa :)


);