30.7.2014

Note to my self!

Matkakäsityöt on kyllä elinehto jos matkaan lähtee. Autossa istuessa on kiva neuloa jotain helppoa. Maisemia kun katselee niin ei tee mieli istua silmät neuleohjeessa tai kaaviossa.
Minulla taitaa olla vähän liioitteleva käsitys paljonko matkan aikana saan neulottua. En kyllä hirveästi ole vielä neuloen matkaa edes tehnyt. Muutamia asioita kuitenkin tällä reissulla opin, jos vaikka seuraavalla kerralla olisi vähän viisaampi (järki kädessä) tämän asian kanssa.

Matkaan ei kannata otta yhtä tai kahta työtä enempää. Yksi iso tai pari pientä työtä max! totuus on kuitenkin se, että uutta lankaa tulee lähes aina ostettua ja jos mukaan otettu matkatyö valmistuu, voi matkalla aloittaa työn uusista langoista ;)

Toinen asia minkä huomasin Pohjoisessa. Lähes jokaisessa pienessäkin ruokakaupassa myydään lankoja. Itse löysin hienoja vanhoja novitan pätkävärjättyjä lankoja Hettan rautakaupasta. Muoniosta löytyi tee tee pallasta edullisesti ihan ruokakaupasta. Norjasta löysin myös ruokakaupasta lankoja. Ehkä joku kerta löytyisi ihan lankakauppojakin matkan varrelta :)28.7.2014

Indiedays inspiration.

Ilosofiaa siirtyi viimeviikolla Indiedays inspiration blogiksi. Teille vanhoille ihanille lukijoille tämä ei tarkoita, kun muutamaa mainosta silloin tällöin blogissa. Aiheet pysyvät samana ja kaikki muukin pysyy samana. Blogini löytää lifestyle ja sisustus osioista :)

Syksy on muutosten aikaa ja koska minulla elämä muuttuu muutaman viikon päästä aika lailla, niin ajattelin tämän pienen uuden jutun tuovan piristystä tänne blogiinikin. 
Syksyllä blogissa kerron varmasti koulusta aika paljon. Toivon tietenkin, että kerkeäisin tehdä myös lankakakäsitöitä koulun alettua. Suunnitteilla on jotain opiston kurssia talveksi liittyen neulomiseen, joten siellä nyt ainakin sen muutaman tunnin viikossa saan puikkoja ja koukkuja heilutella. Ja onhan koulussa ne ikuisuuden kestävät ruokatunnit ja välitunnit!


Vielä on kesää jäljellä, vaikka syksy jo kovasti käy mielessä ja puheissa. Oikein paljon tervetuloa teille uusille lukijoille!


25.7.2014

Maailman laidalla vol.2

Lämpötila pysyi alkumatkan tiukasti alle kymmenen asteen. Ajaessamme kohti Nordkappia auton mittari kipusi vähitellen kohti 20 astetta. Nordkapp on Manner-Euroopan pohjoisin paikka (maanteitse saavutettava paikka). Joten taas me oltiin maailman laidalla.

Paikka itsessään on aika pieni ja vaatimaton. Mutta tunne siitä, että olet todella maailman laidalla antoi paikalle oman tunnelmansa. Reissussa rähjääntyneenä saimme vihdoinkin vähän lämmitellä auringon alla ja levätä hetken. Turistirysän tunnusmerkein kaikki maksoi maltaita, joten söimme omia eväitä ja ihailimme vain maisemia. Ja kyllähän niitä kelpasi katsella.

Norjassa yleistä on tunnelit, jotka kulkevat vuorien läpi. Myös Nordkappiin ajetaan näiden tunneleiden kautta, pisin tunneli oli yli kuusi kilometriä pitkä. Kokemus itsessään myös :)
23.7.2014

Lopun tuntua.

Täydellinen päivä and I am taking it all in! rakastan lämpöä, leppoisia aikatauluttomia päiviä, viileneviä iltoja, silmukoita siellä ja muutama täällä. Silti, heinäkuun päivät vähenee ja se tarkoittaa meille uuden alun lähenemistä. Haikeaa ja monesti olen viime aikoina miettinyt, olenko nauttinut tarpeeksi? olenko antanut tarpeeksi?

Mutta päällimmäisenä mielessä on tämä huikea ajanjakso elämässä, jonka sain kokea. En ollut sitä koskaan suunnitellut tai kuvitellut. Mutta näinhän sen kuuluikin mennä. Se avulla löysin uuden suunnan monessakin mielessä elämälleni. Tästä on niin hyvä jatkaa!

Nautitaan vielä hetki kesästä ja lämmöstä, eikö?! :)

20.7.2014

Pearls are a girl´s best friend!


Kännykkä sai uudet kesäiset vaatteet ja helmet! 


Kiikkustuolissa istun...


Hän on kotona! Kaunein, ja sillä on mukava tarina kerrottavana kysyjälle.
Siinä on ihana keinua, se ei kippaa liian taakse vaan juuri silleen sopivasti!
Istuinosan saa irti ja siihen jossain vaiheessa uusi päällinen, maalipinnalle en varmaan hetkeen tee mitään. Se on juuri täydellinen tällaisena nyt. Odottavan aika saattaa olla pitkä, mutta aina se palkitaan! 
17.7.2014

Serpentiiniteitä, vuonoja ja kanjoni!

Hamninbergistä meidän matka jatkui useamman vuonon kautta länteen päin, edelleen Norjan puolella. Serpentiinitiet oli aika huikeita. Välillä noustiin ja välillä tiet vei taas vuonon pohjalle. Maisemat oli arvatenkin UPEAT! Norjan vaarallisimmat tiet fiiliksellä ajettiin hyvät pätkät.
Matkalla vastaan tuli myös kanjoni, jonne käveltiin hetken mielijohteesta. Se kannatti. Silfar kanjoni on Pohjois-Euroopan suurimpia kanjoneita ihan hetken matkan päässä Lakselvistä.

Kaunis paikka ja suosittelen pysähtymään jos ohi on matka. Pienen matkan kanjonille pitää kävellä metsäpolkua pitkin. Luonto oli vasta herännyt kanjonin ympärillä talven jälkeen ja koivujen tuoksu oli huumaava!15.7.2014

Tilkku päivässä, peitto vuodessa.

Monetkohan kerran olen aloittanut virkattuja tilkkuja peittoa tai jotain isompaa työtä varten. No monta kertaa! Voi pitkäjänteisyys missä olet taas?! Sain idea perustaa facebookkiin ryhmän, mistä ehkä saisi vähän tautavoimia ja motivaatiota peiton tekoon. Sellaine iso ja värikäs virkattupeitto sohvan nurkalla on iso haave, itse tehty olisi se tärkein. Joten facebookista löytyy nyt ryhmän Tilkku päivässä, peitto vuodessa niminen ryhmä. Sinne saa liittyä kaikki virkastuista ja neulotuista tilkuista kiinnostuneet. Katsotaan saataisko yhteivoimin peittoja tai muuta valmiiksi :)

Itse aloitin omien tillkujen teon eilen. Selailin sitä samaa kirjaa, mistä tein maaliskuussa tilkkuja tänne blogiinikin näytille. Kirjan nimi on Virkkaa kukkia, neliöitä ja reunapitsejä. Kirjasta löytyy monia neliöitä ja niitä muuntelemalla sain aikaiseksi tämän oman neliöni jolla nyt alan toteuttamaan peittoa. Halusin mahdollisimman ilmavan tilkun ja vähän kukkaa. Kiinnitys tulee noin, kun sen olen tuossa ensimmäisissä paloissa tehnyt. Värit ovat varmasti nämä neljä väriä. Ainakaan ei omista langoista löytynyt mitään miellyttävää ja uusia en nyt ala ostamaan.

Tulkaa tekin mukaan :)

14.7.2014

Kortteja omista valokuvista.

Teetin nämä kortit jo talvella. Nämä ovat ensimmäiset tilaamani kortit omista valokuvista. Kokeilumielellä tilasin ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Muutamia kortteja onkin jo maailmalle lähtenyt. Olisi mukava teettää enemmän neuleaiheisia kortteja, niitä harvemmin löytyy kaupasta.
13.7.2014

Kohtaamisia

Me palasimme jo viime keskiviikkona kotia. Reissu oli mahtava vaikka viimeiset päivät Pohjoisessaa Suomen puolella olivat aika tuskaiset helteen ja huoh niiden ötököiden takia. Niitä oli miljoonia. Hyttysiä, mäkäräisiä ja paarmoja, kaikki samaan aikaan ja yhtä paljon. Ei toivoakaan, että olisi voinut pysähtyä pidemmäksi aikaa kuvaamaan mitään. Liikkeessä oli pysyttävä. Siitä lisää myöhemmin, kun saan matkakuvia käytyä läpi :)

Tämä viikonloppu tuli vietettyä musiikin parissa. Herra T:llä oli keikka bändin kanssa. Yksityistilaisuus, minä kuitenkin olen tavannut kuokkia näitä keikkoja vähän ;)
Tällä kerralla oli selvästi taas tarkoitus. 

Keikka paikalla oli kuvattavaa mm. tämä ihana pieni kissa. Seurasin sitä hetken, kun se tarkkaili ja vaani pupun häkin ympärillä. Niin suloinen! vähän sitä pelotti, mutta pakko oli kiertää ja haistella pupuja. Lopuksi yksi pupuista tuli katsomaan sitä. 
On kyllä "onni", että olen allerginen. Minulla olisi varmasti melkoinen eläintarha täällä kotona muuten. Kissat ja jyrsijät varsinkin ovat ainakin ennen lähes samantien aiheuttaneet allergisia oireita. Pieni toivo kuitenkin elää esimerkiksi koiran hankkimisen suhteen, koska Herra T:n luona en saa koirista mitään oireita ja niistä olen muutenkin aina vähemmän saanut oireita. Siedätystä ehkä? en tiedä :)

Keikka oli aivan mahtava ja tunnelma tiivis, kun keikka soitettiin autotallissa. Lähes heti, kun astuin autotalliin huomasin tuon vihreän kiikkustuolin, joka vilahtaa yhdessä kuvassa. Siinä kiikkuessa meni lähes koko ilta ja uskaltauduin kysymään olisiko se mahdollisesti myytävänä. Ja olihan se. Nyt täytyy odotella hetki niin saan sen kotia. Se on rakkautta ensi silmäyksellä! Oikein ihanaa alkavaa viikko kaikille :)

11.7.2014

Maailman laidalla part 1.

Hamningberg oli meidän seuraava kohde ja ehdottomasti matkan yksi kohokohdista. Hamningberg löytyy ihan Pohjois Norjasta. Varangin niemimaan ja Varangin vuonon välistä. Barentsin meri aukeaa Haminingbergin rannoilta horisonttiin. 
Lämpötilat pysyttelivät koko matkan ajan alle 10 asteessa. Mutta paikka oli kun Jumalan siunaama. Niin rauhallista ja kaunista! Hamningberg on vanha kalastajakylä, joka aikanaan on hylätty täysin. Nykyään siellä asustaa kesämökkeilijät. Kylässä oli muutaman käsin sormin laskettava määrä taloja. 
Ihmisiä emmen nähneet juuri ollenkaan ja aivan aikaisin aamusta kun kävelimme kylän poikki tuli hetkittäin olo, että koska ne zombiet hyökkää talon nurkalta. (katsonut liikaa Walking deadiä?) 

Löysimme hetken kävelyn jälkeen myös vanhat Saksalaiset linnoitukset. Näkymät ovat upeat ja historia on ihan siinä käden ulottuvilla. Vanhat tykin jalustat ja maan sisään rakennetut luolastot olivat aika vaikuttavia. Mielikuvituksen varaan jää paljon näissä ei entisöidyissä historiallisissa paikoissa ja minuun ne ainakin vetoavat enemmän, kun ne turistirysät. 
Vaikka luonto oli melkoisen kivi voittoista oli siellä paljon myös kasveja ja niiden kirjo minua vähän hämmästyttikin. Löysimme myös pullopostia :D

Tänne on päästävä uudestaan!