30.6.2014

KyJy 2014

Viime aikoina olen törmännyt monessa blogissa Löysäpipoisten KyJy:n ja päätin itse myös osallistua. Facebookissa on oma ryhmä Löysäpipoisille KyJyilijöille.

Tarkoitus on aloittaa 20.6-30.9 välillä 20 neule-tai virkkaustyötä ja saada ne valmiiksi jouluksi eli 24.12. 24.00 mennessä. Elikkä kesäyöstä jouluyöhön :)

Omaa listaani en ole vielä täydentänyt 20 työllä, mutta tässä muutamia töitä jotka jo ovat mielessä. Lankoja jo valkkasin kätköistä, mutta mitään pysyvää en ole päättänyt. Valitsemat langat on kaikki mieleisiä tai mielenkiintoisia joten siksi ne valitsin.

Tässä aloitettu KyJy 2014 listani.

1. Palmikko sukat aloitettu 29.6.2014
2. Lapaset isälle
3. Pipo herraT:lle
4. Revontuli huivi
5. Huivi väinämöisestä, ohje hakusessa vielä
6. Villasukkia...
7. Virkattu "Rottinki" koriste
8. Huiveja muutama, mutta ohjeet edelleen hakusessa
9. Pipo itselle
10. Iso perus kaulahuivi 2o 2n
11. Kämmekkäät
12. Ainakin yhdet polvisukat
13. Monican korkkari säärystimet
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

Lista jatkuu kunhan saan jotain tehtyä ja uutta mietittyä :)

29.6.2014

Kesäsukat/Katia cotton stretch.

DSC_0051.jpg DSC_0080.jpg DSC_0025.jpg DSC_0081.jpg DSC_0038.jpg DSC_0030.jpg

Kesäsukat katian cotton stretch langasta. Puuvilla jossa siis pieni stretch ominaisuus (puuvilla 87% ja polyester 13%), ihan kun tavallisessa sukassa. Todella mukava lanka neuloa. Puikko suositus on 3,5-4,5. Itse neuloin nämä kolmosilla ja hyvät tuli.

Tein näihin lyhyen varren, kun en ollut varma riittääkö lanka pitkän varteen. Lankaa jäi vielä reilusti, ainakin lastensukkien verran. Ensimäiset puuvillasta neulotutu sukat :)

Muistakaa osallistua arvontaan! 


26.6.2014

Arvonta yhteistyössä Lankakauppa Kerän kanssa.

Blogini ensimmäisen vuoden kunniaksi järjestän teille lukijoilleni arvonnan yhteistyössä Lankakauppa Kerän kanssa. Kerän Jonna lähetti minulle kaksi ihanaa vyyhtiä arvottavaksi teille lukijoilleni. Yksi vyyhti Sukkaplokkin hieno sukkalankaa (n.100g) ja toinen vyyhti Louhittaren Luolan Väinämöistä (100g). Molemmat langat ovat kotimaisia!

Kerässä voit käydä ostoksilla heidän kivijalkakaupassaan Tampereella Aleksis Kiven kadulla. (Aleksis Kiven katu 13) tai heidän nettikaupassa Lankakauppa Kerässä. 
Kerä löytyy myös facebookista! 
Ihana kauppa!!DSC_0091.jpg


Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta. 

1 arvalla olet mukana jos jo olet lukijani tai liityt lukijakseni arvonnan aikana. 

2 arvalla jos olet lukijani ja jaat tämän arvonnan ystävillesi omassa blogissasi. Alla oleva kuva on teille arvontaa jakaville vapaasti käytössä.

Kerrothan kommentissa monellako arvalla olet mukana arvonnassa. Onnea arvontaan kaikille :)

HUOM! vain lukijaraatiin (joka löytyy ihan alimpana sivulta) liittyneet lukijat voivat osallistua tähän arvontaan :)


DSC_0087.jpg


25.6.2014

Onneksi olkoon!

DSC_0057.jpg.jpg DSC_0046.jpg DSC_0071.jpg
Onneksi olkoon! Sinut on valittu opiskelijaksi Vaasan ammattiopiston Tekniikanyksikköön.
Käsi-ja taideteollisuusalan perustutkintoon.

Sain kaivattua postia jo pian viikko sitten. Pääsin syksyllä alkavalle artesaani linjalle Vaasan ammattiopistoon. Elokuun alussa aloitan opinnot. En ole koskaan ollut näin onnellinen asiasta, joka liittyy ammatinvalintaan. Tiedän, että tämä on se mitä haluan tehdä isona! Vihdoinkin 30-vuotiaana tiedän mikä minusta tulee isona!

ps. blogini esittely löytyy BLOGIVAASA blogista. 


24.6.2014

Blogivaasa

Olen jo aiemmin kertonut meidän Vaasalaisten bloggareiden ryhmästä facebookissa. Rymän perustaja Johanna Koo Löytö-blogista perusti uuden julkisen sivun Blogivaasa, missä päivittyy 20 ihanaa Vaasalaista blogia. Minun blogini on yksi niistä :)

Blogeja voi siis seurata facebookissa sekä BLOGIVAASA blogista, missä kaikki 20 blogia esitellään erikseen. Blogissa julkaistaan myös vieraskirjoituksia jne. Ensimmäinen vieraskirjoitus sinne jo eilen päivittyikin Pintariipaisuja -blogin Emman kirjoittamana. Käykää kurkkaamassa, tykkäämässä ja liittymässä lukijoiksi :)

Vaasasta löytyy paljon hienoja blogeja!


DSC_0008.jpg.jpg

23.6.2014

Extempore mini road trip to Storsand.

DSC_0222.jpg DSC_0146.jpg DSC_0131.jpg DSC_0152.jpg DSC_0118.jpg DSC_0224.jpg

Juhannus viikonloppu oli pitkä ja kolea sään puolesta. Meidän juhannus koostui samoista asioista, kun joka viikonloppu. Hyvää seuraa, grillausta ja oleilua. Lauantaina alkoi kuitenkin kaikilla menoajalka vipattamaan ja mökkihöperyys vaivaamaan.

Karttaa katsellessa, päätimme lähteä pienelle retkelle. Kohteena Storsand. Storsand löytyy Uudenkarlepyyn tienoilta ja sinne ajaakin melko nopeasti Vaasasta sekä Jurvasta, mistä me starttasimme. Reissu olikin mukavaa vaihtelua, vähän kun olisi etelään tullut (kylmästä kelistä huolimatta).
Yksi meistä pääsi talviturkistaankin :D
Jos kesä meitä vielä hellii helteellä niin tänne täytyy tulla uudestaan. Täydellinen ranta lapsille, kun vesi on matalaa pitkälle.

ps. tällä viikolla voin jo sanoa, että ensi viikolla lähdetään reissuun. Vähän pidemmälle road tripille!!! tässä vuoden 2013 tunnelmia. Norja.22.6.2014

Sirkka-Liisan sukat.
Toiset lasten sukat, jotka olen todennut hyviksi ovat nämä "Sirkka-Liisan sukat". Tällä mallilla on meille neulonut sukkia Ukin sisko. Alimman kuvan valkoiset sukat ovat yhdet tallella olevat ja Sirkka-Liisan meille neulomat. (vähän nolotti julkaista kuvaa, kun käsiala on minulla vielä niin epätasaista, mutta menköön :) jostain me kaikki aloitamme!)

Tästä tulikin heti oma suosikki malli, kun aloin neulomaan sukkaa. Todella nopea ja mielekäs neuloa. Täytyy kokeilla myös aikuisten sukkiin. Ehkä tämä on nyt se miesten malli, jota alan neulomaan kun ne miesten sukat on aina niin hankalia ja tylsiä.

Kuviota selvitellessä tuosta vanhasta sukasta kävi aloittelijan moka, joten kuvio on minun sukassa "väärinpäin", mutta ei ole väliä kummin päin kuvion tekee. Nauhakuja nilkka resorissa ei myöskään ole pakollinen, koska sukka pysyy hyvin jalassa ilman nauhaakin. Koristeena kiva, mutta muistelen ettei sitä minun pojilla koskaan pidetty ja nauhatkin on hukassa. Tytöille siihen voi laittaa vaikka silkkinauhan.
Lankan näissä on vanha nalle jämä ja puikot 3 cubics. Kantapää mallia tiimalasi.


18.6.2014

Midsummer

Vuosi sitten blogini sai uuden alun. Poistin vanhat kirjoitukset ja aloitin puhtaalta pöydältä. Sillä tiellä ollaan edelleen ja kivaa on ollut! 
Kiitos teille kaikille lukijoille, jotka täällä käytte ja jätätte merkin käynnistänne. Se on aina yhtä hauskaa. Samoilla linjoilla jatketaan seuraavaa vuotta. Toivottavasti viihdytte :)

Ensi viikolla järjestän teille lukijoille jotain oikein hienoa täällä blogissa, mutta ennen sitä... oikein rauhallista ja ihanaa juhannusta kaikille!!

DSC_0049.jpg

Junasukat

Illalla päättelin muutaman purkamisen jälkeen nämä pikkuveljen junasukat. Alunperin näiden piti mennä lämmittämään yhden ihan juuri syntyneen vauvan jalkoja, mutta tulihan niistä ihan liian isot. Ensimmäisen sukan aikana pidensin jalkaterä osuutta tarpeeksi, jotta se mahtuisi 3-vuotiaan jalkaan. Uudet täytyy laittaa puikoille sille toiselle pienelle miehelle tuota pikaa.

Monille nämä junasukat ovat varmasti tuttu juttu, mutta haluan kuitenkin jakaa niiden tarinan, joka löytyy mm. Etelä-Pohjanmaan Taitokeskuksen sivuilta. Samalta sivulta löytyy myös ohje.

Sukan tarina
Tämän sukan sydämellisen ja mieleenpainuvan tarinan kertoi meille Eila Turenius neulekoulussa Kaarakan talossa. Alkuperäiset valkoiset sukat ovat Terttu Latvalalla varmassa tallessa.
Terttu Latvalan äiti Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa oli heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja, jolle tuli sääli pientä vauvaa ilman tossuja. Niinpä hän oli purkanut valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat radan korjaustöiden aikana. 
Kerttu Latvala neuloi elämänsä aikana useita satoja sukkia tällä samalla mallilla, uudet sukat aina kun tuttavapiiriin syntyi uusi vauva. Myös Terttu Latvala on neulonut yli 200 paria ja Eila Tureniuskin yli 50 paria.
Paitsi että sukka on kaunis katsella, se pysyy erittäin hyvin pienen lapsen jalassa. 
Meille on neulottu molemmille pojille vauvana lahjaksi näitä junasukkia ja ovat olleet kyllä parhaat juuri sen takia, että pysyvät hyvin jalassa. 
Lankana käytin näihin sukkiin Schachenmayer Extra Merinoa väri 00072. Tykkään langasta todella paljon. Se on ihanan pehmeä ja kiva neulottava. Mistähän tätä lankaa saisi lisää? onko teillä kokemusta siitä? :)

DSC_0008.jpg DSC_0030.jpg DSC_0015.jpg DSC_0043.jpg
Juuri avatulta Ilosofiaa facebook-sivulta löytyy lisämateriaalia siitä kuinka mahdoton on saada kuvaa sukista kolmevuotiaan jaloissa :D16.6.2014

Lakko loppui!


DSC_0009.jpg DSC_0013.jpg DSC_0014.jpg DSC_0021.jpg

Perjantaina julistin lankalakkoni loppuneeksi. Tietenkin suuntasin, heti lankakauppaan. Uusia puikkoja ja vähän lankaa. Knit pro cubics koko 3,5 ja kantikkaat pyöröpuikot, vaihdettavilla päillä koko 5. Uusi 4 virkkuukoukku. Vanha on hukassa ja toinen katki, joten tämä tuli tarpeeseen.

Silmukkamerkit ovat vähän vaaralliset jos pojat sattuvat luulemaan niitä omiksi legoiksi. "Miksi äiti on vienyt meidän legoja ja miksi ne on kiinni tässä langassa?!" :D täytynee pitää silmällä töitä, joissa nämä ovat kiinni.

Uusia lankoja kokeiluun. Drops Lace, Louhittaren Luolan Väinämöistä, Katia cotton strech ja muutama uusi väri Dropsin alpacaa.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa teille :)14.6.2014

Jämäsukat vaihtoon.

DSC_0084.jpg DSC_0077.jpg DSC_0101.jpg

Osallistuin facebookissa jämälankasukka vaihtoon. Nämä laitan maanantaina postiin omalle parille. Päättelyyn käytin tällä kertaa Dropsin sivuilta löytyvää tekniikkaa. Siinä neulotaan langanpäät työhön sisään. Toivottavasti sukat pysyvät kasassa, koska itselläni ei ole aiempaa kokemusta tästä tekniikasta.
13.6.2014

Blogitapaaminen Vaasan Amaliassa.

Meillä on ihan huippu ryhmä facebookissa. Vaasalaiset bloggarit. Tytöt tai naiset on järjestänyt jo vaikka mitä meidän ryhmäläisille. On ollut risteilyä ja valokuvauskurssia. Tällä kertaa saimme tutustua tarkemmin Vaasan Amaliaan.

Amalia on kukka- ja sisustusmyymälä ihan Vaasan keskustassa. Heillä on liike myös Oravaisissa ja Uudessakarlepyyssä. Sisustus tuotteiden lisäksi kaupassa toimii täyden palvelun kukkakauppa. Arki kimpuista suru-ja hääsidontaan. Amalialla on nettikauppa Amalia-Inspiration ja heidät löytää myös facebookista.

Liike on hyvin tunnelmallinen. Ja katsottavaa (ostettavaa) löytyy. Illan aikana kiersin kaupan useaan otteeseen ja joka kierroksella tuntui löytyvän jotain uutta mitä en edellisellä kierroksella ollut nähnyt. Minua ihastutti varsinkin walk-in leikkokukkakylmiö :) Meille tarjoiltiin myös pientä naposteltavaa ja juotavaa. Amalia järjestää asiakasiltoja 15-20 hengen ryhmille. Ohjelma taitaa olla aika sama, kun meillä oli. Joten suosittelen lämpimästi illan järjestämistä vaikka kaveri porukalle. Heillä on myös yrityspalvelu.

Suosittelen käväisemään Amaliassa, jos olette torin laidalla Vaasassa :)

DSC_0048.jpg DSC_0172.jpg DSC_0188.jpg DSC_0100.jpg DSC_0084.jpg DSC_0092.jpg DSC_0224.jpg DSC_0193.jpg DSC_0151.jpg DSC_0145.jpg DSC_0159.jpg DSC_0070.jpg DSC_0003.jpg DSC_0034.jpg DSC_0021.jpg DSC_0009.jpg DSC_0056.jpg DSC_0137.jpg.jpg</a>

<div class=