30.6.2014

KyJy 2014

Viime aikoina olen törmännyt monessa blogissa Löysäpipoisten KyJy:n ja päätin itse myös osallistua. Facebookissa on oma ryhmä Löysäpipoisille KyJyilijöille.

Tarkoitus on aloittaa 20.6-30.9 välillä 20 neule-tai virkkaustyötä ja saada ne valmiiksi jouluksi eli 24.12. 24.00 mennessä. Elikkä kesäyöstä jouluyöhön :)

Omaa listaani en ole vielä täydentänyt 20 työllä, mutta tässä muutamia töitä jotka jo ovat mielessä. Lankoja jo valkkasin kätköistä, mutta mitään pysyvää en ole päättänyt. Valitsemat langat on kaikki mieleisiä tai mielenkiintoisia joten siksi ne valitsin.

Tässä aloitettu KyJy 2014 listani.

1. Palmikko sukat aloitettu 29.6.2014
2. Lapaset isälle
3. Pipo herraT:lle
4. Revontuli huivi
5. Huivi väinämöisestä, ohje hakusessa vielä
6. Villasukkia...
7. Virkattu "Rottinki" koriste
8. Huiveja muutama, mutta ohjeet edelleen hakusessa
9. Pipo itselle
10. Iso perus kaulahuivi 2o 2n
11. Kämmekkäät
12. Ainakin yhdet polvisukat
13. Monican korkkari säärystimet
14.
15.
16.
17.
18.
19.
20.

Lista jatkuu kunhan saan jotain tehtyä ja uutta mietittyä :)

29.6.2014

Kesäsukat/Katia cotton stretch.

DSC_0051.jpg DSC_0080.jpg DSC_0025.jpg DSC_0081.jpg DSC_0038.jpg DSC_0030.jpg

Kesäsukat katian cotton stretch langasta. Puuvilla jossa siis pieni stretch ominaisuus (puuvilla 87% ja polyester 13%), ihan kun tavallisessa sukassa. Todella mukava lanka neuloa. Puikko suositus on 3,5-4,5. Itse neuloin nämä kolmosilla ja hyvät tuli.

Tein näihin lyhyen varren, kun en ollut varma riittääkö lanka pitkän varteen. Lankaa jäi vielä reilusti, ainakin lastensukkien verran. Ensimäiset puuvillasta neulotutu sukat :)

Muistakaa osallistua arvontaan! 


26.6.2014

Arvonta yhteistyössä Lankakauppa Kerän kanssa.

Blogini ensimmäisen vuoden kunniaksi järjestän teille lukijoilleni arvonnan yhteistyössä Lankakauppa Kerän kanssa. Kerän Jonna lähetti minulle kaksi ihanaa vyyhtiä arvottavaksi teille lukijoilleni. Yksi vyyhti Sukkaplokkin hieno sukkalankaa (n.100g) ja toinen vyyhti Louhittaren Luolan Väinämöistä (100g). Molemmat langat ovat kotimaisia!

Kerässä voit käydä ostoksilla heidän kivijalkakaupassaan Tampereella Aleksis Kiven kadulla. (Aleksis Kiven katu 13) tai heidän nettikaupassa Lankakauppa Kerässä. 
Kerä löytyy myös facebookista! 
Ihana kauppa!!DSC_0091.jpg


Arvontaan voit osallistua kommentoimalla tätä postausta. 

1 arvalla olet mukana jos jo olet lukijani tai liityt lukijakseni arvonnan aikana. 

2 arvalla jos olet lukijani ja jaat tämän arvonnan ystävillesi omassa blogissasi. Alla oleva kuva on teille arvontaa jakaville vapaasti käytössä.

Kerrothan kommentissa monellako arvalla olet mukana arvonnassa. Onnea arvontaan kaikille :)

HUOM! vain lukijaraatiin (joka löytyy ihan alimpana sivulta) liittyneet lukijat voivat osallistua tähän arvontaan :)


DSC_0087.jpg


22.6.2014

Sirkka-Liisan sukat.
Toiset lasten sukat, jotka olen todennut hyviksi ovat nämä "Sirkka-Liisan sukat". Tällä mallilla on meille neulonut sukkia Ukin sisko. Alimman kuvan valkoiset sukat ovat yhdet tallella olevat ja Sirkka-Liisan meille neulomat. (vähän nolotti julkaista kuvaa, kun käsiala on minulla vielä niin epätasaista, mutta menköön :) jostain me kaikki aloitamme!)

Tästä tulikin heti oma suosikki malli, kun aloin neulomaan sukkaa. Todella nopea ja mielekäs neuloa. Täytyy kokeilla myös aikuisten sukkiin. Ehkä tämä on nyt se miesten malli, jota alan neulomaan kun ne miesten sukat on aina niin hankalia ja tylsiä.

Kuviota selvitellessä tuosta vanhasta sukasta kävi aloittelijan moka, joten kuvio on minun sukassa "väärinpäin", mutta ei ole väliä kummin päin kuvion tekee. Nauhakuja nilkka resorissa ei myöskään ole pakollinen, koska sukka pysyy hyvin jalassa ilman nauhaakin. Koristeena kiva, mutta muistelen ettei sitä minun pojilla koskaan pidetty ja nauhatkin on hukassa. Tytöille siihen voi laittaa vaikka silkkinauhan.
Lankan näissä on vanha nalle jämä ja puikot 3 cubics. Kantapää mallia tiimalasi.


18.6.2014

Junasukat

Illalla päättelin muutaman purkamisen jälkeen nämä pikkuveljen junasukat. Alunperin näiden piti mennä lämmittämään yhden ihan juuri syntyneen vauvan jalkoja, mutta tulihan niistä ihan liian isot. Ensimmäisen sukan aikana pidensin jalkaterä osuutta tarpeeksi, jotta se mahtuisi 3-vuotiaan jalkaan. Uudet täytyy laittaa puikoille sille toiselle pienelle miehelle tuota pikaa.

Monille nämä junasukat ovat varmasti tuttu juttu, mutta haluan kuitenkin jakaa niiden tarinan, joka löytyy mm. Etelä-Pohjanmaan Taitokeskuksen sivuilta. Samalta sivulta löytyy myös ohje.

Sukan tarina
Tämän sukan sydämellisen ja mieleenpainuvan tarinan kertoi meille Eila Turenius neulekoulussa Kaarakan talossa. Alkuperäiset valkoiset sukat ovat Terttu Latvalalla varmassa tallessa.
Terttu Latvalan äiti Kerttu Latvala oli matkalla 2 kk ikäisen tyttövauvansa Tuulan kanssa sotaa pakoon alkuvuodesta 1940. Junamatka Vaasasta keskeytyi, kun rata oli poikki pommitusten takia. Junassa oli heitä vastapäätä istunut eläkkeellä oleva käsityönopettaja, jolle tuli sääli pientä vauvaa ilman tossuja. Niinpä hän oli purkanut valkoista, käsin neulottua villatakkiaan ja neulonut langasta sukat radan korjaustöiden aikana. 
Kerttu Latvala neuloi elämänsä aikana useita satoja sukkia tällä samalla mallilla, uudet sukat aina kun tuttavapiiriin syntyi uusi vauva. Myös Terttu Latvala on neulonut yli 200 paria ja Eila Tureniuskin yli 50 paria.
Paitsi että sukka on kaunis katsella, se pysyy erittäin hyvin pienen lapsen jalassa. 
Meille on neulottu molemmille pojille vauvana lahjaksi näitä junasukkia ja ovat olleet kyllä parhaat juuri sen takia, että pysyvät hyvin jalassa. 
Lankana käytin näihin sukkiin Schachenmayer Extra Merinoa väri 00072. Tykkään langasta todella paljon. Se on ihanan pehmeä ja kiva neulottava. Mistähän tätä lankaa saisi lisää? onko teillä kokemusta siitä? :)

DSC_0008.jpg DSC_0030.jpg DSC_0015.jpg DSC_0043.jpg
Juuri avatulta Ilosofiaa facebook-sivulta löytyy lisämateriaalia siitä kuinka mahdoton on saada kuvaa sukista kolmevuotiaan jaloissa :D16.6.2014

Lakko loppui!


DSC_0009.jpg DSC_0013.jpg DSC_0014.jpg DSC_0021.jpg

Perjantaina julistin lankalakkoni loppuneeksi. Tietenkin suuntasin, heti lankakauppaan. Uusia puikkoja ja vähän lankaa. Knit pro cubics koko 3,5 ja kantikkaat pyöröpuikot, vaihdettavilla päillä koko 5. Uusi 4 virkkuukoukku. Vanha on hukassa ja toinen katki, joten tämä tuli tarpeeseen.

Silmukkamerkit ovat vähän vaaralliset jos pojat sattuvat luulemaan niitä omiksi legoiksi. "Miksi äiti on vienyt meidän legoja ja miksi ne on kiinni tässä langassa?!" :D täytynee pitää silmällä töitä, joissa nämä ovat kiinni.

Uusia lankoja kokeiluun. Drops Lace, Louhittaren Luolan Väinämöistä, Katia cotton strech ja muutama uusi väri Dropsin alpacaa.

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa teille :)14.6.2014

Jämäsukat vaihtoon.

DSC_0084.jpg DSC_0077.jpg DSC_0101.jpg

Osallistuin facebookissa jämälankasukka vaihtoon. Nämä laitan maanantaina postiin omalle parille. Päättelyyn käytin tällä kertaa Dropsin sivuilta löytyvää tekniikkaa. Siinä neulotaan langanpäät työhön sisään. Toivottavasti sukat pysyvät kasassa, koska itselläni ei ole aiempaa kokemusta tästä tekniikasta.
1.6.2014

Revontuli-huivi.

Viikonloppuna valmistui Revontuli-huivi. Huivi oli mukava ja helppo neuloa. Tämä on varmasti ensimmäinen huivi ohje, jonka olen kirjanmerkkeihin laittanut. Nurjat kerroksetkaan ei enää tuntunut niin tylsiltä, kun vauhtiin pääsi. Ohje löytyy Ullaneuleesta. Lankana oli Drops Delight 09 Turkoosi/lila.


);