30.5.2014

Ruutua ja Muijaa!

DSC_0068.jpg DSC_0057.jpg DSC_0071.jpg


Kuka näitä uusia töitä laskee, kun minä!
Mustaa ja valkoista. Ruutua ja Muijaa. That is the plan ;)

Mukavaa viikonloppua!

14.5.2014

Jotain erityistä, jotain hienoa!

Kuvan sukkavarsi on jo purettu. Mallailin isälleni syntymäpäivälahjaa. Onko muilla sama ongelma miesten sukkien kanssa? ne ei vaan jotenkin luonnistu? joko ei ole lankaa tai ei ole mallia. Vaikka molempia on kaapit ja netti pullollaan. Haluaisin tehdä jotain erityistä, jotain hienoa.

Isänpäiväksi tein villasukat palmikolla. Karisma ei kestänyt päivittäistä käyttöä ja kantapäät kului puhki nopeasti. Ehkä vahvistettu kestäisi paremmin, kun tuo tiimalasi? jatkan tuumailua ja otan ehdotuksia vastaan ;)

Posti toi taas uuden kirjan. Joka kerta kun luukusta kolisee kirja mietin, että minunhan piti perua se kirja. Mutta joka kerta, kun aukasen paketin niin muistan miksi en ollut perunut kirjaa. Tämä oli vain pakko saada. Tulenko koskaan toteuttamaan yhtäkään mallia tästä, sitä en tiedä. Mutta ihania neuleita siinä kyllä oli! tämän kuukauden kirja on myös pakko saada. Se liittyy jotenkin koppaan ja ympyrään ;)

11.5.2014

Titanium

Ajatella, sain valmiiksi ensimmäisen ison työni. Ja ensimmäisen huivin. Ajatus itse tehdystä huivista tuntui todella kaukaiselta vielä talvella. Ihailin muiden töitä ja keräsin motivaatiota. (pitkäjänteisyyttä)

Suurin kompastuskivi kaikissa huiveissa oli se sileäneule ja nurjan puolen neulominen. Tässä huivissa aloitetaan ainaoikealla. Reunapitsissä oli muutama rivi nurjaa, mutta moni nurjakierros neulottiin oikein. Ja nurja puoli oli pientä verrattuna, pitsin tekevän kerroksen kavennuksiin ja langankiertoihin.

Suosittelen tätä ehdottomasti ensimmäiseksi kolmiohuiviksi pitsillä. Helppo malli ja näyttävä lopputulos. Ohje on siis Heidi Alanderin  Titanium, joka löytyy ullaneule.netistä.

Lankana minulla oli Dropsin Alpaca väri 7238 Dark Olive. Puikot numero 5. Lankaa kului Reilu yksi ja puoli kerää.


9.5.2014

Pienillä asioilla on merkitystä!
Pienet asiat ovat monesti ne suurimmat ja merkityksen tekevät. Tuntuu, että se monesti unohtuu ihmisiltä. Sitten ihmetellään mikä meni vikaan. Olkaa kilttejä ja huomioikaa toisianne!

Yksityiskohdat on tärkeitä myös käsitöitä tehdessä. Esim. reunapitsin kaaviota lukiessa. Että kummin päin se kaavio on ja mistä sitä alkaa lukemaan. Pieni juttu, mutta aika pakollinen jos meinaa saada huiviin pitsiä reunaan.

ps. muutaman kerran sain purkaa ja pähkäillä...
);