30.5.2014

Ruutua ja Muijaa!

DSC_0068.jpg DSC_0057.jpg DSC_0071.jpg


Kuka näitä uusia töitä laskee, kun minä!
Mustaa ja valkoista. Ruutua ja Muijaa. That is the plan ;)

Mukavaa viikonloppua!

28.5.2014

Life Through the Lens by Ilosofiaa.

DSC_0002.jpg DSC_0081.jpg DSC_0004.jpg DSC_0037.jpg DSC_0011.jpg DSC_0063.jpg


“You don't blast a heart open," she said. "You coax and nurture it open, like the sun does to a rose.” 

“Gratitude unlocks the fullness of life. It turns what we have into enough, and more. It turns deniel into acceptance, chao's to order, confusion to clarity. It can turn a meal into a feast, a house into a home, a stranger into a friend. Gratitude makes sense of our past,brings peace for today,and creates a vision for tomorrow.”

-Melody Beattie
Four simply living.

Communal global.

Pieni Lintu.


27.5.2014

Kaavioo vaille valmis.

DSC_0014.jpg DSC_0012.jpg</a>

<a href=DSC_0017.jpg</a>

<a href=


Yksi kaavio jäljellä vielä. Jännää!


26.5.2014

Neitoperhoja ja kukkia.

DSC_0316.jpg DSC_0031.jpg DSC_0091.jpg DSC_0062.jpg DSC_0348.jpg

Meinaa tulla ihan paniikki, kun on niin paljon kukkia kuvattavaksi. Onneksi nyt vähän viileni niin kerkee hengähtää hetken :) (näitä maailmanluokan ongelmia taas)

ps. kokeilin näitä isompia kuvia, miltä näyttää?


25.5.2014

Hopeatäpläpeippi.


Mukavaa, kun helteet vähäksi aikaa hellittää! Viikonloppu tosin meni taas ihan liian nopeasti. Jäi taas kaikki "kesken"maalla. Vaikka helteet hidasti tekemistä jonkin verran niin sain ainakin putsattua muutaman puskan alustan rikkaruohoista. Nyt näyttää kivalta ja vähän siistimmältä ruusupuskat ja hanhikki. Kuokkinut olen myös kukkapenkissä ja käännellyt pieniä rikkaruohoja auringon armoille. Siirtänyt muutaman liljan turvaan ja kastellut kasvihuoneessa kasvavia.Siirtämäni tulikellukka kukkii jo! (love) Samoin päivänliljassa on paljon nuppuja tekeillä. Aloitin myös etupihan kivenympärillä olevien vuorenkilpien juurien repimisen. Aiemmin olen vuorenkilvistä kertonut keväällä. Samassa paikassa on kurtturuusun juuria siellä täällä ja uusia alkuja puskee jo molemmista kasveista ylös. Ajattelin perustaa ihan uuden kukkapenkin tähän tilalle. Paikka on mukavan varjoinen ja unelmoin jo jaloangervoista kaikissa väreissä jne.... :)
Sain kaivaa äitini pihasta tätä Hopeatäpläpeippiä. Siirrän sitä luonnonkukka penkkiin lemmikin alun kanssa jonka myös löysin äitin pihasta. Muutamia muita ihania vanhoja perennoja saan kesän aikana äitiltä :)

Tahdon kiittää kommenteistanne, ne ilahduttavat aina. Samoin toivon uudet lukijat tervetulleiksi. Tässä juuri mietin, että blogillani on kuukauden päästä "vuosi päivä". Täytyy keksiä jotain pientä kivaa teille lukijoille silloin. Ehkä arvonta voisi olla paikallaan?!
21.5.2014

Seikkailemassa!Aamupalan jälkeen ryhdistäydyttiin ja lähdettiin heti ulos seikkailemaan. Meidän lähellä on ihana puisto. Rytilaakso tai ruusupuistoksi me sitä kutsutaan.  *klik* Kesällä siellä kukkii ruusut ja niitä täytyy kyllä aina käydä kuvaamassa. Tänään kiersimme puiston kautta ensimmäisenä. Ihanan vihreää siellä on nyt. Ruusut vasta ihan pieniä alkuja ja puskaruusut vihreinä lehdistä.

Käsityöt on seissyt koko viikon. Jonkin sortin burn out tai inspiraatio kato niiden suhteen. Monia töitä olen taas aloittanut, mutta yhtä monta olen purkanut. Ainoa työ jota olen tehnyt on uusi huivi jota olen kantanut mukana käsilaukussa. Ainaoikeaa ja lisäyksiä vain. Eiköhän tämä tästä taas :)

20.5.2014

I love Sammalmetsä! Kävimme viikonloppuna vähän matkan päästä herra T:m talosta pienellä metsätiellä. Herra T oli lenkillä nähnyt, kun valo siivilöityi puiden lomasta kauniisti. Kameran kanssa lähdimme matkaan. Aurinko ei tällä kertaa ollut oikeassa kohtaa, mutta kaunista metsässä oli ilman sitäkin. Ja paistoi se kauniisti puiden lomasta nytkin.

Rakastan näitä sammalmetsiä! Olen kerran aiemmin törmännyt samantyyliseen paikkaan, kuva siitä löytyy vanhasta postauksesta Kalamies viime syksyltä. Tämä metsä vain oli kokonaan sammalen peitossa. Niin upea kokemus! kuvat eivät puhu kyllä yhtään paikan puolesta, sitä kauneutta oli vaikea vangita kuviin. Törmäsimme myös muutamaan melko suureen muurahaispesään. Vaikuttavia! ja upeat muurahaispolut on syntynyt muurahaisten kulku reitille :)18.5.2014

Kasvihuoneessa nyt.


Itse vähän emmin ostaa tomaatin taimia kasvihuoneeseen, kun en ollut niin varma tuleeko niitä kasteltua silloin kun itse olen poissa. "Naapurista" kuitenkin saimme tomaatin ja kurpitsan taimia. Se oli kiva yllätys! Tomaatteja on neljä ja kurpitsoja kaksi. Todella kiva pitkästä aikaa käsitellä tomaatintaimia. Koulussa aikanaan oli toiminnassa kasvihuoneet, missä saimme tutustua tarkemmin tomaatin ja kurkkujen kasvatukseen. Olihan se aika mukava tapa aloittaa koulupäivä, keräämällä tomaattit ja kurkut myyntiin. Ja aikaisin alkuvuodesta, kun taimet istutettiin. Kesä keskellä talvea :)


Kasvihuoneessa kasvaa myös herneitä, salaattia, retiisiä, tilliä ja persiljaa. Persiljan kylvin vasta viikonloppuna ja uudet rivit salaattia ja retiisiä laitoin myös itämään. Olisi sitten salaattia kerättävänä koko ajan. Jotain vielä tekisi mieli laittaa, mutta en ole keksinyt mitä se voisi olla :) ideoita?


Krassin taimet pakkanen vei jo muutamia viikkoja sitten. Jätin taimet kuitenkin ruukkuun ja muutama sitkeä siellä on selvinnyt ja pukkaa uutta lehteä jo kosvasti. Ehkä saan muutaman krassin kuitenkin. Uudetkin varmasti kerkeää vielä :)

Nyt alkaa tapahtumaan!

Nyt se lämpö sitten tuli. Puutarhassa alkaa tapahtumaan ja minä en pysy perässä. Ehkä on vain pakko yrittää pitää mielessä, että tänä kesänä en millään kerkeä saamaan kaikkea mitä haluaisin tehdä, tehdyksi. Joten keskityn muutamaan asiaan kerrallaan. Samalla yritän nauttia "matkasta" ja tekemisestä, enkä vain miettiä sitä valmista ja sen tuomaa onnea :) (valmista tästä ei koskaan tulee)

Taisin aiemmin kertoa, että puutarhassa on noussut kukkia siellä täällä joita en viime kesältä muista. Tai sitten ovat silloin hautautuneet heinien sekaan ja jääneet huomaamatta. Alla ritarinkannuksia ja pikarililjoja. Nämä ovat vähän hassussa paikassa ja mietinkin jos ainakin tuon yhden rykelmän ritarinkannuksia siirtäisin talon seinustalle, missä niitä on lisää. Koirien aitauksessa kukkii kauniisti nyt narsissit. Syksyllä kaivan ne sieltä ylös ja istutan johonkin turvaan kaivavilta tassuilta.

Iso kukkapenkki on pysynyt hyvin siistinä vuohenputkesta. Vähän siellä täällä nousee lehtiä, mutta kuulin jostain että jos lehtiä napsii niin vuohenputki ei tykkää enää kasvaa. Lähinnä tuossa kukkaruukun ympäristöllä mistä en vielä ole kaivanut juuria pois nousee vuohenputki lehtiä. Kesää nyt vielä on jäljellä, katsotaan sitten syksyllä tilanne uusiksi.Viikonloppuna siirtelin vähän kukkia pihan reunoilta vanhoista umpeen kasvaneista penkeistä tähän isoon penkkiin. Oma suosikki tulikellukka siirtyi tähän penkkiin myös. Toivottavasti se leviää paljon, tykkään niin sen kukista ja varsinkin jos niitä on paljon. Siirsin myös akleijoja sen kaveriksi. Oranssia ja liilaa samaan aikaan kukkimassa kuulostaa ainakin kivalta :)

Palavaarakkautta tästä penkistä löytyi muutama selvinnyt mätäs ja niitä siirsin reunoilta keskemmälle. Liljat ja viime kesänä siirtämäni päivänlija ovat lähteneet hyvään kasvuun myös.

Rakensin muutaman huoltokäytävän myös niin tuonne väliin pääsee hyvin kitkemään. Yhden vielä laitan tuohon reunaan. Ne kivasti rytmittää istutuksiakin sitten. Mitähän kaikkea minä tähän penkkiin haluankaan... lista on pitkä. Ja täytyy jotain karsia ja laittaa toiseen penkkiin. Kukinta aikoja täytyy myös miettiä niin olisi sitten aina jotain kukassa pitkin kevättä ja kesää. Esikoita ja sipuleita ainakin haluan alkukeväälle kukkimaan. Akleijat ja tulikellukka kukkii muistaakseni aika samoihin aikoihin. Liljat niiden perään ehkä. Heinä-elokuun kukkijoita täytyy siis miettiä. On niin paljon mistä valita :)
Isoon kukkapenkkiin siirsin alkukeväästä muutamia orvokin taimia, jotka löysin pihan poskesta. Muistin viime syksynä nähneeni ihan tavallisia orvokkeja siinä kohtaa. Olin oikeassa, kukkapenkissä kukkii yksi ihan oikea orvokki ja niiden seurana myös pelto-orvokkeja. Ei kyllä haittaa yhtään. Ovat minusta tosi kauniita nekin. Orvokit padoissa portilla kukkivat todella kauniisti juuri nyt. Joka kerta täytyy pysähtyä ihailemaan kukkaloistoa.

Sellainen pieni päivitys puutarhasta.
Viikolla kerron mitä kasvihuoneessa tapahtuu. Sielläkin kovasti jo kasvaa :)


16.5.2014

Huulipunavallankumous!Älkää antako arkisen taustan häiritä ;)