30.4.2014

One Day!

Työt (käsityöt) seisoo niskajumin takia. Pakko oli siirtää neuleet sivuun ja keksiä muuta touhua. Vieroitusoireet on olleet aikamoiset, mutta mikä muu kun kirpparipöydän varaaminen ja tuotteiden hinnoittelu vois auttaa asiaan?! :) paljon lastenvaatetta ja omia vaatteita taas pois kaapeista. Kaikkea sitä kans säilöö nurkissaan.
Viikonloppuna yritän saada suunniteltua vanhojen isoäidinneliöiden ympärille jotain kivaa. Mutta muuten olen luvannut viettää viikon ilman neulomista. Onneksi niska on jo vähän vetreytynyt.


27.4.2014

Portin pieleen orvokkeja kans.Jotain pientä kivaa näille tolpille on suunnitteilla ;)


Kuva kesältä 2013.Herra T:n pihan sisäänkäynti on aika kiva. Sitä reunustaa kaksi lehtikuusta, joiden oksat on kasvaneet kivasti yhteen. Talvella portti näytti  --> tältä (ei ole ikävä pakkasia yhtään)
Lehtikuusi vihertää jo vähän jos läheltä katsoo. 

Portin pieleen kannettiin kaksi vanhaa pataa. Olen aina haaveillut tällaisista padoista. Istutin molempiin muutaman orvokin, joiden seuraksi istutan valkoisia pelargoneja kun yöpakkasista päästään. Tolpat ovat vanhat portin kannattimet, onneksi ne on jätetty paikoilleen, koska keksin niille jotain pientä kivaa. Siitä lisää myöhemmin! 

Paljon kaikkea saimme taas viikonloppuna aikaan. Kävimme esikoisen kanssa teatterissa katsomassa ihmemaa ozin. Tämä satu on minulta jäänyt vähän huomiotta lapsena, mutta esikoinen tykkäsi kovasti. Täytyy etsiä kirja omaksi niin saadaan lukea se yhdessä. Kirjassa on varmasti paljon enemmän sisältöä, kun näytelmässä. Näytelmä oli kyllä hyvä ja oli mukava viettää vähän aikaa kaksin esikoiseni kanssa. 

Täydellinen viikonloppu, hyvässä seurassa. Ei sitä ihminen muuta kaipaa! paitsi neulomista, joka oli minulla jäähyllä viikonlopun yli kun niska oli totaali jumissa. Nyt jo onneksi parempi ja sen kunniaksi aloitin Taas uuden työn. Raittiin ilma myrkytys ja neuletauko teki tehtävänsä :D

24.4.2014

MakroTexLöysin mukavan viikkohaasteen MakroTex blogista, jonka taas löysin Pieni Lintu blogista.

Tämän viikon aihe on kuivuus/kuiva/kuivattu. Narsissit ovat nähneet parhaat päivänsä, mutta kauniita ne ovat edelleen. Jatkossa yritän osallistua viikottain, aihe on niin mieleinen. Makrokuvaus :)


23.4.2014

Ylikiva otsapanta!

Ystäväni kävi tänään kylässä pitkästä aikaa. Viimeksi jo sovimme, että teemme jotain yhdessä aikaisemmin täällä blogissanikin mainitsemastani kirjasta Suuria silmukoita. Päädyimme tähän otsapantaan, koska vaikeustaso oli helppo ja työn tekemiseen menisi kirjan mukaan vain yksi tunti.

Emme muistaneet tarkistaa mitä kello oli kun aloitimme. Mutta ei tähän montaa tuntia mene jos saa rauhassa tauotta tehdä :) itse päätin tehdä tuon ruusun pantaani, ohje siihen löytyy myös kirjasta. Nähtäväksi jää tuleeko tätä käytettyä. Vaikka tykkään hurjasti tuosta kukasta pannassa, tuntuu se liikaa huomiota herättävältä omaan päähän.

Langasta ei ole tietoa, kaivon sen esiin paksujen lankojen korista. Ei ole mitään muistikuvaa mistä ja milloin se on hankittu. Mutta tein tämän kaksikertaisella langalla, joka on noin novitan isoveljen paksuista. Puikot numero 9.

Tämä on kyllä oiva asuste kevääseen, kun pipo tuntuu olevan liikaa :)

Ps. Missään muualla ei kyllä saa kahvia tarjoiltuna näin ihanasti, kun Vaasassa uudessa kahvilassa Ylikivassa!

Kuinka voinkaan rakastaa kukkaisia kahvikupposia ja astiota! love!


Kylvöjä.


Pitihän sitä jotain pientä kylvää vaikka tarkoitus oli olla kylvämättä. Krassia olen nähnyt kesäisin monissa paikoissa upeasti kukkien ja tuuheana kasvaen. Kylvin kokeilumielessä isoköynnös Krassia. Täytyy löytää joku kiva aurinkoinen paikka niille vain maalta.

Herneet kylvin turvebriketteihin, joihin olen itse tykästynyt. Briketit on käteviä varsinkin, kun asuu kerrostalossa eikä ole niin paikkaa missä sotkea mullan kanssa. Uudelleen istutus on myös helppoa kun taimi on turvassa briketissä ja sen saa vain istuttaa uuteen multaan.

Kovasti aurinko lämmittää täällä Pohjanmaalla. Toivotaan hyviä kelejä viikonlopulle, kun tarkoitus olisi siirrellä vähän mansikkamaata.

Mukavaa loppuviikkoa :)


21.4.2014

Valkoista, pinkkiä ja liilaa.


Tässä yllä on yksi kukkapenkeistä jonka kanssa pääsen tutummaksi tänä kesänä. Viime kesältä päällimmäiseksi mieleen jäivät akleijat, ukonhatut ja talon nurkkan vallannut viiruhelppi. Muiden kasvien juurella kasvaa myös (sekä muualla pihassa) joku pienilehtinen kasvi, jossa en ainakaan viimekesänä havainnut mitään kukkaa. Osaisiko joku tunnistaa tuon skillan juurella kasvavan kasvin? parempaa kuvaa en nyt löytänyt.

Mikä kasvaa skillan juurella? Akleijoja on kolmea väriä. Tosin tuo kaunis valkoinen kasvoi penkin lähistöllä tuon vaaleanpunaisen kanssa pienenä mättäänä. Sen yritän tänä vuonna pelastaa johonkin penkkiin, jos se vaikka leviäisiä. Ainakin se jo maasta nousee :)
Haluaisin vähäsen leventää tätä penkkiä ja lisätä siihen muutamia kasveja. Viiruhelpin kanssa olen kahden vaiheilla jätänkö vai siirränkö sen.

Pääsiäistä meillä on vietetty rauhallisissa tunnelmissa. Pojat pääsi trullittelemaan ensimmäistä kertaa elämässään. Saalis oli mieleinen molemmille. Lämpöä riitti ja rikkaruohot sai kyytiä ;)Toivottavasti kaikilla on ollut mukava pääsiäinen ja toivotan kaikille ihanaa alkanutta viikkoa. Itse en malta odottaa, että muutama päivä hurahtaisi ohi niin pääsisin taas kuokkimaan kukkapenkkiin ;)

16.4.2014

Pala kesää Helsingissä.


Teimme herra T:n kanssa päivän retken Helsinkiin. Kiertelyä pitkin katuja ja nähtävyyksiä. Välillä syöden ja lopuksi kerkesin vielä vaihtaa uusimmat kuulumiset ystäväni Monican kanssa.

Kasvitieteellinen oli ainoa paikka missä halusin käydä ja siellä kävimmekin ihan ensimmäisenä. Pala kesää keskellä kevättä. Suosittelen käväisyä jos siellä päin liikutte. Kaunis kaupunki!

Junassa tietenkin käsitöitä. Koska titanium huivi jäi maalle oli pakko aloittaa uusi käsityö junamatkalla ;)

14.4.2014

Palavaa rakkautta ja kasvihuoneen tuoksua.
Herra T korjasi kasvihuoneen katon ja asensi oven paikoilleen. Siivottiin kasvihuone odottamaan lämpimämpiä kelejä ja taimia. Tämä kasvihuone on vain niin upea. Mitään suurta emme sinne varmasti laita tänä kesänä. Muutamia tomaatteja ja vähän salaattia. Saas nähdä :)

Pihassa on muutamia kukkapenkkejä, joista kaksi on tämän kesän projekteja. Kolmas kukkapenkki on koirien aitauksessa ja se saa jatkaa rehottamistaan. Viikonloppuna kerkesin vähän kuokkia suurinta penkkiä, jonka on vallannut niinkin "ihana" kasvi kun vuoheputki. Vuohenputkea on koko pihassa siellä sun täällä. Varsin kaunis kirjavalehtinen versio, mutta hyvin röyhkeä kasvaja.

Koirien aitauksessa oleva kukkapenkki. Vuohenputkea ja viiruhelpiä. On siellä muutama perenna ja sipuli vielä voimissaan. Kuva viimekesältä.


Tässä kuva viime kesältä. Kuva antaa liian positiivisen kuvan vuohenputki tilanteesta. Tässä penkkiin on ruiskutettu round uppiä ja koko kasvisto on kuihtunut. Tosin uutta pukkaa reunoilta jo. Tämä kukkapenkki on kokonaan vuohenputken valtaama. Harmi ettei minulla ole kuvaa.

Liljoja, palavaa rakkautta, päivänliljaa, kotkansiipisaniaista, vuohenjuurta jos muistan oikein ja joitain sipuleita on tässä penkissä. Myös pallotuija ja joku kataja. Vuohenputken lisäksi siis. Voin vain kuvitella miltä tämä penkki on näyttänyt joskus ennen. Penkki on todella suuri ja kaikenlaisia unelmia jo on mitä kaikkea siihen voisi istuttaa. Tämä vuosi taitaa mennä vuohenputken hävittämisessä kokonaan ja ehkä sieltä mullasta nousee jotain uutta/vanhaa kun koiranputki ei pääse kasvamaan ja peittämään alleen.


Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille. Minulla se alkaa pienellä retkellä :)