28.2.2014

Ilosofiaa was here!

Ilosofiaa was here tunnustuksen idea lähti siitä, kun törmään silloin tällöin blogeihin joissa tuntuu heti kotoisalta. Se voi olla blogin ulkoasu, ihanat käsityöt, kauniit kuvat tai se tunnelma tai ensivaikutelma jonka blogista saa, kun sinne ensimmäisen kerran astuu sisään. Ihan kun kotiin tulisi. Tuntuuko tutulta?

Tämä tunnustus lähtee siis kiertämään blogimaailmaa ja antamaan tunnustusta niille kaikille ihanille ja kotoisille blogeille.

Ilosofiaa was here tunnustuksen mukana tulee myös pieniä velvollisuuksia.

1.Tunnustus jaetaan kolmelle omasta mielestä kotoisalle blogille. Sellaiselle, joka aina saa palaamaan takaisin ja takaisin. Muutamin sanoin blogia kuvaillen kerrot miksi juuri tämä blogi saa tunnustuksen.

2. Linkitä blogit joille olet antanut tunnustuksen takaisin Ilosofiaa http://ilosofiaa.blogspot.fi/ blogiin vaikka kommentoimalla jotain postausta. Lisään itse kaikki linkitetyt blogit omaan listaani joille teen oman sivun omaan blogiini.

3. Tämä tunnustus on tarkoitettu käsityöblogeille tai ainakin osittain käsitöitä käsitteleville blogeille.Itse jaan tämän tunnustusken näille kolmelle ihanalle blogille.

Maallinen vaellus Tämä blogi sai minulle aikaan juuri sen kotoisan tunteen ihan ensi käynnistä asti. Kuvat ja tunnelma on vain niin just minun omaa siuelunmaisemaa hiveleviä.

Things to make and do tämän blogin löysin sattumalta ihan muutama päivä sitten. Voi rakastan heidän kotia ja Maijan käsityöt ovat upeita!

Aarrerasia jo aiemmin löytämäni blogi, mutta niin ihana! hän kirjoittaa ihanasti ja monesti niin itselle läheisistä asioista. Voin vain nyökytellä kyllä! kyllä! kyllä! ihana blogi!


27.2.2014

Suuria silmukoita.
Aikaisemmin kerroin, että olen jäsen juju-kerhossa. Sieltä tulee joka kuukausia kirja, joka pitäisi siis muistaa perua ettei se kolahda postiluukusta. En ole varma unohdinko peruuttaa tämän kirjan vai oliko tarkoitus se tilata. No se kolahti postiluukusta alkuviikolla. Ihana värimaailma kirjassa on ja kivoja ideoita.

Minulla on aika paljon paksuja lankoja jemmassa ja ehkä siis oli tosiaan tarkoitus tämä kirja tilata niitä ajatellen. Tuo kissa katos oli ihana, harmi ettei minulla ole kissaa.
Langat ostin tänään, mutta ne eivät ole minulle vaan lahja ystävälleni. :)

25.2.2014

11 juttua

Sini Pipon ytimestä haastoi minut ja olen tainnut tämän saada myös ystävältäni jonka blogin löytää täältä ---> Neiti Muir . Olen huono vastaamaan näihin, mutta jos nyt yritän kun saisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla ;) Haasteen tarkoituksena on huomoida blogeja, joilla on alle 200 lukijaa.
Säännöt 

1. Jokaisen haastetun täytyy kertoa 11 asiaa itsestään
2. Täytyy vastata haastajan 11 kysymykseen
3. Haastetun täytyy keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille
4. Heidän tulee valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa
5. Sinun tulee kertoa kenet olet haastanut11 faktaa minusta 


- Tykkään vanhoista suomi-iskelmistä.  
- Rakastan, ihan oikeasti Rakastan juoda aamukahvini ulkona maalla, kesällä varsinkin.
- Maalla ja miksei kaupungissakin koluan silmilläni aina ojanpohjia ja tien piennarta tutkien mitä kasveja sillä kasvaa.
- Olen kiltteydestä kipeä. Eli liian kiltti hyvin usein. 
- Asuisin mielelläni muumilaaksossa.
- En tiedä mikä minusta tulee isona.
- Haaveilen omasta pienestä putiikista.
- Omat lampaat omassa pihassa kera pienen mummonmökin olisi myös tulevaisuuden haave.
- En juurikaan välitä saunoa, mutta hyvässä seurassa voin sitä "tunnelman" vuoksi tehdä kerran pari kesässä. Oma saunani toimii kätevästi varastona.
- Minulla on melko lyhyt pinna. Ja hermot saattaa mennä aika pienestäkin asiasta.
- Tutustuin minimalismiin vuosi sitten. Vähennän koko ajan tavaroita kodistani. 
11 haastajan antamaa kysymystä


1. Toinen/toiset nimesi etunimen lisäksi? 
Johanna Kristiina

2. Onko sinulla lempinimeä?
Eipä oikein ole. Enkä niitä nyt niin suuresti edes kaipaa :) vihaan yli kaiken sitä jos minua kutsutaan Jossuksi ;)

3. Millainen lankalaatu on kaikista mieluisinta sinulle?
Mitään ykkös lankalaatua ei ole, mutta esim. Drops Karisma on aivan ihana. 100% villaa.
Alpakka on myös mieleinen.

4. Millainen kännykkä sinulla on? 
Iphone joku vanha malli. Tykkään suuresti!

5. Mistä luonteenpiirteestäsi haluaisit eroon? 
Luonteenpiirteeistä en niinkään, mutta joistakin tavoista haluaisin päästä eroon.

6. Käytätkö paljon nettikauppoja?
Harvemmin mitään ostelen, mutta jos ostelen niin myös netistä. Kunhan tästä lankalaihiksesta pääsen     niin aijon kyllä suosia paikallisia lankakauppoja ja jätän langat tilaamatta netistä.

7. Muistatko sateenkaaren värit järjestyksessä? (Eikä huijata! :D)
En, onko niillä joku järjestys? :)

8. Millaiseksi kuvailisit omaa puheääntäsi?
Hiljainen :D

9. Jos saisit valita minkä tahansa uuden esineen tai kalusteen asuntoosi, niin mikä se olisi?
Joku ihana iso kulmasohva!

10. Mikä oli lemppari lelusi pienenä?
En muista yhtään, barbeilla leikin varmasti aika pitkään. Ehkä nuket ja barbit.
   
11. Käytätkö koruja?
En. Kun lapset syntyi loppui korujen käyttö. Pitäisi opetella käyttämään niitä uudestaan. Tosin allergia rajaa vähän koruja, kun pitäisi olla nikkelivapaata.
11 kysymystä haastetuille


1. Mitä sinulle merkitsee tässä hetkessä eläminen?
2. Lempi laulusi tällä hetkellä?
3. Oletko toteuttanut unelmiasi?
4. Millaisia unelmia?
5. Mitkä ovat sinulle ne tärkeimmät kevään merkit?
6. Ensimmäinen blogi jota aloit seuraamaan?
7. Lempi lainauksesi?
8. Mikä sinussa on parasta?
9. Mitä ajattelet minimalismista? 
10. Teetkö paljon käsitöitä?
11. Mitä käsityöt sinulle merkitsevät?

En jaa tätä kenellekään erityisesti. Jokainen saa vapaasti tarttua haasteeseen :)


Pikkuiset kalat ne lammessa ui....

Vihdoinkin!!!
Herra T:lle lapaset, jotka sopii ja ei veny ja vanu muodottomiksi. (toivon mukaan)
Kuvio on broke seed eli räjähtänyt helmineule. Vähän kun kalan suomut naavan ja puron värien ansiosta. Nyt uusia haasteita kohti!

24.2.2014

Jämää ja itsekritiikkiä.Jämälankojen tuhoamista. Ensimmäistä sukkaa tehdessä meinasin jo sortua uuden kerän korkkaamiseen, mutta sain pidettyä mieleni ja nämä siis pelkistä jämistä. Aloittessa en ajatellut sitä päättely urakkaa ja siinä vähän fuskasin, hyi minua!

Kauniit värit onneksi hämää virheitä, mukava näitä oli tehdä ja värit ja kuviot päätin mielivaltaisesti sukan edetessä. Tuo kaksivärinen kantapää on mieleeni ja sitä täytyy soveltaa vielä johonkin muuhun työhön :)

Mukavaa ja värikästä maanantaita :)

17.2.2014

Luomua ja retroa
Löysin ilokseni taas ihanan retrohameen kirpparilta. En tiedä mikä näissä mekoissa ja hameissa niin minua miellyttää. Vanhoissa vintage mekoissa. Tämä sininen kukkahame löytyi 2€ ja se oli pakko napata mukaan. Mieleeni tuli heti ystäväni Monica, joka myös taitaa tykätä näistä koltuista aika lailla :)
Lähetän hameen hänelle. Tosin epäilen nyt kuitenkin istuvuutta, kun hame oli minulle juuri sopiva. Tämä on minusta kyllä ihan Monican näköinen!

Kesällä löysin alla kuvissa olevan mekon kirpparilta. Se on myös ihana, toivottavasti vielä pääsen tilaisuuteen missä sitä voin pitää. Se on vähän turhan "juhlava" minulle arkikäyttöön :)
Nämä vanhat mekot ovat kyllä minusta paljon enemmän naisvartaloa imartelevia, kun ne nykyajan kangaskaitaleet, jotka hädin tuskin peittävät pakaroita.Viikonloppuna herra T:llä oli keikka bändinsä kanssa. Juhlapaikalla oli ihana lamppu katossa, nämä ovat aina ihani yllätyksiä ihmiselle jolla kamera kulkee mukana. Kaupassa törmäsin luomu kulta katriinaan mikä oli yhtä mukava yllätys. Katsotaan mikä hinta on tarjouksen jälkeen, nyt alle 3€ oli kyllä halpa luomu kahvipaketti.Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)

13.2.2014

Silmukan ytimestä-haaste 2/2014

Silmukan saalistus ja Pipon ytimestä blogit ovat aloittaneet tämmöisen haasteen joka kuukaudelle. Tämän kuun teema on sydän, arvattavasti kun on ystävänpäivä kuukausi. Päätin osallistua hetken mielijohteesta, kun käsissä oli sydän teemaan sopivaa materiaalia (tosin vähän pieleen mennyt työ).Tämä ihana Niina Laitisen suunnittelema sukkaohje Maariat on pyörinyt facebookissa ja halusin kokeilla kuviota. Mielessä oli kännykkäpussi, mutta se meni vähän mönkään. Sain kuitenin kokeilla kuviota, joka olikin ihana! Lankana Drops Karisma, se minun lemppari :)
Ihanaa kun ihmiset jaksaa järjestää näitä haasteita. Minusta nämä tuo lisää yhteisöllisyyttä blogeihin ja lisää sellaista vuorovaikutusta.

12.2.2014

Nörttinurkka eli bloggauspaikkani.

Henna Lankahelvetistä haastoi minut esittelemään paikan missä bloggaan täällä kotona. Minulla ei varsinaisesti ole mitään omaa paikkaa sille, mutta hyvin usein sen teen tietyissä paikoissa.

Keittiö taitaa olla se yleisin nörttinurkka. (Ainakin siitä oli eniten kuvia koneella :D) keittiönpöydän ääressä mä myös hyvin usein neulon ja teen muut käsitöihin liittyvät jutut.
Toinen paikka taitaa olla sohvannurkka. Mutta keittiö vie kyllä usein voiton. Siellä on kaikki tarvittava (kahvi) saatavilla ja hyvin usein saan siellä olla rauhassa kahdelta termiitiltä jos satun bloggaamaan heidän ollessa hereillä.
En nyt jaa tätä kenellekkään tietylle, mutta saatte napata haasteen tästä jos haluatte. Olisi mukava jos linkitätte oman postauksen vaikka tähän alle, mukava lukea muiden nörttinurkista :)

10.2.2014

DIY Helmikuu viikko 1.Ensimmäinen viikko takana ja seuraava alkanut viikko käynnistyi käsityöblogit-ryhmän DIY Helmikuuta. Tässä kooste vielä täällä blogissani viime viikon ihanista postaukista.

Nuutikki Katti Mattilainen tyyny.
Ikomi Metsässä- kämmekkäät.
Ilosofiaa Huijaus polvisukat, eli varrekkaat.
Kerttukerho Palmikkopipo
Hääräämö Paperituokkonen.
Auringon laskiessa Villasukat.
Vihreä Lanka Muistipeli.
Katri Knits Kateliina ja sydämiä.


Käykäähän kurkkaamassa ja tämän viikon postaukset ilmestyvät käistyöblogit ryhmään facebookkiin :)


Käsityöblogit *klikklik*


9.2.2014

Ilosofiaa arpoo!Satuin olemaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan yhtensä aamupäivänä. Tapasin nimittäin Marja Entrich edustajan lähtiessäni pois salilta. Jaana oli esittelemässä ja kertomassa näistä ihanista tuotteista kuntosalin aulassa. 

Sovimme tapaamisen Vaasalaiseen Hoitola Mangoon, missä Jaana teki minulle 30min kasvohoidon Marja Entrich tuotteilla. Tämä sattui sopivasti koska olin jo hetken aikaa miettinyt oman ihoni hoitoa ja sitä, että olisi mukava löytää joku luotettava ja minulle sopiva ihonhoitosarja. 

Samalla kun Jaana teki minulle kasvohoitoa hän kertoi enemmän Marja Entrich tuotteista. Päällimmäisenä minulle jäi mieleen se, että nämä tuotteet valmistetaan Suomessa! Myös se, että kaikki raaka-aineet mitä näihin tuotteisiin on käytetty on peräisin luonnosta. Marja Entrich tuotteille on myönnetty ECOCERT sertifikaatti. Mitä vielä? no minä tykästyin suuresti tuohon vehnänalkioöljyn tuoksuun! 

Minä ostin sillä reissulla mukaan juuri tuota vehnänalkioöljyä sekä vehnänalkiovoidetta kasvoille. Öljyä olen käyttänyt iholle sekä hiuksien latvoihin. Tämä on todella kätevä öljy, sitä voi käyttää kaikki perheessä. Kovilla pakkasilla olen muutaman kerran laittanut sitä lapsille sekä itselleni poskipäihin suojaamaan kylmältä. 

Vehnänalkiovoiteeseen olen myös ollut todella tyytyväinen! Siinä ei ole niin vahva tuoksu, kun öljyssä. Se on todella riittoisaa ja joulukuussa ostettu purkki kestää vielä hyvän aikaa. Se kosteuttaa ainakin minun herkän ihon juuri sopivasti. Minä aion ehdottomasti jatkaa tämän sarjan kokeilua jatkossa. Suosittelen!Jaana lupasi minulle yhden vehnänalkioöljyn arvottavaksi teille lukijoille. Joten nyt 100 lukijan kunniaksi pyörähtää Ilosofiaa blogissa ensimmäinen arvonta käyntiin!

Arvontaan voi osallistua kuka vain jättämällä kommentin kommenttiboxiin. Jätäthän kommenttiisi nimimerkin jos et ole bloggerin käyttäjä.

Voit osallistua myös kahdella arvalla arvontaan jakamalla tämän postauksen blogissasi. Kuvan voit lainata tästä postauksesta.

Olisi mukava kuulla myös ovatko Marja Entrich tuotteet sinulle ennestään tuttuja ja mitä mieltä olet niistä.


Arvonta päättyy sunnuntaina 23.2.2014 klo. 00.00.

7.2.2014

Ihan pian saan arpoa teille jotain ihanaa!


Ihan pian saan arpoa teille jotain ihanaa! 
Kun 100 lukijaa täyttyy tuohon lukijaraatiin niin laitan arvonnan pystyyn teille.
6.2.2014

Tilaihme, luottolaukku, marimekko.
Tämä laukku on varmasti monelle tuttu. Ainakin se oli muotia 2000-luvun alussa kun valmistuin lukiosta ja sain tämän silloiselta poikaystävltäni lahjaksi. Tämä laukku on oikeasti tilaihme! Koulussa sinne meni iso kansio tai kaksi ja kirjat ja ja ja ja ja... Se on toiminut hoitolaukkuna ja nyt treenikassina.

Ikäänsä nähden tämä laukku on hyvässä kunnossa. Se ei ole oikeastaan rikki mistään. Ainoastaan tuo muovitasku on repeillyt ja reunoissa on vähän kulumaa. Värit on ikävästi haalistunut.
Olen moneen kertaan miettinyt, että tälle pitäisi tehdä jotain. Vähän "nuorentaa". Värjäys on käynyt päällimmäisenä mielessä, mutta mitä muuta kivaa sille voisi keksiä?

Onko teillä ideoita? :)


5.2.2014

Pieleen meni, mutta on ne kauniit. Ja lanka vaihto.


Nämä varrekkaat oli alunperin tarkoitus esitellä DIY Helmikuun postauksessa, mutta niistä tuli ihan liian pienet minun pohkeisiin, joten ne jäi puolitiehen kun aloin pika pikaa neulomaan uusia. Sain kuitenkin kokeilla tuota ihanaa pitsikuviota, jota aijonkin käyttää vielä sukkiin. Helppo kuvio, jonka nappasin novitan lehdestä.

Eilen istuimme ystäväni (virallinen lankalaihis valvoja) kanssa neulomassa taas keittiönpöydän ääressä ja keksimme, että mehän voimme minun lankalaihiksen takia vaihdella keriä keskenään. Ystäväni tarvitsi aloittamiinsa kuplasukkiin jonkun pohjalangan ja hetken pengottuamme löysimme hänelle täydellisen kerän ja minä sain vaihdossa tämän uutus langan vaihdossa. Kätevää!

Wednesday around the world.Mukavaa Runebergin päivää! Kävimme pikaisesti tänään postissa ja kaupassa. Postissa on kiva käydä ja minusta on kiva lähetää postia, pitäisi useammin laittaa ystäville jotain pientä.
 Liput liehui Runebergin kunniaksi. Pojille ostin leivokset ja itse tyydyin vain kuvaamaan sitä.
Mukavaa keskiviikkoa myös kaikille :)


4.2.2014

Tulppaani

Nyt on tulppaaniaika. Aikanaan kun työskentelin erään ketjun kukkaosastolla oli joulun jälkeen niin ihana kantaa laatikoittain tulppaaneja myyntiin. En kyllä yhtään ihmettele miksi ihmiset tykkää tulppaaneista. Pääsin kerran käymään huiskulassa ja näin heidän iiisoooon "tulppaani tehtaan". Aika hienoa oli.

Meillä oli suuri osa tulppaaneista myynnissä ilman vettä. Tulppaani kestää hyvinkin pitkään ilman vettä jos se säilytetään viileässä ja on siis alusta asti ollut ilman vettä. Monesti saimme kuitenkin palautetta kukkista ja siitä, että ne nuupahtivat saman tien vaasiin päästyään. Tähän on yksinkertainen vastaus ja yksinkertainen ratkaisu.

Tässä siis muutama vinkki kuinka tulppaanit pysyy tanakoina pidempään ja jos ostat tulppaanit kuivana niin tämä käsittely takaa, että ne pysyvät pystyssä eivätkä nuupahda veteen päästyään.
Tulppaanit kasvaa hyvinkin nopeasti pituutta, joten niille on hyvä leikata uutta imupintaa muutaman päivän välein ja se vesi on hyvä vaihtaa myös. Kylmässä kukat säilyy myös pidempään, eli esim. kukkien jääkaappiin nostaminen yöksi voi olla hyvä idea :)

Anna kukkien seistä vedessä muovittetuina hyvän aikaa n. 30 min.