31.1.2014

Minun lankalaihis..

Tammikuun alussa lupasin olla ostamatta lankoja. Hyvin on mennyt. Tammikuun saldo on 0 kerää lankaa. Aikaisempi yritys ei mennyt niin hyvin, mutta tällä kerralla minulla on kaksi hyvin tarkkaa valvojaa :)

Äitini on luvannut torua isosti jos sorrun lankaostoksille ja ystäväni joka on virallinen valvoja. Hänen kanssaan sovimme, että jos ostan uusia lankoja, hän saa valita minun lankavarastosta yhtä monta kerää lankaa kun olen ostanut, myös niistä jotka olen juuri ostanut. Tämä takaa siis varmasti lankalakon jatkumisen, enhän voi antaa kenenkään penkoa varastoani ja mahdollisesti viedä niitä lemppari keriä joita säästän ja panttaan kaapissani :D

DIY Helmikuu Käsityöblogit-ryhmässä!


Facebookissa käsityöblogit-ryhmässä meillä alkaa huomenna 1.2 DIY Helmikuu. Joka päivä yksi blogi esittelee DIY ohjeen kuvallisesti tai sanallisesti. Liittykää ihmeessä ryhmään jos ette jo ole ryhmässä mukana :)

Paljon ihania blogeja meillä on myös ryhmässä, joista jokainen varmasti löytää uutta luettavaa. Käsitöitä on laidasta laitaan. Tuunausta, virkkausta, helmiä, ompelua, leivontaa jne. jne. you name it :)


29.1.2014

Keskiviikko, wednesday.


Aamu alkoi huolella, kun herra T:n koira ei ollut kunnossa. Lääkäri reissun jälkeen selvisi, että ei onneksi ollut mitään vakavaa. Meillä on aina viikonloppuisin iso lauma kaitsettavana, kun koiria ja lapsia on molempia kaksin kappalein.Vaikka lapsia ja koira ei nyt ehkä joka asiassa voi verrata toisiinsa, mutta on niissä kyllä hyvin paljon samoja piirteitä. Varsinkin jos toinen koira on puolikuuro ja toisesta löytyy energiaa vaikka puolelle kylää. No paljon iloa niistä kaikista on ollut ja monet naurut ollaan naurettu :)

Aurinko taas paistaa ja jonkin sortin neuloosi on taas vallannut minut, yes!!! tuo dropisn karisma on kyllä ehdoton suosikki lanka. Se ei kyllä kestä arkisukkana, kun on 100% villaa, mutta varmasti lapasissa ja unisukissa. Suosittelen kokeilemaan. Yhdessä cubics puikkojen kanssa, on neulominen kyllä niin joutuissaa ja miellyttävää.

Tänään suuntaan taas potkunyrkkeilyyn, josta yritän saada kirjoitettua tuonne toisen blogini puolelle piahkoin. Hauskaa on kyllä ollut uuden harrastuksen parissa :)


Communal Global
Pieni Lintu


28.1.2014

Hurjaa kuinka vuosi voikaan mennä nopeasti hyvässä seurassa!Talvidendrologiaa samalla kun lapset puuhailee lumitöiden parissa. Tunnistatteko kasvit? :)
Voi jos olisi kameraan loitonninrenkaita niin saisi kuvattua kaikki pienimmätkin yksityiskohdat. Tai parempi linssikin kävisi. Viima oli aika pureva ja lapaset liian ohuet ulkoiluun. Mutta minä niin rakastan aurinkoa! Ensi kuussa onkin vuosi päivä. Hurjaa kuinka vuosi voikaan mennä nopeasti hyvässä seurassa :)

27.1.2014

Teen niin oman fiiliksen mukaan, että jos joku työ ei kiinnosta niin en vaan saa sitä tehtyä.


 Minä harvoin jaksan seurata ohjeita 100%. Tällä kertaa ajattelin kokeilla, mutta soveltamiseksihan se meni jo alkumetreillä :D herra T:n lapaset valmistui, mutta ne jäi kuvaamatta kunnolla. Myöhemmin lisää niistä. Ei mennyt ihan putkeen niidenkään kanssa...huoh! mutta käytössä ovat.

Tänään vierähti käyntiin kuukauden viimeinen viikko ja tammikuu vaihtuu helmikuuhun. Olen todennut, että en ole tilaustöiden tekijä ollenkaan. Teen niin oman fiiliksen mukaan, että jos joku työ ei kiinnosta niin en vaan saa sitä tehtyä. Tai saan mahdollisesti, mutta aikaa siihen saattaa kulua tuhottomasti. Eli anteeksi teille, jotka minulta jotain odottavat :)

Katsotaan mitä näistä syntyy, vai saanko valmista koskaan :D

22.1.2014

Wednesday around the world.

Kyllä se kevät sieltä tulee, aurinko tuntuu jo ihan vähän lämmittävän ulkoillessa jos tarkasti tunnustelee.
Lapset tykkää ulkoillakin ihan eri tavalla, kun saa lumessa leikkiä. Tässä ja nyt on aika hyvä olla taas pitkästä aikaa :)

19.1.2014

-23

Tunnelmia viikonlopulta. Kylmää riitti, mutta onneksi tupa pysyi lämpösenä, kiitos herra T:n. Kasvihuone odottaa kevättä ja kunnostusta. Sain aloitettua ensimmäiset viralliset Jurva neulomukset viikonloppuna. Otin siis puikot ja langan mukaan herra T:n luo ja teen työtä aina siellä ollessa, ettei tarvi rehata erikseen mitään mukaan. Novitan Nostalgia olikin ihan kiva lanka työstää :)


14.1.2014

3 kerta toden sanoo?!Olen herra T:lle alottanut jo kahdet lapaset. Ekat oli ihan liian pienet, nämä yllä olevat olivat vähän liian pienet... nämä jäävät varmasti omaan käteeni. Toooosi lämpöiset tulee. Kokeilkaa ihmeessä helppo tapa saada lisää lämpöä neulottuihin lapasiin. Itse poimin vain nurjalta puolelta resorin jälkeen yhtä monta silmukkaa puikoille, kun on alkuperäisessä työssä.
Uutta siis puikoille.. tällä kertaa en tee tuplalapasia ja otan työn mukaan viikonloppuna niin saan peukalon tehdä sovittamalla herra T:n omaan käteen. Kolmas kerta toden sanoo? :)

Aurinko taas valaisee kauniisti tänään, ihanaa kun kesä ja kevät on vielä kokonaan edessä!!

10.1.2014

Arvonta käsityöblogit-ryhmässä!Käsityöblogit-ryhmässä facebookissa  tuli eilen täyteen 1000 jäsentä. Sen kunniaksi on arvonta pystyssä ryhmässä. Käykää liittymässä ja osallistumassa :)7.1.2014

NaavaLupsin tehdä herra T:lle lapaset jo viime vuoden puolella. Ensimmäiset olivat liian pienet, joten uudet oli pakko laittaa puikoille. Valitsin tällä kertaa melko paksun langan ja minulle ihan uusi tuttavuus eli Novitan Naava, missä on 60% akryyliä, 20% alpakkaa ja 20% villaa. Joskus olen pistänyt mielestäni kuullut että pistellä ei mielellään saisi. Ja ajattelin, että kun villaa niin pieni määrä niin ei ehkä pistele. Näihin tulee vielä vuori joten paksut niistä tulee ainakin, toivon mukaan siis lämpöiset.

Veljentyttö oli eilen kylässä ja kaivoin tupsuntekolaitteet esiin. Keksimme laittaa tupsuille silmät ja näistä tuli kivat pehmolelut kaikille. Jalatkin voisi vielä lisätä pahvista :)

Neulominen on kyllä nyt jäänyt viime aikoina ihan minimiin ja minuutin siellä tai täällä jaksan silmukoita luoda. Ehkä se tästä taas, ideoita olisi kyllä vaikka kuinka pää pullollaa. Muutamat tilaussukat täytyy vain ensin tehdä uusien ideoiden tieltä pois.

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille, kiva kun jaksatte käydä täällä kurkkimassa vaikka on vähän hiljaisempaa :)

3.1.2014

Ilosofiaa 2014

Hei taas, pientä blogi/facebook uupumusta ilmassa, joten blogin päivittely on jäänyt vähälle. Kutimet ovat myös olleet hetken vapaalla eikä mitään uutta ole valmistunut.

Aloin jo joulukuussa miettimään mitä tämä uusi vuosi toisi tullessaan blogiin. Päätin pitää tämän blogin pelkkänä käsityö/valokuvausblogin (mitä se nyt on ehkä ollutkin koko ajan). Päivittelen luultavasti vähän harvemmin tai sitten en, mutta päivittäin tuskin enää tulee postauksia.

Perustin uuden blogin muutaman muun ihmisen kanssa, joka käsittelee liikuntaa ja terveyttä. Blogissa Everyday is a good day to workout. kerron omasta urheilusta ja siihen liittyvästä. Siellä kirjoittelee minun lisäksi kuusi muuta urheilevaa ihmistä. Käykää kurkkaamassa jos yhtään kiinnostaa :)Omat käsityö haasteni vuodelle 2014 olen miettinyt valmiiksi ja haluan saada valmiiksi ainakin nämä.

2x koiranpuku. Toinen on tilaustyö ystävälle ja toinen on veljeni perheen koiralle. 

1x pojan villatakki/paita.

1x kirjolapaset/sukat

1x kolmiohuivi. Pitsinen tai joku helppo tavismalli.

2x tuplalapaset. 

Näiden lisäksi varmasti tulee tehtyä sukkia ja lapasia ja muuta peruskamaa toivon mukaan aika paljon :) kaikkea uutta täytyy tietetenkin kokeilla.

JA sitten se suurin päätös :D........

eli joulun alla kaivelin lankoja ja löysin unohdettuja lankoja ja kaikke muuta mukavaa. Näillä pitäisi nyt pärjätä koko vuosi. Lankoja ei ole ehkä joidenkin mittakaavassa paljon (olen nähnyt paaaaljon suurempia lankakätköjä) mutta minun mittakaavassa niitä on liikaa :D

Joten yritän nyt aluksi olla ostamatta lankoja juhannukseen asti. (juu juu lankalakkoa on ennenkin kokeiltu) jolloin palkitsen itseni jollain ja jatkan loppuvuoden lakkoa. Lahjaksi saatuja ei laskea tähän lakkoon. Minä itse en saa ostaa lankoja vuonna 2014!!

Mukavaa alkanutta vuotta kaikille lukijoilleni :)

Huomasin myös, että lukijoita onn tuossa lukija palkissa nyt 96. Tervetuloa uusille lukijoille ja muistuttelen vielä arvonnasta jonka laitan pystyyn kun lukijoita on 100 ;)