16.12.2014

Kuulumisia koulusta.. "Pellava materiaalina oli ihana työstää".

Pientä taukoa täällä blogissa. Koulussa piti kiirettä ja tietokone ei suostunut tekemään yhteistyötä pickmonkeyn kanssa, joten jätin suosiolla blogin levähtämään hetkeksi. Koulussa on ollut viimeiset rutistukset ennen joululomaa. Sain paitapuseron valmiiksi tällä viikolla ja siihen projektikansion. Edellisestä jaksosta retajamaan jäänyt kansio valmistui myös, joten nyt olen tehnyt kaikki työt tälle lukukaudelle. Perjantaina alkaa muutaman viikon loma. yay!
Toinen jakso on mennyt todella nopeasti. Paitapuseron kuosittelu helpottui, kun saimme valmiiksi piirretyt peruskaavat. Niistä muutimme kaavat omille mitoille ja teimme tarvittavat muutokset oman suunnitelman mukaan. Pääsin melko helpolla, kun jouduin vain pidentämään helmaa vähän, piirtämään piilonapituslistan, kauluksen ja rannekkeet. Hihoja taisin muutamalla sentillä leventää. 

Paitapuseron tein tummansinisestä pellavasta ja se onnistui ihan hyvin. Nyt jälkeenpäin olisin tehnyt muutaman asian vähän erilailla. Kaulusta en olisi tukenut tukikankaalla, jolloin se olisi ollut paljon rennompi. Vähän olisi voinut myös lisätä väljyyttä rinnanypärykseen. Hihat olisi voinut valmistaa peruskaavalla ilman lisäyksiä. Piilonapitus onnistui hyvin ja tykästyinkin siihen todella paljon. Pellava materiaalina oli ihana työstää.

Nyt on hyvä jatkaa loman jälkeen mekko jaksolle. Taidan miettiä kesämekkoja tai klassikko pikkumustaa jollain pienellä twistillä. 
Neljäs jakso tuo tullessaan työharjoittelun. Kävin reippaana tyttönä jo kysymässä paikkaa pienestä ompelimosta ihan täältä Vaasan keskustasta. Vähän jännittää, mutta mukavuusaluetta täytyy vähän laajentaa :)

2 kommenttia:

  1. Kivoja nuo kuvat susta koulussa :). Ja ihanasti sopii tuo sininen sulle! Varmaan tiesitkin x). Reipasta, että sulla on jo työharjoittelupaikka! Kuinka pitkö harjoittelu teillä on?

    VastaaPoista
  2. Ajattele on mennyt jo syyslukukausi! Nyt saa vähän hengähtää ja viettää joululomaa ja siitä on hyvä jatkaa keväälle. Kyllä se hyvin menee siellä harjoittelussa:) Pellava on ihana materiaali.

    VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);