24.9.2014

Virkattu pikku kukkaro.

Ensi viikolla meillä on koulusta mahdollisuus myydä Nuori yrittäjyys-tapahtumassa meidän omia tuotteita. Saimme keksiä itse oman tuotteen myytäväksi, valmistaa sen ja olla paikan päällä itse myymässä. 
Minä selailin inspiraatiota Pinterestistä ja törmäsin tämän tyyliseen pieneen pussukkaan siellä. Tein oman version ja näitä pieniä pussukoita myyn tapahtumassa. Useampi täytyy vielä virkata ennen ensi viikkoa. Koululta sain jo muutaman asiakkaan ja heille valmistan vähän erilaiset pussukat. Lisää niistä myöhemmin :)


Onko teistä vaikea arvioida oman käsityön hintaa? näille täytyy vielä keksiä hinta tietenkin ja itsestä tuntuu tosi hankalalta laittaa hintaa omalle työlle. Miksi on niin vaikea arvostaa omaa käsityötä? 
Millaisia ajatuksia teillä on käsitöiden myynnistä ja ostamisesta?


32 kommenttia:

 1. Ihania ja herrrkullisia! Omien töiden hinta on todella vaikea arvioida. En useimmitenkaan kehtaa pyytää sitä, mitä tekisi mieleni. Ommellen saa enemmän katetta, vaikka siinäkin kate on suht minimaalinen. Useimmiten nykyään en tee mitään myyntiin ja mikäli joku pyytää tekemään, käsken tilata anopiltani. Täällä päin kun käsitöitä tekee joka toinen ja arvostus on nollassa, ei paljon lohduta jos saa kolmekymppiä pitkistä pitsisukista. Eli neuvoisin sinua hinnoittelemaan niin, että jää oikeesti hyvä mieli ja muut huomaa, että arvostat itseäsi. Tsemppiä myyntipäivään :)

  VastaaPoista
 2. Onpas söpöjä!

  Tuo hinnoittelu on ihan kauheaa.. :/ Materiaalitkin maksaa aika paljon ja aikaahan väkerryksiin menee. Meidän piti Käsi- ja taideteollisessa tekstiiliartesaanilinjalla aina laskea tuotteen hinta mitä teimme, otettiin huomioon aika, materiaali, kaikki kulut jne.. kyllä tuli kallista poppanaa ja räsymattoa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! tällekin pussukalle tulisi melkoinen hinta jos sen laskisi ihan "oikeaoppisesti" :D

   Poista
 3. On kyllä söpöt pussukat! :)
  Hinnoitteluun en sano juuta tai jaata, koska oon itse(kin) siinä tosi huono.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi en ole ainoa jolle tämä on hankalaa :)

   Poista
 4. Onpa tosi suloisia! Oman työn hinnoittelu on kyllä ehkä maailman vaikein asia. Kun pitäis ottaa huomioon sekä materiaalikustannukset, että oman työn hinta. Itse ostan kyllä mieluummin vaikka hieman kalliimmalla, jos tiedän, että kaveri on itse tehnyt ja jälki on omaa silmää miellyttävää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä osaa itse arvostaa toisen käsityötä ehkä enemmän, kun itsekin tekee :)

   Poista
 5. Ihania! Tuleeko teillä sellaista Nuori Yrittäjyys- kokeilua, jossa halukkaat voi kokeilla oman yrityksen pitoa, ja pääsee tekemään itselleen mm. oman verkkokaupan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vissiin on mahdollista sellanen :) tulkeeko teillä?

   Poista
  2. Tulee jossain vaiheessa, luultavammin ensi syksynä olisi mahdollista lähteä siihen mukaan. :)

   Poista
 6. Ihania pussukoita!
  Omien käsitöiden hinnoittelu on niin kauheaa, että siitä syystä en tee tilaustöitä. Ainoastaan lähimmille ystäville ja perheenjäsenille suostun neulomaan/virkkaamaan ja silloin en yleensä halua pyytää mitään muuta kuin korkeintaan materiaalien hinnan. Jos tekisin jotain vieraammille, joutuisin pyytää niistä niin kovan hinnan (materiaalit + tuntipalkkio) ettei kovin moni suostuisi sellaisia hintoja maksamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä totta! todella tylsää, että käsityöt eivät ole kovin arvossa nykyään.

   Poista
 7. Ihanan söpöt pussukat!
  Työn hinnoittelu on todella vaikeaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, se on kyllä yllättävän vaikeaa :)

   Poista
 8. Mulla ei ole vaikeuksia antaa omalle työlle hintaa, mutta harva suostuu maksamaan sitä mitä pyydän. ;) Kaveri pyysi sukkia tilaustyönä mutta 30 euroa oli liikaa hänen mielestään maksaa joten kauppoja ei tullut. Olin laskenut hintaan työnteon (mikä sisälsi mallin joka veisi enemmän aikaa kuin perussukka) ja langan. Olisin myös tehnyt tilaustyön heti viikon-kahden sisälä valmiiksi. Mutta kun ei kuluttuja ja myyjän hintamielytymukset vastaa niin silloin ei tule kauppoja.

  Kauniita nämä pussukat ja hauska idea nuo isot pallot nappeina. Toivottavasti kauppa käy hyvin --uskon että käy kun on niin hauska tuote!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun asenne, kun olisi jokaisella käsitöitään myyvällä niin ehkä käsitöiden avostus taas nousisi?! :)

   Poista
 9. Tarvikkeet×1,3+kulunut aika (20-25e/h)+mahdollinen alv 24%

  Tän takia mä en tee esim. neuletöitä tms. kuin itselle ja lahjaksi. ;-)

  Mutta pussukat on hurmaavat ja toivon, että löydät niille sopivan hinnan! <3

  VastaaPoista
 10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 11. Itse olen todella huono hinnoittelemaan! Yleensä veloitan vain langan hinnan + muutaman euro päälle. Ainakaan toistaiseksi se lapasten ja sukkien teko ei nimittäin ole tuntunut työltä josta pitäisi velottaa, päinvastoin - nautin siitä että saan neuloa menemään :) On kiva tehdä kun tietää että neulomus tulee tarpeeseen. On nimittäin aika puuduttavaa jos on neuloosi päällä, ei yhtään tilaustyötä jonossa, ja neuloosin tyydyttämiseksi täytyy tyytyä aloittamaan itselleen kaapintäytteeksi 16. sukkapari... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taitaa olla aika yleinen käytäntö :)

   Poista
 12. Oli niin salaperäinen tuo ensimmäinen (käsityöblogeissakin oleva) kuva, että oli pakko piipahtaa katsomassa mitä se tarkemmin esittää :D. Tosi näppäriä pikkukukkaroita! Kiva idea :)

  Mä olen kans tosi huono arvioimaan hintoja (en juurikaan myy tekeleitäni), koska kun itse näen toisten tuotoksia, ensimmäisenä mielessä on että miten se on tehty ja että jos sellaisen tarvisin, osaisinko tehdä sen itse. Sen vuoksi usein pyydetty hinta tuntuu suurelta -omalle työllehän ei laske hintaa.

  Jos mun pitäisi arvioida vaikka neulomieni sukkien hinta, olisin pulassa. En kehtaisi pyytää niin paljon kuin tuote vaatisi (materiaalikustannuksineen ja ajankäyttöineen), koska kuvittelisin ettei tuote mene silloin kaupaksi. Tällainen ajattelutapa taasen laskee entisestään suomalaisen käsityön arvostusta.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samanlaisia ajatuksia minulla, mutta kuten sanoit ei kovin kannattava meille käsityöläisille. :)

   Poista
 13. Tuo on niin kiva malli, itsekin sen pinterestistä löysin ja muutaman olen tehnyt.
  Hinnoittelu on aina tosi vaikeaa.

  VastaaPoista
 14. Pirteän värisiä ja suloisia pussukoita. Ihania :)
  Tuo hinnoittelu on todellakin vaikeaa.

  VastaaPoista
 15. Tosi söpöjä :)

  elamanikuvina.blogspot.fi

  VastaaPoista
 16. Voi vitsit, miten söpöjä kukkaroita.

  VastaaPoista
 17. Oi miten herkullisia! Joo hinnoittelu aiheuttaa kyllä harmaita hiuksia..

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);