3.9.2014

Baktus scarf. Vähän muunnellen.

Muistan Baktus villityksen muutamia vuosia sitten. Olin itse silloin oikeastaan aloittanut vasta koko neulomisen tai oli se silloin vielä sellaista räpeltelyä, että en tiedä voiko sitä neulomiseksi edes kutsua. No kuitenkin, Baktus-huivi taisi olla aika pop silloin. Alkuperäinen ohje löytyy mm. Ravelrystä ja on Strikkelisen  suunnittelema.

Minä tein oman Baktukseni Kerällä-kirjan ohjeen mukaan. Se on vähän erillainen pidennettyjen silmukoiden ansioista, kun alkuperäinen huivi. Lanka on Dropsin Cotton-Lin. Huivista tuli oikein kivasti laskeutuva ja sopivan kokoinen pingotuksen jälkeen. Lanka riitti juuri ja juuri, leikkaa ja liimaa systeemillä huivin loppuun. Kaksi kerää (50g) upposi tähän huiviin.

Tykästyin tähän malliin. Todella hyvin kaulaan istuva, muunneltava ja kivan yksinkertainen huivi. Suosittelen ensimmäiseksi kolmiohuiviksi tätä mallia.
20 kommenttia:

 1. Oi, miten kivoja kuvia taas :). Ja ihana, että lanka pääsi käyttöön!

  VastaaPoista
 2. Nätti väri, tykkään :) ...ja huivikin nätti.

  VastaaPoista
 3. Näyttää kivalta :) Tykästyin itsekin tuohon malliin ja tein viime talvena samaisella mallilla peräti kaksi huivia putkeen. Varmasti lisääkin, osoittautui senverran kivaksi käyttöhuiviksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä todella mukava malli, ei jää viimeiseksi :)

   Poista
 4. Herkullinen baktus! Taidan kaivaa oman kirjani esiin :-)

  VastaaPoista
 5. Kaunis huivi ja nopeasti teit. Haluu kans:) Kauniisti olet kuvannu, väri on hyvä.

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis huivi ja ihanat kuvat!

  VastaaPoista
 7. Onpa yksinkertaisuudessaan nätti!

  VastaaPoista
 8. Oi kaunis huivi,pehmoisen näköinen :)

  VastaaPoista
 9. Tosi kaunis! Noilla pidennetyillä silmukoilla hauskasti keveämpi ja ilmavampi kuin alkuperäinen.

  VastaaPoista
 10. Kiitos, kun esittelit tämän kauniin huivin. Mulla on mennyt tuo parin vuoden takainen Baktus-aalto täysin ohi, kun pidin niin monta vuotta taukoa neulomisesta.

  VastaaPoista
 11. Yksinkertaisen kaunis huivi!

  VastaaPoista
 12. Baktus on kiva huivi, olen tehnyt monta. Sopiva takin alle kaulaa suojaamaan.

  VastaaPoista
 13. Yksinkertainen on kerta toisensa jälkeen kauneinta <3

  VastaaPoista
 14. Ruskea sävy on kyllä sulle ihana! Ja mallistaki tykkään kovasti. Kolmiohuivit toimii aina ja omien valtavien huivien rinnalle tällanen vähän pienempi voisi olla enemmän kuin tervetullut jäsen. :)

  VastaaPoista
 15. En tiä mihin edellinen viesti katosi, ku blogger herjaili virhettä, mutta siis piti sanomani, että Ihana huivi ja tuo ruskea on sulle ihan täydellinen. Malli on itsellekin ihan uusi, joten voisin aivan lisätä tekolistalle tänkin. Kiitos vinkistä ja ihanista kuvista.

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)