14.8.2014

Kässän tunti all over again!

Ensimmäinen kouluviikko pääsee huomenna päätökseensä. Viikko on ollut kiireinen. Kotia kun pääsemme täytyy tietenkin tehdä kaikki ne asiat mitkä olen ennen tehnyt pitkin päivää jne. vieraita on käynyt mikä on ollut kiva. Olen ilmottautunut opistolle kurssille ja niin käynyt siellä koulussa. 

Infoa ja koulun käytäntöjä olemme lähinnä käyneet läpi koulussa. Vähän aloittaneet stailausta ja harjoittelleet käsin ompelua. Ensimmäisen vuoden tavoiteet ovat tehdä hame ja kauluspaita. Niitä siis harjoittelemme tänä vuonna ja tietenkin kaikkea siihen liittyvää. Taskuja, vetoketjuja, saumanvaroja... niitä perusjuttuja. 

Mielenkiintoista ja ai niin kässän tunti all over again. Koulu on kivaa :)


3 kommenttia:

 1. Oon aina halunnu tietää mitä noilla oikealla olevilla pyäreäköillä (ovaaleilla) "viivaimilla" tehdään ja mikä niiden oikea nimitys on :D Entäs toi tossa vieressä, jossa on tollasia reikiä ja muita?! Sähän voisitkin tehdä sellasen ompelijoiden tarvike- postauksen :) Ois aika kiinnostava, kun en ite tiiä niistä mitään :)

  VastaaPoista
 2. Tuli lämmin läikähdys mieleen kuvan näkemisestä! Aloitin Espoon tekniikan alan oppilaitoksessa pukuompelijaopinnot vuonna 2000. Sittemmin päädyin yliopiston kautta kässän ja ussan opeksi, mutta olen edelleen sitä mieltä, että ompelukoulu on paras käymäni koulu :)

  Noista pienistä kaariviivaimista: silloinen poikaystäväni sanoi silmät pyöreinä koulutarvikkeeni nähdessään, että "älä sano, että te oikeasti käytätte tollaisia johonkin järkevään" :D Ovathan ne ulkopuolisen silmään hassuja, kun niissä ei ole mitään mitta-asteikkoa tai muuta "vakavasti otettavaa".

  VastaaPoista
 3. Ompas tutun näköisiä koulutarvikkeita ja kirjoja. Ikuinen kässäntunti kuulostaa kyllä kivalta, ihan kuin itsellenikin alkaisi tulla vähän poltetta takaisin koulun penkille... :)

  Onnea opiskeluihin!

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);