25.8.2014

Hameita, stailausta ja kuosittelua. Tuotteen valmistusta ja suunnittelua.

Pieni päivitys koulusta. Kolmas viikko lähti tänään käyntiin ja pääsin leikkaamaan ensimmäisen hameen kankaita. 
Meidän ensimmäisen jakson aiheena on mm. hameet. Valmistamme kolme hametta. Ensimmäisen saamme tehdä valmiista kaavasta. Kankaan täytyy olla puuvillaa tai muuta ei joustavaa kangasta. Minä löysin kivan perushameen kaavan uusimmasta Moda lehdestä. Kangaskin löytyi koulun varastosta. Toinen hame on lakanahame, jonka jälkeen teemme kolmanne hameen, kaavoja myöten itse. 

Vähän olemme päässet stailauksen saloihin ja miettineet mm. omaa tyyliä ja vähän luokkakavereidenkin. Miettineet mitä oma pukeutuminen viestii muille. Olemme myös piirtäneet ja harjoitelleet varjostuksia. 

Tuotteen suunnittelussa olemme kuositelleet hameen peruskaavaa eli muuttaneet sitä mieleiseksi. Tuotteen valmistuksessa pääsimme kakkosluokkalaisten opastuksella opettelemaan ompelukoneen käyttöä ja teimme ensimmäisen taskuharjoituksen. 

Siinä taisikin olla tiivistettynä näiden muutaman viikon ohjelma. Liikuntaakin meillä on kerran viikossa, tässä ensimmäisessä jaksossa. Koulu on kivaa! :)

Tämän aamun tunnelmia koulusta kuvin.
6 kommenttia:

 1. Kuulostaa mahtavalta! Mäkin haluun!

  Keskiviikkona ois muuten taas neulekahvilailta ;)

  VastaaPoista
 2. Voi! Ihan palas vanhat muistot omilta opiskelija-ajoilta mieleen! Meillä oli koulussa just samanlaiset silityspöydät ja raudat. Varo vaan, kun totut teollisuuskoneella ompeleen, et enää muuta haluakaan käyttää... ;) itelleni sellanen oli kans pakko hankkia kotiin. Ja se on kyllä <3 <3
  Opintojen iloa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minä vähän pelkään ja niin kaikki sanoo :D

   Poista
 3. Voi miten ihanaa olis opiskella! Käyn nytkin kyllä lukiota netin kautta, mutta vain harrastuksena. Tahtoisin jonnekkin "ihan oikeaan" kouluun.

  Lähihoitajaopintojen aikana valitsin valinnaisaineena ammattikoulun puolelta jonkun ompelukurssin. Ompelin itselleni housut. Oli muuten mahtavaa saada käyttää pukuompelupuolen hienoja silitysrautoja ja ompelukoneita. Ei maistunut ompelu puulta niin kuin kotioloissa halpisrutkulla ommellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun hakemaan artesaaniksi :) senhän voi suorittaa kaksoistutkintona jos lukion haluaa myös käydä.

   Poista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)