9.4.2014

Tivoli (Silmukan ytimestä-haaste 4/2014)

Silmukan saalistus blogissa ja Pipon ytimestä blogissa on tässäkin kuussa Silmukan ytimestä-haaste. Aiheena on sateenkaari. Aiheen saatuani kävin lankoja läpi. Käsiin osui tämä Novitan tivoli kerä, jonka olen ilmeisesti ostanut joskus värien takia. Mietin hetken asiaa ja vaikka tämä nyt on niin ilmiselvä sateenkaari ja ei mitenkään luova, osallistun näillä nyt kuitenkin haasteeseen :)
Näissä taas harjottelin sitä ihan tavallista kantapäätä ja malli on muutenkin ihan perusmalli, omasta 
päästä. 

Sellaista tässä mietin, että onko teillä omia vinkkejä tai hyviä linkkejä tuohon peruskantapään tekoon? Varsinkin silmukoiden noukkiminen tuotaa harmaita hiuksia, kun ei meinaa sitten millään tulla siistiä reunaa.


27 kommenttia:

 1. En meinaa itsekkään millään saada "normaalin kantapään" vasenta reunaa (neuloessa katsottaessa) siistiksi. Aina jää järkyttävät reiät. Olen koittanut esim. vain silmukan toisen reunan poimimista ja sen neulomista kiertäen yms. Mutta parhaan tuloksen saan, kun poimin kantalapun reunasilmukat "kokonaisuudessaan" langan avulla (eli siis molempien reunasilmukan reunojen alitse poimin langan).. Siltikin vasen reuna on tosi erilainen oikeaan verrattuna. Siksi olen ihastunut tiimalasikantapäähän ja käytän sitä aina kun mahdollista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kokeilla sillä tavalla :) itse myös mielummin teen tiimalasia.

   Poista
 2. Kivan värikkäät sukat! :) jään seuraamaan kantapään tekoon vinkkejä, en myöskään osaa poimia silmukoita. Oon ollu onnellinen että tätä kautta opin tiimalasikantapään tekemään niin oon saanut sukkia tehtyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, toivotaan paljon vinkkejä. Tiimalasia minäkin mielelläni teen, mutta tämäkin olisi kiva oppia :)

   Poista
 3. Ihanat! Nyt kyllä hotsittais ottaa appelsiinia kaapista ja haaveilla lisää kesästä. Nämä ovat kyllä ihanan pirteät sukat. Mun sukkien kantapäät ovat mitä sattuu ja niillä on taaplattu hienosti kantapäät puhki. Mutta, ehkäpä joskus kokeilen sitä tiimalasikantapäätä, haastetta kerrakseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi, itsekritiikki on ehkä se pahin kritiikki :) tiimalasi on kyllä helppo.

   Poista
 4. Laitoin sulle haastetta: http://rajapuu.blogspot.fi/2014/04/ei-menny-ku-stromsossa-haaste.html :)

  VastaaPoista
 5. Minulle kelpais tuon väriset sukat! :) Ite poimin kantapään silmukat tavallaan vasta siitä toisesta silmukkarivistä, eli en ihan reunasta koukkaa. Ja otan molemmat reunat mukaan siis ja sen lisäksi neulon ne vielä seuraavalla kerroksella takareunasta, eli onko se nyt sitten kiertäen neulomista? Silleen oon välttynyt rei'iltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa taidan tietää mitä tarkoitat, täytyy kokeilla! :) kiitos vinkistä.

   Poista
 6. Minä poimin nykyään aina niin kuin tässä videossa: https://www.youtube.com/watch?v=PFhIr25Pb3M
  Sitten kun vielä neuloo silmukat kiertäen niin tulee tosi siisti ja reiätön reuna. :)

  VastaaPoista
 7. Teen aina kantapään parittomalla määrällä silmukoita, silloin reunoista tulee samanlaiset.
  Ihanat tupsukka-sukat! :)

  VastaaPoista
 8. Ompas pirtsakat sukat! :) kelpaisi mullekin!

  VastaaPoista
 9. Ihanat sukat! :) Kiitos haasteeseen osallistumisesta! :)

  VastaaPoista
 10. Ah, ihanan väriset sukat! <33 Kiitos myös miun puolesta osallistumisesta! :)

  VastaaPoista
 11. Perus, yksinkertainen malli on paras ja nuo tupsut kruunaavat kaiken

  VastaaPoista
 12. Ai miten iloiset sukat! :) Ehkä nämä konstit ovat jo sinulla käytössä, mutta itse nostan kantapäälappua neuloessani kerroksen ekan silmukan - siitä tulee reuna, josta saa ehkä vähän siistimmin silmukat poimittua. Noukin myös aika paljon silmukoita (jos esim. puikolla on normisti 14, noukin 14 + 1 eli sen vikan ihan jo silmukoiden välistä), ja alan kaventaa heti samalla kerroksella. Ei mahdu tulemaan reikiä. :)

  VastaaPoista
 13. Mä poimin vaan yhden lenkin reunasta ja neulon kiertäen, siisti tulee. Ekan ja tokan sekä kolmannen ja neljännen puikon väleistä poimin yhdet silmukat myös alemmista kerroksista.

  VastaaPoista
 14. Ihanat! Seuraava haaste osottaakin sitten jo... ;)
  http://ailiamanda.wordpress.com/2014/04/10/hyvin-suunniteltu-on-puoliksi-tehty/

  VastaaPoista
 15. Ihanan värikkäät sukat! Sateenkaariteema toimii kyllä upeasti perusraitasukissa. Nuo pompulat ovat aivan mielettömän söpö yksityiskohta. :)

  VastaaPoista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)

);