4.2.2014

Tulppaani

Nyt on tulppaaniaika. Aikanaan kun työskentelin erään ketjun kukkaosastolla oli joulun jälkeen niin ihana kantaa laatikoittain tulppaaneja myyntiin. En kyllä yhtään ihmettele miksi ihmiset tykkää tulppaaneista. Pääsin kerran käymään huiskulassa ja näin heidän iiisoooon "tulppaani tehtaan". Aika hienoa oli.

Meillä oli suuri osa tulppaaneista myynnissä ilman vettä. Tulppaani kestää hyvinkin pitkään ilman vettä jos se säilytetään viileässä ja on siis alusta asti ollut ilman vettä. Monesti saimme kuitenkin palautetta kukkista ja siitä, että ne nuupahtivat saman tien vaasiin päästyään. Tähän on yksinkertainen vastaus ja yksinkertainen ratkaisu.

Tässä siis muutama vinkki kuinka tulppaanit pysyy tanakoina pidempään ja jos ostat tulppaanit kuivana niin tämä käsittely takaa, että ne pysyvät pystyssä eivätkä nuupahda veteen päästyään.
Tulppaanit kasvaa hyvinkin nopeasti pituutta, joten niille on hyvä leikata uutta imupintaa muutaman päivän välein ja se vesi on hyvä vaihtaa myös. Kylmässä kukat säilyy myös pidempään, eli esim. kukkien jääkaappiin nostaminen yöksi voi olla hyvä idea :)

Anna kukkien seistä vedessä muovittetuina hyvän aikaa n. 30 min.

6 kommenttia:

 1. Ihanan keväistä. Kukat eivät ole mun kavereita mutta kyllä mä niitä ihailen näin kuvien välityksellä :)

  VastaaPoista
 2. Tulppaanit on kyllä niin kauniita yksinkertaisuudessaan! Eivätkä ole hinnallakaan pilattuja, joten niitä kotiin raaskii välillä ostaakkin :) Tosin olen aina leikannut tulppaaneille viistot imupinnat, jonka vuoksi ne ilmeisesti on nuupahtanu alta aikayksikön. Kiitos siis tästä vinkistä! :)

  VastaaPoista
 3. Jos ulkoa löytyy lunta voi ulkoa hakea maljakollisen sitä ja laittaa kukat nätisti (tuon muovi/imeytys setin jälkeen) siihen esille. Toimii hyvin varsinkin jos on vieraita tulossa, hyvä puheen aihe ;) Tulppaanit on edelleen yksi mun lempikukista.

  VastaaPoista
 4. Hyvä vinkki sinänsä, mutta joskus aikoinani kukkakaupassa työskenellessäni oppi oli, että viisto imupinta päivittäin veitsellä ei saksilla niinkuin kuvassa annetaan ymmärtää, sillä saksilla leikatessa se murskaa kasvin solukkoa tai jotenkin sinne päin, mutta veitsi olisi se oikea tapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaaneja voi leikata saksilla tai veitsellä. Näin meille opetettiin sidonta tunneilla koulussa. Ymmärrän vinon imupinnan esim. kukka-asetelmia tehdessä jolloin kukan varsi vie vähemmän tilaa kukkasienestä :)

   Poista
  2. Ja muille kukille luonnollisesti mahdollisimman pitkä vino imupinta terävällä veitsellä :)

   Poista

Tähän voit jättää kommentin, kiitos :)