30.12.2013

Hyasintin uusi elämä.

Monella varmasti on tällä hetkellä kotona venähtäneitä, mutta vielä kauniisti kukkivia hyasinttejä. Minulla on vielä yksi suht hyvässä kukassa oleva. Kokeilin tätä tekniikkaa koulussa joskus ja tykästyin kovasti. Ohutta metallilankaa, joka pistetään kukinnon läpi. Kukkanauhalla voi koristella mitä vain. Kranssin, pöytäkattauksen tai vaikka kynttilän niin kun minä tein.  Kukat eivät montaa päivää näin kestä, mutta hieno koriste vaikka uuden vuoden juhliin.

26.12.2013

Ehkä tonttuja on oikeasti olemassa?Minä en varsinaisesti toivonut mitään joululahjaksi, mutta tontut ovat selvästi käyneet kurkkimassa ikkunalla, kun olen tuskaillut lankakaapilla, että ei ole tarpeeksi lankoja ;) ei kyllä voisi olla parempaa lahjaa, kun lanka tällaiselle neuloosin vallassa olevalle. Kiitos tuhannesti!!

Toinen lahja oli myös tarpeellinen, nimittäin tuo kässäpussi. Äitini teki sen minun lemppari kankaasta ja malli on todella kätevä. Rakkautta ensisilmäyksellä ;)
Kässäpussi:sta löydät lisää infoa äitini blogista Tilkkureppu.

Toivottavasti teillä on ollut ihana joulu :)


20.12.2013

Viimeisiä viedään, toisenlaiset pöllöt valmiina.Miesten sukat novitan pöllö langasta. Nämä on nyt paketoitu. Enää muutama työ jäljellä ja sitten saan kääntää katseen jo alkavaan vuoteen ja uusiin haasteisiin :)

Nämä ovat myös viimeiset valmistuneet jotka voin täällä esitellä. Joten näihin kuviin ja tunnelmiin toivotan teille hyvät joulut. Jätän blogin tauolle joulun yli ja palailen taas uuden vuoden tienoilla :)

19.12.2013

Kynttilöitä ja piparkakkuja.


Tein alkuviikolla leipoessa myös yksittäisiä piparkakkuja missä on reikä, johon voi pujottaa nauhan. Nämä tosin upposivat jo parempiin suihin, mutta idea jää muhimaan päähän ensi joulua varten. Kuuseen nämä on kivat mielestäni.

Joulukoristelaatikossa on pyörinyt jo monia vuosia nuo valkoiset kynttilät. Tein ne Etelä-Suomessa asuessani joulun alla hyvässä seurassa. Kynttilän valaminen oli todella mukavaa puuhaa, pitäisi joskus vielä kokeilla. Tykkään itsetehdyistä kynttilöistä, kun ne ovat vähän kupruisia ja erimallisia kaikki. Koskahan raaskin ne polttaa? :)

18.12.2013

My hometown Vasa.Kotikaupunkini Vaasa. Lankakaupan kautta kotia neulomaan ystävän kanssa. 


Communal global

Pieni Lintu

17.12.2013

Piparkakkuja langalla.

Leivottiin eilen piparkakkuja. Jossain blogissa törmäsin kuusiin, jotka oli samaan tyyliin kun nämä sydämet pujotettu nauhaan. Tein pillillä kaksi reikää sydämiin ennen kun paistoin ne ja pujotin vain juuttinauhan niiden läpi kun paistetut piparit oli jäähtynyt. Ehkä jonkinlainen kuusi täytyy kuitenkin hankkia? nämä olisi kivat siinä :)


16.12.2013

Heinä-elo-syyskuu 2013

 Heinäkuussa vietettiin syntymäpäiviä, kävimme pohjoisessa herra T:n kanssa hurmaus reissulla ;)
Kuvasin paljon ja neulominen alkoi taas maistumaan. 

Elokuuussa aloitin kuntosalilla käynnin. Nyt olen ollut kuukauden poissa salilta sitkeän yskän takia. Aika käydä näyttäytymässä terkkarilla yskän takia. Salille olisi kova hinku jo päästä.
 Löysin aivan ihanan vintage mekon kirpparilta. Tein muutamat villasukat ja yhden tuubihuivin silmu langasta, jota hamstrasin keväällä. Oli taiteiden yö  ja syksy alkoi jo tuntumaan ilmassa. 


Syyskussa täytin 30v. Neuloin pöllöjä ja olga-sukat äidille. Lapaset joissa oli ensimmäistä kertaa kiilapeukalo, kannatti kokeilla jotain uutta :) tuntuu, että syyskuusta on ikuisuus.


15.12.2013

Kromosomi lamppu
Virkkasin  syksyllä lampunvarjostimen *klik klik* . En ole vielä kerinnyt näyttää miten mukavasti valo siivilöityy sen läpi. Kutsun lamppua kromosomi lampuksi, koska nuo seinään heijastuvat kuviot muistuttavat mielestäni niitä koulussakin läpikäytyjä kromosomeja. Tykkään kovasti :)

Uusi kauppa.


Tänne meidän kaupunkiin on tullut uusi kauppa. Näin vain murto-osan tuotteista, kun käytiin lasten kanssa. Täytyy käydä paremmalla ajalla uudestaan. Ihana kauppa!!!

12.12.2013

Totuus "kulissien" takaa.

Kaikki varmasti tietävät, (toivon ainakin) että tämä koko blogimaailma on melkoista hattaraa ja maailman katsomista vaaleanpunaisten linssien läpi. Harva täällä näyttää elämästään, kun sen pinta raapaisun. Jos joku kirjoittaa blogissaan pelkästään iloisia asioita, ei tarkoita että hänen elämässään ei olisi niitä huonoja päivä tai suuria murheita. Sosiaalisessa mediassa voit olla kuka vaan... sanoi joku joskus.

Tänään kuvatessa neilikoita ja hattaran vaaleapunaista lankaa mietin, että voi voi kun lukijat vaan tietäisi miltä "kulissien" takana näyttää. No tältä siellä näyttää, seesteistä eikö vain?Pienen siivoamisen jälkeen ennen nukkumaan menoa näytti tältä, pölyt ei onneksi näy kuvissa ;)


Kupla kämmekkäät. (vihdoinkin)
Sain kun sainkin kupla kämmekkäät valmiiksi.  Tein nämä siis ystävälleni. Yli vuosi sitten myin hänelle rakkaan villakangastakkini, johon en koskaan enää ajatellut mahtuvani. No kuinkas kävikään, laihduin. Kysyin ystävältäni onko takki käytössä vielä, olisiko mahdollista saada ostaa takki takaisin. No se onnistui, mutta maksuksi hän siis halusi nämä kämmekkäät. Näiden tekemättä jättäminen on vaivannut, koska halusin tietenkin saada maksun hänelle mahdollisimman pian. Takin kun sain jo aikoja sitten takaisin.