20.12.2013

Viimeisiä viedään, toisenlaiset pöllöt valmiina.Miesten sukat novitan pöllö langasta. Nämä on nyt paketoitu. Enää muutama työ jäljellä ja sitten saan kääntää katseen jo alkavaan vuoteen ja uusiin haasteisiin :)

Nämä ovat myös viimeiset valmistuneet jotka voin täällä esitellä. Joten näihin kuviin ja tunnelmiin toivotan teille hyvät joulut. Jätän blogin tauolle joulun yli ja palailen taas uuden vuoden tienoilla :)

17.12.2013

Piparkakkuja langalla.

Leivottiin eilen piparkakkuja. Jossain blogissa törmäsin kuusiin, jotka oli samaan tyyliin kun nämä sydämet pujotettu nauhaan. Tein pillillä kaksi reikää sydämiin ennen kun paistoin ne ja pujotin vain juuttinauhan niiden läpi kun paistetut piparit oli jäähtynyt. Ehkä jonkinlainen kuusi täytyy kuitenkin hankkia? nämä olisi kivat siinä :)


12.12.2013

Kupla kämmekkäät. (vihdoinkin)
Sain kun sainkin kupla kämmekkäät valmiiksi.  Tein nämä siis ystävälleni. Yli vuosi sitten myin hänelle rakkaan villakangastakkini, johon en koskaan enää ajatellut mahtuvani. No kuinkas kävikään, laihduin. Kysyin ystävältäni onko takki käytössä vielä, olisiko mahdollista saada ostaa takki takaisin. No se onnistui, mutta maksuksi hän siis halusi nämä kämmekkäät. Näiden tekemättä jättäminen on vaivannut, koska halusin tietenkin saada maksun hänelle mahdollisimman pian. Takin kun sain jo aikoja sitten takaisin.


8.12.2013

Luukku 8.

Käsityöblogit-ryhmässä availlaan aatton asti kalenteri luukkuja. Kerran päivässä luukku aukeaa jossain blogissa. Tänään on minun vuoroni.


Nämä pikku tonttumyssyt on tehty tämän *klik klik*ohjeen inspiroimana. Lankana käytin 7 veljestä. Isoimassa on silmukoita 20, keskimmäisessä 15 ja pienimmässä 10.

Aloitin neulomaan tasona valkoisella ainaoikeaa. Yhdistin työn suljetuksi neuleeksi tehtyäni sopivan määrän valkoisia kerroksia. Jatkoin punaisella langalla oikein neuloen mielestäni sopivan verran kierroksia. Tämän jälkeen kavensin puikoin alusta kaksi oikein yhteen yhden kierroksen. Jatkoin muutaman kierroksen oikeaa ja kavensin taas puikon alussa kaksi oikein yhteen. Jatkoin näin kunnes puikoilla oli 2 silmukka. Päättelin työn vetämällä langan jäljellä olevien silmukoiden läpi.

Lopuksi ompelin käsin valkoisen osa yhteen ja icord tekniikalla tein riipustus nauhan.

Alla icord tekniikkaan video :)
4.12.2013

Neilikoita ja pitsiä.

Rakastan pitsiä ja rakastan kukkia. Neilikka on yksi suosikkini. Neilikka kestää kauan vaasissa ja on monikäyttöinen. Joku saattaa mieltää neilikan hautajaiskukaksi, mutta mielestäni se on aika monikäyttöinen ja sopii hyvin myös juhlaan ja arkeen.


1.12.2013

Kerttu-sukat.


Kerttu-sukkien ohje löytyy http://www.ullaneule.net sivuilta. Todella helppo kuvio jonka opin itse ekaa sukkaa tehdessä jo ulkoa, suosittelen! Tein nämä tuolla S/M kaaviolla. Lankana 7 veljestä lemppari värini, ihana perus vaaleanharmaa. Puikkoina oli Knit Pro cubics koko 4. Tiimalasikantapää ja sädekavennus varpaisiin.


);