26.11.2013

Sukkablokki by isi.

Aloittamani villasukat ja kupla-lapaset ovat jääneet hetkeksi jäähylle..tai minä ehkä enemmänkin olen jäähyllä niistä. Sukat osottautuivat liian pieniksi saajalle, joten niitä en sitten jaksanut jatkaa. Teen ne myöhemmin, koska lanka oli ihana ja ne menevät varmaan omaan jalkaani hyvin.

Kuplat taas...arghh.. sain ensimmäisen kupla-lapasen valmiiksi ja aloitin ystävälleni kämmeksätä samasta langasta, muutamalla kuplalla vähemmän vain. Kaikki alkoi hyvin, mutta ajatuksissani tein kuplat väärin ja jouduin purkamaan muutaman kerroksen... jatkoin työtä ja kun olin saanut ne muutamat kupla rivit valmiiksi totesin, että sinne muutaman rivin päähän jäi virhe... joten kuplat ovat myös hetken poissa kuvioista. Käykö teille koskaan näin? :)

Nyt puikoilla on jotain muuta. Tämä viikko meneekin kiireisissä merkeissä, kun meillä on juhlat viikonloppuna. Jääpi tämä päivittäminen varmasti vähän vähemälle. 


Nämä unohdin näyttää teille.. isäni teki minulle kahdet sukkablokit. Toiset miesten koossa ja toiset esikoiseni jalan mukaan. Näitä onkin tarvittu muutaman kerran kuvatessa :)


22.11.2013

Matching couple.

Valmistunut talvella 2012. Videon ohjeen mukaan. Sopii uuden kaulurin kanssa yhteen!

Kauluri. (hei olen Johanna 3v.)


Kammotus langasta syntyi kauluri. Tämä tuli tarpeeseen itselleni. En ole huivi-ihmisiä ja toppatakissani on hyvin korkea kaulus joten huivin käyttäminen on aika epäkäytännöllistä sen kanssa. Kauluri on siis täydellinen vaihtoehto. Samantyylinen ohje löytyypi  täältä *klik klik* . Samaisesta ohjeesta olen omani mallintanut :)
19.11.2013

Puikoilla.

Nyt jos koskaan on aika aloittaa niitä joululahjojen tekemistä. Lisää kuplaa ja sukkaa. Kuplat oli tarkoitus ystävällle, mutta ovat liian suuret kämmekkäiksi. En jaksanut purkaa, joten teen kaksin kappalein näitä. Toisista vain pienemmät :) sopii minusta tuo silver dream ihanasti kupliin (heart)

18.11.2013

Kuplat.

Näitä "in" juttuja pyörii aina facebook ryhmissä. Tätä kuplaa on näkynyt nyt todella paljon ja onhan se nyt ihana :) ohjeen löytää täältä *klik klik* . Nämä matkaavat sille pienelle tyllerölle, joka syntyi muutama viikko sitten.


Varpaista varteen.
Monessa blogissa on tehty villasukkia varpaista varteen tekniikalla. Päätin itsekin kokeilla ja sehän olikin ihan helppo, ainakin tuo alotus siis :) tällä ohjeella uskalsin kokeilla. Jatkoa seuraa :) tarkoitus olisi siis tuhota jämälakakorin sisältöä sukkiin :)

17.11.2013

Tuliaisia messuilta.
 En itse päässyt messuille Tampereelle. Äitini kävi ja toi aivan ihania tuliaisia!!! Kohensi nuhaista mieltä suuresti :) Ehkä ensivuonna lähden kans käymään!
16.11.2013

Pinkki seepra.Näistä tuli kivat :) Tuo nirkoreuna vaan on niin ihana! Lisää kämmekkäitä tulossa, kun tilaus vaihtui näistä toiseen väriin.
Nämä vapautui siis joululahjaksi, saaja vain vielä vähän epäselvä :D tai ehkä pidän ne itselläni.


Joko saa??


Esikoinen täyttää tänään 4 vuotta. Muutama vuosi sitten tein päätöksen, (ehkä siitä jo täällä olen maininnut) että joulukoristeita en saan laitta ennen kun esikoisen synttärit on juhlittu. No tänään on virallinen päivä, juhlat pidetään vasta muutaman viikon päästä. Ensimmäiset koristeet laitoin tänään esille.. Joulu on vaan niin ihana!

Keräsin oksia ja suihkutin "tekolunta" oksille. Tämä saa toimittaa joulukuusen virkaa tänä vuonna. Pikkuhiljaa lisää koristeita, nyt riittä nuo sydämet vielä hetken :)

14.11.2013

Mä mietin, että ne on tiikerit kuitenkin.


Nämä pääsivät mukisemmata jalkaan ja kuvattavaksi. Tiikerisukat esikoiselle. Lanka oli todella ohutta, olen ollut vähän arka käyttämään näin ohuita lankoja neulomisessa, kun tuntuu että ei koskaan tule valmista. Kiitos seisoo aina lopussa. Onhan nämä ihanat villasukat, kun ei tarvi paksuja sukkia tunkea kenkään.

Vielä jäi lankaa yhteen pariin sukkia :)

13.11.2013

Teippillä seinään?!Muutkin teippaa tekeleitään seinään, joten minäkin. Miehekkäästi ilmastointiteipillä, onhan kyseessä miehen sukat. Haha! ;)

11.11.2013

Tervetuloa uudet lukijat!

50 lukijan raja on ylitetty. 54 on tarkka luku. 
Kävijöitä on reilusti enemmän päivässä. 
Olen kiitollinen jokaisesta teistä :) kiva kun jaksatte käydä!

Lupaan jotain mukavaa 100 lukijan kohdalla. 
Joten haastankin teitä nyt liittymään blogini lukijaksi :)

Kommentit lämmittävät aina mieltä ja niitä olenkin saanut viimeaikoina reilusti enemmän, kun ennen. 
Kiitos ihanat blogini lukijat! :)


Mitä yhteistä on teepussilla ja virkatulla sydämellä?Kasvio

Puutarhurin opintoihin kuului vielä muutama vuosi sitten kasvion kerääminen. Ehkä edelleen jossain tämä on osa opintoja. Minulta se jäi tekemättä, mutta kirjat on vielä tallella. Onhan näistä ollut muutakin hyötyä, kun on esimerkiksi pitänyt tunnistaa joku luonnonkasvi.

Luonnonkasvit ovat kauniita ja minulla on ollut siitä lähtien, kun luonnonkasveihin (rikkaruohoihin) tarkemmin tutustuin haave. Toteuttaa kukkapenkki pelkillä luonnonkasveilla. Ehkä joskus vielä.

Toinen idea, joka kehittyi kesällä oli kuvata oma kasvio. Nyt on ehkä ole se otollisin aika aloittaa, kun luonto on levolla. Mutta jotain pientä voin myös talvella tehdä. Osa kasvien tuntemusta on tietenkin talvidendrologia eli puiden ja pensaiden tunnistaminen talvella ilman lehtiä ja kukkia. Koulussa tämä oli yksi oma kurssinsa ja uskokaa tai älkää, oksien tutkiminen lähempää on oikeasti todella mielenkiintoista :D

10.11.2013

Mitä tiikeri sanoo?

Isän sukka on kavennuksia vaille valmis... tällä tiikeri langalla jatketaan. Keskeneräinen sukka menee purkuun ja uutta ehompaa tilalle :)

Hyvää isänpäivää.


Hyvää isänpäivää, toinen sukka tulee perästä :D

);