28.11.2013

Lukijat *klik*klik*

Lukijoita on tullut hurjasti taas lisää, olette ihania kaikki!! lupasin järjestää arvonnan 100 lukijan kohdalla. Joten jos et jo ole kirjautunut tuohon sivupalkissa olevaan lukijaraatiin niin klik klik :)

Minua voi myös seurata blogilistan kautta täältä *klik*klik*
Sekä bloglovin:in kautta täältä *klik*klik*
Facebookista löytyy myös Ilosofiaa-sivut *klik*klik*


NukkeOlen saanut tämän nuken pienenä. Se oli koko lapsuuden hyllyn päällä, eikä sillä saanut leikkiä. Ymmärrän kyllä, ei se olis näin hyvässä kunnossa jos sillä olisin pienenä leikkinyt. Tänä kesänä sain sen omaan kotiini. (ehkä olin äitin mielestä tarpeeksi vanha :D )

Tälle täytyy ehdottomasti kokeilla tehdä uudet vaatteet vai mitä? nimikin sille täytyy keksiä :)

27.11.2013

Muutama blogi.

Ajattelin linkittää muutaman blogin joihin olen erityisen ihastunut.

Miia-Rebekka Eilen selailin blogia ja varsinkin villasukat ihastuttivat!! suosittelen vilkaisemaan.

Maallinen vaellus Uutukainen blogi. On ihanaa päästä seuraamaan blogia alusta asti. Tässä blogissa on aivan upeat kuvat ja tykkään todella suuresti koko blogista ja sen tunnelmasta!

Vihreä Lanka tässä blogissa myös huikean hienoja käsitöitä, suosittelen!


KaksinIstutaan sohvalla kylki kyljessä. Toinen katsoo ohjelmaa ja minä neulon. Nämä hetken on ihania, ollaan vaan lähekkäin ja nautitaan. Missä vaiheessa tuosta pienestä on kasvanut noin "iso"?

Tänään me mennään kaupungille humputtelemaan esikoisen kanssa. Käydään eläinkaupassa, lelukaupassa ja ravintolassa syömässä ihan kahdestaan vain. Synttärilahja minulta 4v. esikoiselle. Niitä hetkiä on harvassa, kun saan olla ihan kaksin jomman kumman kanssa.

Tänään vietetään myös herra T:n synttäreitä. Onnea suuresti nuorukaiselle :)

26.11.2013

Sukkablokki by isi.

Aloittamani villasukat ja kupla-lapaset ovat jääneet hetkeksi jäähylle..tai minä ehkä enemmänkin olen jäähyllä niistä. Sukat osottautuivat liian pieniksi saajalle, joten niitä en sitten jaksanut jatkaa. Teen ne myöhemmin, koska lanka oli ihana ja ne menevät varmaan omaan jalkaani hyvin.

Kuplat taas...arghh.. sain ensimmäisen kupla-lapasen valmiiksi ja aloitin ystävälleni kämmeksätä samasta langasta, muutamalla kuplalla vähemmän vain. Kaikki alkoi hyvin, mutta ajatuksissani tein kuplat väärin ja jouduin purkamaan muutaman kerroksen... jatkoin työtä ja kun olin saanut ne muutamat kupla rivit valmiiksi totesin, että sinne muutaman rivin päähän jäi virhe... joten kuplat ovat myös hetken poissa kuvioista. Käykö teille koskaan näin? :)

Nyt puikoilla on jotain muuta. Tämä viikko meneekin kiireisissä merkeissä, kun meillä on juhlat viikonloppuna. Jääpi tämä päivittäminen varmasti vähän vähemälle. 


Nämä unohdin näyttää teille.. isäni teki minulle kahdet sukkablokit. Toiset miesten koossa ja toiset esikoiseni jalan mukaan. Näitä onkin tarvittu muutaman kerran kuvatessa :)


25.11.2013

Maya AngelouI've learned that people will forget what you said, 

people will forget what you did, 
but people will never forget how you made them feel.


If you don't like something, change it. 
If you can't change it, change your attitude.If you have only one smile in you give it to the people you love.If you find it in your heart to care for somebody else, you will have succeeded.

24.11.2013

Sunnuntai terveiset.Äitini toi minulle tuon Opalin Harry Potter langan.. mitähän siitä tekisi? :) näyttää todella kivalta! Viikonloppu on mennyt rauhallisissa tunnelmissa. Varpaista varteen sukkien kanssa olen pähkäillyt ja uskalsin lopulta tehdä kantapään niihin. Vähän arpomista sen kantapään kanssa, kun en osaa yhtään arvioida onko sitten oikean kokoinen saajalle :) no jouluna sen näkee.

Tuo sukkakirja on lahja ystävältä. Tammikuussa julistin tämän vuoden kirjoneule vuodeksi (haha) en ole ainoatakaan kirjoneuletta tehnyt, mutta tuo kirja on ihana ja joskus vielä siitä teen jotkut sukat tai lapaset! :) siinä on joka sivulla toisiaan ihanampia malleja ja niitä voi sitten yhdistellä oman maun mukaan. Todella upeita!

Tämä vuosi alkaakin olla lopuillaan, enää kuukausi ja viikko. Hullua miten aika on taas kulunut "ihan huomaamatta". Ensi vuodelle pitää kyllä keksiä kaikkea kivaa käsitöiden parissa.

Mukavaa sunnuntaita kaikille, sekavan postauksen saattelemana :)

22.11.2013

Matching couple.

Valmistunut talvella 2012. Videon ohjeen mukaan. Sopii uuden kaulurin kanssa yhteen!

Kauluri. (hei olen Johanna 3v.)


Kammotus langasta syntyi kauluri. Tämä tuli tarpeeseen itselleni. En ole huivi-ihmisiä ja toppatakissani on hyvin korkea kaulus joten huivin käyttäminen on aika epäkäytännöllistä sen kanssa. Kauluri on siis täydellinen vaihtoehto. Samantyylinen ohje löytyypi  täältä *klik klik* . Samaisesta ohjeesta olen omani mallintanut :)
21.11.2013

Kranssipohja koivusta.


Innostuin keräämään koivunoksia eilen meidän taloyhtiön pihassa olevasta pienestä metsästä. Tähän kranssiin ei paljoa mennyt oksia. Tuuli on niitä tiputellut puista. Varmistelin ja muotoilin sitä rautalangalla. Todella nopea ja näppärä tapa tehdä kranssipohja. Epäselvää on edelleen mitä kranssin koristelen. Jotenkin tykkään tuosta pelkästä kehikosta, enkä sitä paljoa haluaisi peittää.

Kammotus työ valmistuu varmaan tänään, se onnistui ihan kivasti. Ensin vähän jahkailin mitä teen ja miten, mutta muotoutui se idea sitten lopuksi. Lisää siitä siis pian :)

20.11.2013

KammotusKäsityöblogit -ryhmässä on tämän viikon haasteena kaivaa sieltä kaapin perältä niitä lankoja/kankaita tai muita tarvikkeita käsitöihin liittyen joita ei vaan ole tullut käytettyä koskaan. Omat kammotukset ovat ihan siedettäviä, mutta ei vain ole tullut tehtyä niistä mitään. Tämä lanka on purettu kaulahuivin alku ja on pyörinyt ensin äitini kaapissa ja sitten minun kaapissa. Saas nähdä mitä siitä syntyy :)


Kolme kaamosasetta by Ilosofiaa

nurin-kurin- blogi haastoi minut kertomaan kolme omaa kaamoasetta..millä tämä syksy tuntuisi edes vähän siedettävämmältä. Tämä haaste sattui sopivasti, koska mielessä pyöri tänään kaikenlaista ja juuri tämä pohjaton pimeys tällä hetkellä.

Tässä minun kolme arjen tärkeää voimavaraa näin syksyllä.
Valokuvaus. Se on tuonut ihan uuden ulottuvuuden kaikkeen. Linssin läpi kaikki näyttää kauniilta.. tai tarkoitan että sitä keskittyy siihen mitä näkee ja kuvaa sitä. Yleensä niitä kauniita asioita.  Koko ajan olen syksyllä nähnyt asioita ja miettinyt voi kun olisi sattunut kamera mukaan. Se saattaa olla syksyn kellastama lehti tietyssä paikassa. Kaunis puunrunko tai kuihtunut kukka oksan päässä. Ihan mitä vain..
Toinen asia joka on pitänyt mielen virkeänä on tietenkin  käsityöt. Tänä syksynä voin sanoa, että olen oikein hurahtanut neulomiseen. Voisin neuloa 24/7. Olen kokeillut paljon uusia asioita ja saanut niin paljon iloa tekemisestä ja oppimisesta. Ja iloitsen myös siitä ajatuksesta, että uutta kokeiltavaa on ihan maailman ääriin asti.. aina tulee uusia malleja ja lankoja.
Kolmas asia, mikä on pitänyt minut positiivisena syksyn on omat läheiset. Perhe ja ystävät. Ne ihmiset jotka ovat minulle tärkeitä (heart) Lyhyesti virsi kaunis...Haastan tähän kolme ihanaa uutta blogia jotka olen löytänyt ryhmäni kautta facebookista *klik klik*.

Vihreä Lanka
Puikoilta pujonnu
Hopeamuffinssi


19.11.2013

Puikoilla.

Nyt jos koskaan on aika aloittaa niitä joululahjojen tekemistä. Lisää kuplaa ja sukkaa. Kuplat oli tarkoitus ystävällle, mutta ovat liian suuret kämmekkäiksi. En jaksanut purkaa, joten teen kaksin kappalein näitä. Toisista vain pienemmät :) sopii minusta tuo silver dream ihanasti kupliin (heart)

18.11.2013

Kuplat.

Näitä "in" juttuja pyörii aina facebook ryhmissä. Tätä kuplaa on näkynyt nyt todella paljon ja onhan se nyt ihana :) ohjeen löytää täältä *klik klik* . Nämä matkaavat sille pienelle tyllerölle, joka syntyi muutama viikko sitten.


Varpaista varteen.
Monessa blogissa on tehty villasukkia varpaista varteen tekniikalla. Päätin itsekin kokeilla ja sehän olikin ihan helppo, ainakin tuo alotus siis :) tällä ohjeella uskalsin kokeilla. Jatkoa seuraa :) tarkoitus olisi siis tuhota jämälakakorin sisältöä sukkiin :)

17.11.2013

Minimalistin joulu?!


Hain kellarista ne joulukoristeet. Olin unohtanut, että viime vuonna tähän aikaan luin paljon minimalismista ja taisin silloin aika reilulla kädellä karsia joulukoristeita. Tai siis karsinkin. Koristeita oli jäljellä ihan vain muutama hassu. Ja olihan se helpotus toisaalta, jäljellä oli ne muutamat harkitut koristeet joilla saa kivasti joulun tunnelmaa kotiin. Suurimmat koristeet ovat nuo tontut ja tuo ihana seinävaate, joka on samalla joulukalenteri. Äitini tekemä!
Koristeet ovat kaikki vähän niin kun saman tyylisiä nyt, eikä mitään sekametelisoppaa kaikissa eri väreissä ja tyyleissä :)

Tuota joululakalenteria en ole vielä käyttänyt pojille kertaakaan, tänä vuonna voisi ehkä olla sen aika. Nyt mietinkin mitä kaikkea sinne kalenteriin voisi laittaa? karkkia en niin välitä laittaa, ehkä muutama kerran, mutta mitä muuta?


Tuliaisia messuilta.
 En itse päässyt messuille Tampereelle. Äitini kävi ja toi aivan ihania tuliaisia!!! Kohensi nuhaista mieltä suuresti :) Ehkä ensivuonna lähden kans käymään!